Sık geçen başlıklar

galatasaray fenerbahçe farkı 5

ekşi'de gör
ortalama bir fenerbahçeliyi iran-israil gerginliğinin fenerbahçe'nin şampiyonluğunu engellemek için yapılan küresel bir kumpas olduğuna ikna etmeniz dört dakikanızı falan alır.
galatasaray, 23 nisan'da fenerbahçe formalı çocukla dursun özbek'in fotoğrafını paylaşır.

fenerbahçe, galatasaray formalı çocuklardan formalarını ters çevirmelerini ister.
çok basit bir soru sorayım; fenerbahçe stadına geçen hafta giden 25-30 bin fenerbahçe taraftarindan bir tanesi mutlaka burada vardır. ligden çekilme hususunda, hangi oyu verdiğini merak ediyorum kendisinin. hangi sandıkta oy verdi, sandığında oy durumu ne oldu?

cevap yok değil mi? olamaz da. fark bu kadar basit.

galatasaray başkanı, galatasaray kongre üyelerini tevfik fikret salonu veya lütfi kırdar kongre merkezi veya galatasaray stadında toplama taahhütünde bulunup, "bu üyelerle ligden çekilme konusunu konuşacağız" dedikten sonra bu üyelerin karşısına çıkıp, "ligden çekilmeyi sezon sonuna erteliyoruz, kupa maçına da çocuklarla çıkacağız" dese, daha kürsüden inmeden hayri kozak ya da taner aşkın oraya çıkar, o yönetimi yerin dibine sokup sokup çıkartır, hıncal uluç dirilip yönetimi yanında mezarına götürür, üyeler o yönetimi de ilk kurulda ibra etmeden teneke bağlayıp yollardı. bu tarz şaklabanlıklarla da uğraşmazdı.

galatasaray'ın gücü kongresinden gelir, yönetiminin karşısındaki muhalefetin gücünden gelir. 30 yılda 3 tane fenerbahçe başkanı oturup tek kare birliktelik pozu vermez. veremez. çünkü, kendilerinden başka birisinin başarılı olması onların işine gelmez. galatasaray ise ünal aysal'ın karga tulumba gitmesini sağlar, sonra istiklal caddesinde store açılışında ünal aysal, duygun yarsuvat, mehmet cansun, dursun özbek poz verir. adnan polat, kalli'yi yollar. fenerbahçe maçını izlemeye tribüne kalli gelir, alp yalman, faruk süren, adnan polat falan kol kola maç izlerler.
birinin vizyonu var diğerinin yok. bunu okurken fenerliler bile o vizyona sahip takımın kendi takımları olmadığının farkındadır.

a'dan z'ye bu böyle. fenerlilerin tek istediği şey galip olmak nasıl olduğunun ne şekilde olduğunun bir önemi yok. o yüzden 10 sene 15 sene önceki olayı bile ısıtıp ısıtıp önüne getirip dururlar. gs'nin 14 sene şampiyon olamama olayı var mesela hiç kimseden duydunuz mu o 14 sene ile alakalı rakipleri karalayacak bir cümle? fenerlilerse uefa kupasını bile şikeyle aldığımızı iddia edecek kafa yapısına sahip.

olay bundan ibaret.