Sık geçen başlıklar

yerli otomobilin motoru bosch'tan alınacak 2

ekşi'de gör
la olum kimse motorun bosch'tan alınmasına laf etmiyor. tabii ki öyle yapmak zorundasın.

biz "%100 yerli", "özyerli", "özkaynaklarla, özmühendislerle, özmaddelerle, özmotorlarla, özotomobil yapcez yeah" diye hamaset yapmanıza kızıyoruz. ülke olarak otomobil yapacağız demek yerine böyle hamaset yaparsan lafını da yersin böyle.
--- spoiler ---

amerikayı yeniden mi keşfedelim?
--- spoiler ---

sorun şu sen abd'yi hiç keşfedemedin sevgili gerizekalı. bunların yaptığını yıllardır fiat, renault bursa'daki fabrikalarında gerçekleştiriyor zaten. çıkıp yeni bir şey üretiyormuş gibi ortalığı velveleye verirsen ve bunun yerli ve milli olduğunu iddia edersen elalem sana götüyle güler.

edit: suç bizde ki togg'un türkiye'de satmayacağını ama küresel pazarda toyota, tesla, bmw gibi devlerle rekabet edebileceğini zanneden embesillere laf anlatmaya çalışıyoruz. tamam aga inşallah biz yanılırız. ama daha ortada fabrika bile yokken bu kadar gaza gelmeyin derim ben. sonra ümmet olarak dönüş hızına yetişemiyor semazenden hallice oluyorsunuz.

aşağıda bir arkadaş demiş. bari motorunu biz yapsaydık diye. çok haklı. tasarım yabancı, motor yabancı, muhtemelen pil de yabancı olacak. diğer hammaddelere girmiyorum bile. e amına koyim bu arabanın adapazarı'nda üretilen corolla'dan ne farkı var? ne diyeyim inşallah biz yanılırız.