sektörü bilen ve fiziksel alışverişi tümüyle hayatımdan çıkarmış biri olarak bu konuya oldukça hakimim.
benim kriterlerim;
1-ürün çeşitliliği yani her aradığımı bulabilmem,
2-gerçek indirim fırsatları sunması,
3-müşteri yorumlarını doğru ve olduğu gibi yayınlanması
4-satıcı puanlarının yanıltıcı olmaması.
çağ dışı tasarımını ve kullanıcıyı çıldırtan satınalma sürecini saymazsak saydığım 4 unsurdan yola çıkarak açık ara n11’i lider seçiyorum. yanı sıralamam şöyle;
n11>trendyol>amazon>hepsiburada
fakat bu firmaların sanırım şuanki ciro sıralamaları yani müşteri sayıları da şöyle:
trendyol>hepsiburada>n11>amazon
buaralar hb ve trendyol agrasif reklamları ile zirveyi zorluyor. ciroları yakın olsa da sipariş sayısında trendol yukarıdadır. elektronikte daha güçlü olan hepsiburada ciroda bazen trendyolu geçiyor diye duydum.
duyduğum kadarıyla 2021 yılında amazon da hırçınlaşacak ve liderliğe oynayacakmış. amazon pazarı domine etmek isterse trendyol yani alibaba ve amazon liderliğe oynar n11 ve hepsiburada üçüncülük için yarışır.
gittigidiyor yani türkiyeyi sikine takmayan ebay de yavaş yavaş yok olur ve çiçeksepeti’nin bile gerisinde kalır.