edit: sakin kafayla olayı bir kez daha anlatayım. istanbul'dan taşındım ama bazı eşyalarım için bu haftasonuna gelmem gerekti. birtakım işlerim de olduğu için dönüş biletimi almamıştım. nasıl olsa uçak bileti bulurum, en kötü pazartesi sabahına bir bilet alırım diyordum ama uçaklar dolu olduğu gibi zamanı tam olarak uygun olmayan bir iki uçuş da fahiş fiyatlıydı. otobüs biletlerine baktım ve garip bir şekilde yer yoktu. en son çare metro turizm gibi benim de o yolu yürürüm ama asla kullanmam bu firmayı dediğim, kullanana içimden sövdüğüm bir yerden bilet almak zorunda kaldım, üstelik ek sefer falan filan diye gayet de pahalı bir biletti. yolcuğun başındaki kalitesizlik ve iğrençlikten resmen içime doğmuştu başıma bir şey geleceği.
yola çıkar çıkmaz uyuyakalmışım. öyle ki sadece birkaç kez uyandım o arada da muavinle şoförün yüksek sesle sohbet ettiklerini görüp tekrar dalmışım. sabah 7 sularında garip bir şekilde uyandım. üzerimde pencere ile koltuk arasından uzanan bir el vardı. düşünün, bu şekilde uyandığınızı bir hayal edin. yaşadığım korku ve şaşkınlığı tahmin edebiliyor musunuz? ilk önce rüyamı gerçek mi anlamadım. çığlığı basınca adam elini hızla çekti ama o sırada bir iki saniye eli sıkışır gibi de oldu. bu arada başımı arkaya çevirdiğimde kendini hızla geri çekmeye çalıştığını gördüm.
korkudan titreyerek yardım istediğim muavine bu adamın yerini değiştirin polisi arayın filan dediğimde bana "gözümle görmeden böyle bir olaya inanamam, ben hukukçuyum" gibi neresinden tutsan elinde kalacak bir cevap aldım. muavin adamın yerini değiştirmeyi de reddetti. ben ısrar edince sizi hostes koltuğuna alabiliriz gibi bir cevap verdi. bu arada hanıma su verin filan diyenlerin baskısı sonucu bir su getirdi ama onu da yanımdakine veriyor bana uzatmıyor. e metro turizm elemanı, tabii ki sapığın yanında olacak. arkadan bir beyfendi gelip adama sen benim yerime geç dedi ve bu şekilde sapık benden uzaklaştırıldı.
bu arada şoför hala ankara'ya varamamış ve yolu kaybetmişti. bir de o olay yüzünden gerilim çıktı. biraz kendime gelince iş yerimi, polisi aradım, birkaç arkadaşıma haber verdim ve ekşi sözlüğe yazdım.
otobüsten inince polis gerçekten de adamı aldı, çok da ilgilendiler. oradan karakola gittik. hem muavin hem de sapıktan şikayetçi oldum. iş yerimden de geldiler. polis, emniyet müdürü... herkes çok ilgilendi, çok önemsediler. hepsine teşekkür ederim. adamla beni aynı yerde tutmamaları, ifade alırken ve benimle ilgilenirken gösterdikleri nezaket beni çok mutlu etti. iş yerimin ilgisine de çok sevindim, bana izin de verdiler bugün. ha bu arada emniyette başka bir adam daha vardı o da kaybolan çantası için şikayetçiydi. içinde sanırım silah değil ama şarjör varmış.
biraz önce de burada yazıklarımı okuyan metro turizm aradı, özür diledi. bu firmayı kapatmaları lazım. çalışanı ayrı rezalet yolcusu ayrı...
destek veren herkese teşekkürler. biraz empati. sizin de kız kardeşiniz, sevgiliniz, ananız, dostunuz var. hayatımda ilk defa taciz vakıası yaşıyorum. bir saat aralıksız titredim şoktan. inşallah ilk ve sondur.
****
hala elim ayağım titriyor, yazmakta zorluk çekiyorum. dün uçak bulamadığım ve hatta başka otobüs bile bulamadığım için metro turizmle seyahat etmek gibi bir hata yaptım. daha yolculuk başlamadan başıma bir şey geleceğini hissetmiştim.
yarım saat kadar önce yani sabah 07:00 sularında yani çoktan araçtan inmem gereken saatte uykumdan sıçrayarak uyandım. arkamda oturan erkek yolcu koltuk arasından elini uzatmış bana dokunuyordu. çığlık çığlığa bağırdım, herkes uyandı tabii. görevliye seslendim, gelen muavin bana “ben hukukçuyum (!) gözümle görmeden inanamam” gibi şeyler söyledi. ardından bu adamın yerini değiştirin dedim beni hostes koltuğuna almaya kalktılar. şoför ve muavin araya giren diğer yolcular olmasa neredeyse beni haksız çıkartacaktı. polisi aradım, araç otogarda durunca gerekeni umarım ki yapacaklar. 7 saat oldu araç hala ankara otogarına varamadı.
şu anda anladığım şoför aşti girişini kaçırmış dolanıyormuş
edit: şimdi aşti emniyetteyim. aynı otobüsten başka biri daha şikayetçi olmak için geldi. bir yolcunun valizini başkasına vermişler, içinde silahı varmış. adam silahımın olduğu çantayı kaybettiler diye şikayetçi oluyor. bu firmanın kapatılması lazım.
Sık geçen başlıklar
ekşi itiraf
1352
ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı
822
beşiktaş
389
masterchef türkiye
285
erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular
277
öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler
258
kemal kılıçdaroğlu
232
bitcoin
231
galatasaray
231
fatih terim
193
ali koç
173
fenerbahçe
168
anın fotoğrafı
166
şenol güneş
163
muharrem ince
161
bedelli askerlik
149
ekrem imamoğlu
148
game of thrones
146
ikinci el otomobil piyasası
144
pazar sabahı erken kalkmak için bir neden
143
survivor 2022 all-star
142
survivor 2017
130
survivor 2016
118
arda turan
110
arda güler
106
bu saatte hala uyumama sebebi
105
borsa istanbul
102
mauro icardi
99
survivor 2020 ünlüler-gönüllüler
99
gibi (dizi)
98
masterchef türkiye 2023 all-star
98
mario gomez
97
meral akşener
92
aykut kocaman
88
fernando muslera
82
cristiano ronaldo
77
survivor 2024 all-star
77
2016 turizm krizi
74
lionel messi
74
cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden
72
devlet bahçeli
72
fikret orman
72
mustafa kemal atatürk
71
robin van persie
71
vodafone arena
71
yaran inci sözlük entry'leri
70
radamel falcao garcia
69
şu anda çalan şarkı
68
burak yılmaz
66
rusya ukrayna savaşı
66
çaylak onay listesi
65
selahattin demirtaş
63
okan buruk
62
emlak balonu
60
kızılcık şerbeti (dizi)
58
sergen yalçın
58
survivor 2021 ünlüler-gönüllüler
58
ufak tefek cinayetler
58
erkeklerden kadınlara sorular
57
müge anlı ile tatlı sert
57
2016 ekonomik krizi
56
ersun yanal
56
şu an okunan kitap
56
masumlar apartmanı
55
ricardo quaresma
54
muhammed kerem aktürkoğlu
53
sinan oğan
53
vitor pereira
53
survivor 2018 all-star
51
vatanım sensin
50
oğuzhan özyakup
49
ozan tufan
49
ümit özdağ
49
üstteki yazarın nickinin düşündürdüğü
49
aziz yıldırım
48
cenk tosun
48
yaran facebook durum güncellemeleri
48
2018 ekonomik krizi
47
ismail kartal
47
neden sevgilin yok
47
altay bayındır
46
çağla tuğaltay cinayeti
44
donald trump
43
sabire meltem banko
43
suriyeli sığınmacılar
43
an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı
42
kim milyoner olmak ister
42
vincent aboubakar
42
igor tudor
41
jorge jesus
41
mesut özil
41
behzat ç.
40
pfizer biontech covid-19 aşısı
40
yüzüklerin efendisi (dizi)
40
jan olde riekerink
39
#pınarürünleriboykot
38
beyaz futbol
38
cüneyt özdemir
38
nevşin mengü
38