Sık geçen başlıklar

türk dizilerinden nefret etme nedenleri 3

ekşi'de gör
kadın karakterlerin parayı sadece zengin koca aracılığı ile bulması.

istisnalar vardır elbette ama her dizide kadınların hayatına sihirli değnek dokunduran über zengin adam ve adamın parasını yemekten gurur duyan(?) vasıfsız kadınların işlenmesi mide bulandırıcı.

bu rezilliklerin hiçbirini izlemiyorum. youtube'da ınstagram'da önüme sürekli çıkıyor. bakıyorum insanlar da bu durumu hiç garipsemiyor. hoşlarına gidiyor hatta. genç kızlara sürekli bu saçmalıkları izleterek tek kurtuluşların zengin koca olduğu algısını beyinlerine işliyorsunuz.

bir dizi de çıkıp tüm parasını kendi emeği ile kazanmış güçlü kadın karakter işlesin yahu. işini kurmuş, hedefler koyup ulaşmış, ne yaptıysa kendi alın teri ile yapmış bir kadın karakter görebilir miyiz dizilerde?
genç kızların böyle bir yol da olduğunu görmesi işinize mi gelmiyor yoksa?
eğlence(!) sektörü unsurları ağırlıklı tüketici profilinden ayrı düşünülemez. cazip bir ticaret olmaz aksi takdirde.

türkiye özellikle son 15 senede tam bir getto karnavalına döndüğünden, diziler gittikçe kendi içinde katmanlı simülasyonlara döndüler. demek istediğim istanbul'da rastgele bir varoşa gidip oradaki ağırlıklı kitlenin iletişim biçimini, dünya algısını gözlemlerseniz yerli dizilerde rahatsızlık veren şeyin ne olduğunu rahatlıkla gözlemlersiniz.

belki bir piyango vurur gibisinden dönemsel ucuz imajlara dört elle sarılan, attığı ya da attığını düşündüğü kazıkları bir nişan gibi üzerinde taşıyan, o cehennemvari ortamda içine yerleşen korkuyu, hudutsuz ezikliği bastırmak için bağıran, çağıran, saldıran köylüler. sözde samimi ve iyi huylu insanların yaşadığı gecekondular ve gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan sözde modern dizaynlı özde köylü holdingler, ofisler, iyi kalpli tahsin amca, ceo(yarrağımın ceo'su) burak bey, barbar konan, berber kenan falan, hassiktirin lan oradan. hayır işin komiği fiziksel kondisyonu da sonuna kadar kasmış karısı erkeği ama genetik bağırıyor amk "hocaaa kırşehir legs - bastım benchpress'i ama orantısız, öbürü zaten abe kaynana tadında leş karı burnu yaptırmış kendince cazibe yapmış ortam boş nasılsa değil mi?)

hayatında eğitimli insan görmedikleri, yol, yordam bilmedikleri o kadar belli ki. efendim orkun bey nivyorkta okumuş, sultangaziye range rover'le bırakıyor hafizeyi, esnaf da şakacı falan. ya ben sizin beyninizi sikeyim amına kodumun ezik köylüleri. bir de yalandan sempatik semt ağızı yapan yancılar, yemenili teyzeler falan sıkıştırıyorlar gerilim arası yumuşatsın hesabı. hay gönlünüze sıçayım sizin, yolunu siktiğimin varoşları sizi.

ulan hayatında ne doğru düzgün getto görmüş, ne üst seviye yönetici görmüş, ne yalı görmüş, ne mafya görmüş, ne çatışma görmüş, ne köy görmüş öyle bir sikik evren yaratmışlar içine öyle sikik beyinsizleri doldurmuşlar ve öyle yarro ve ezik bir gerilimi, hülyayı besliyorlar ki direkt napalm sallayasım geliyor. bir de halk bunu istiyor der sorsan yazan ibneye "ya hocam ben pink floyd dinliyorum normalde, dante okuyorum, ama işte ekmek parası". ortamınızı sikeyim sizin avamı azdırdınız iyice, ezik ruh hastası sayısı katlandı sayenizde. sıkacağınız merminin, basacağınız tokadın amına koyayım, mensubu olduğunuz cemiyeti sikeyim.
izleyeni gerizekalı yerine koyup son sahneyi araya reklam koyarak üç kez vermeleri.gerçekten şu son sahne olayı bıktırdı. bi de yeni bölümün ilk sahnesi diye bi saçmalık bulmuşlar haşırt yarım saat reklam da oraya.

geçen haftanın özeti diye bi saat aynı bölümü tekrar izletmeleri.
biz koyun olduktan sonra haklısınız siz de tabi!