bir örnek de havaalanlarından.
cuma günü uçağa bindim. istanbul - dalaman arası. marmarise geliyordum. marmaris otobüs bilet fiyatı 420 tl. uçak 350. o nedenle uçak yani, paramız çok olduğundan değil. neyse konu o değil.
sabiha gökçen'de ne kadar yabancı varsa yiyorlar içiyorlar. sandviçler, kahveler, viski yudumlayanlar... lan midem kazındı, bir açma alayım dedim, 25 lira dediler, vazgeçtim. ülkemde bir kez daha nasıl fakirleştirildiğimi hissettim. biz ömrümüzü bu devlete vergi vererek geçirdik, devletin bize reva gördüğü bu oldu. zoruma gitti resmen. a101 basmaya giden zabıta müdürü gelsin buraya madem, bir su 15 lira olur mu lan desin? evet biliyorum, diyemez.
lan ben üniversite mezunuyum, iyi derece ingilizce biliyorum, 15 sene finans sektörü tecrübem var, tam 17 aydır işsizim. hasta oluyorum, hastane diyor ki para ödeyeceksin, sigortan yok çünkü. devlet hastanesinde bir muayeneye 90 lira ödüyorum, lan ben işsizim param yok benden niye para istiyorsun. suriyeliden istemediğin muayene parasını benden alıyorsun, düştün madem bir tekme de ben vurayım diyorsun. lan bu yaşta gittim yeşil kart başvurusu için kaymakamlığa, ama nasıl utanıyorum, kelimeler çıkmıyor, çıkamıyor ağzımdan. onu da vermediler zaten.
hobilerim elimden alındı, spora gidiyordum misal, artık gidemiyorum. sokaklarda yürüyorum sadece, spor olsun diye. bir kız arkadaşım olamıyor artık, zaten aramıyorum bile şu saatten sonra. bu zamanda işsiz parasız adamı kim ne yapsın?
ailemi görmeye gitmek istiyorum bazen, maliyetine bakıyorum, vazgeçiyorum. 6 aydır sarma tütün içmekten ciğerim söndü, bir paket sigara alamaz hale geldim yani. dışarda bir yemek yemeyeli, bir çay bile içmeyeli o kadar uzun zaman oldu ki. inanın en son ne zaman böyle bir şey yaptım hatırlamıyorum.
bu ülke evlatlarına bunu reva görüyor kısacası arkadaşlar. ben kendimi gücüm ve aklım yettiğince kalifiye ettim, ne hayallerim vardı eskiden, inanın hayata dair tüm inancım bitti benim, hasta kardeşim olmasa çoktan atlardım bir yerden. neyse, hayat pahalı ama bizim hayatımız ucuz arkadaşlar. bunu söylemek istedim, biraz da içimi döktüm, okuyanlara teşekkür ediyorum.
05.04.2022 · 1. sıra
yedek kamil
04.04.2022 00:52 ~ 02:23