Sık geçen başlıklar

düzgün bir insan olmanın yazarlara kazandırdıkları 3

ekşi'de gör
özet geçmek gerekirse düzgün insan;
* kendine yapılmasını (söylenmesini, sorulmasını vs.) istemediği yamuğu başkasına yapmaz.
* ne olursa olsun düzgün üslup kullanmaktan şaşmaz *.
* bir gün düzgün ertesi gün dalgalı, birine karşı düzgün ötekine karşı eğri değildir; stabildir, sabırlıdır vs.

düzgün bir insan olmaya çalışmak;

* ömürlük bir çaba sürecidir. "ben düzgün insanım, iyi kalpli prensim/piremsesim, mükemmelim, süperim" diye övünerek komik duruma düşmekten korur.

* ilahi adaletin nasıl da tecelli ettiğini seyredebilmeniz için size ön sıradan bilet kazandırır.
size büyük yamuk yapanların başına ilerde neler geldiğini bazen gözlerinizle görürsünüz; bazen de internette denk gelir, haber sitelerinden, sözlüklerdeki ad soyad başlıklarından okursunuz.(bkz: based on a true story)

* size küçük yamuk yapanlara da tek yönlü uçuş bileti miles and smiles kazandırır.
https://www.youtube.com/watch?v=qkcq1xf-2zo&t=2s *

başlık içi kelimelerden gelişine vurdum, şimdi gargamel'i görmeye gidiyorum sevgili şirinler hadi eyv.
içim ferah.
biliyorum ki yanlışı yapan ben değilim. sahi yapanlar da yaptıklarının yanlış olmadığını savuna da bilir. herkes haklı şu dütdürü dünyada zaten.
yüzlerce entry girilmiş hepside kendini şöyle düzgünüm böyle karakterliyim diye övmüş. gerçekte bir araştırsan en az yarısı küfürbaz, çıngar sahtekar üç kağıtçı tiplerdir. nereden biliyorsun dersen mesaj kutusuna o kadar gerzekçe mesajlar geliyorki artık cevap yazmakla bile uğraşmıyorum.