ebru'ya haksızlık ettiğimizi, çok yüklendiğimizi söyleyen insanlara ithafen:
ebru nedir? ne değildir? kendisini neden sevmiyoruz?
son takım oyunlarında düello vardı. 2-2 bitti ve final düellosu oldu. barbaros neden ebru'yu değil de uğur'u seçti? ebru'dan korktuğu için mi? hayatında hiç karnıyarık bile yapmadığını bir saat önce itiraf eden sözde aşçıdan mı korkacak? tabi ki hayır. şeflerin ebru'yu kolladıklarının herkes gibi yarışmacılar da farkında. ebru yemek yapamazsa bile şefleri ne yapıyor? yine aynı gün gördük. önüne gidip yemeğine müdahale ediyor. hayırdır somer şef? masterclass mı veriyorsun? madem yemek nasıl yapılır düello sırasında ebru'ya anlatacaksın, önüne yemek tarifi kitabıyla gideceksin hatta yetmeyecek patlıcanı soymayı göstereceksin, o zaman kim kimi seçtiğinin ne anlamı var? neden sefa ebru'yu seçiyor? karnıyarık yapamaz, takımı puan alır diye. ama şefler devreye giriyor, ebrunun çıkaramayacağı bir tabağı, en azından önlerine sunulabilecek hale getiriyorlar. zaten tadının ne önemi var? şekil olarak tabağı çıkarsın yeter. gerisi jüride. diğer yarışmacıların hatta elenenlerin ve hatta yarışmaya seçilemeyenlerin bile hakkına girilmiş olunmuyor mu? daha bu bizim gördüğümüz ekrana verdikleri somer şef müdahalesi. yayına vermedikleri neler oluyor acaba? dikkat edin zaten tüm yarışmacıların yüzü düştü bir andan sonra. imzaladıkları sözleşme gereği çıtlarını çıkaramıyorlar muhtemelen.
bu tek bir olay mı? ne zamandır böyle gidiyor. ebru yemek yapamıyorsa yapamıyordur. neyi zorluyorsunuz. kadın yarışmacı kalmayacak endişesiyle şefleri de maymuna çevirdiniz, sempatikliklerini de sıfırladınız. mehmet şefi severdim, göz göre göre yapılan adaletsizliğe ortak oluyor ya, hani onun şef ilkeleri? ama bak, somer şef gidip emir'e de gösterdi di mi. çok adil. aferin. emir rica etmişti çünkü, ikimiz de bilmiyoruz bi el atın şefim diye.
ebru çiğbörek yapmayı bilmiyorum dedi mavi kaptanlığı aldı. bu derece mi usta? yeter ki reçeteyi verin, o yapsın, maşallah. aferin. ne yerel ne dünya mutfağı bilmediğini kendisi zaten söylüyor. kadına da yazık. tüm türkiye'ye rezil oluyor ve nefret kazanıyor. konsept hatalı, 100 bin başvuru var dedikten sonra 100binden son 8 içinde ebru yer bulunca "sistemde hata yok ebru da yemek yapabiliyor" demeye getirmek istiyorlar ama olmuyor. evet, masterchef'in formatındaki hatalardan bu kadın son 8'e kadar geldi. yazık. hakkı yenen yarışmacılara da, salak yerine konan izleyicilere de, hergün sosyal medyadan bir sürü hakaret yiyen ebru'ya da. instagramında son paylaşımının altında 10binlerce hakaret mesajı var.
peki ebru'yu neden sevmiyoruz sorusunu cevaplayayım: ebru aşçı olmadığını bile bile bunu kabullenmiyor ve şeflerin torpilinden mutlu olarak, sanki kendi başarısı varmış gibi, kendi çapında sinsi kulislere de girerek insanların emeğini çalıyor, yarışmada kalmaya çalışıyor.
oysa ki farkında değil, çoktan kaybetti bile. bu ülkede evet torpilliler kazanır ama hiç sevilmezler.
tanım: adaletsiz olan yarışma
edit:imla
Sık geçen başlıklar
ekşi itiraf
1352
ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı
822
beşiktaş
389
masterchef türkiye
285
erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular
277
öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler
258
kemal kılıçdaroğlu
232
bitcoin
231
galatasaray
231
fatih terim
193
ali koç
173
fenerbahçe
168
anın fotoğrafı
166
şenol güneş
163
muharrem ince
161
bedelli askerlik
149
ekrem imamoğlu
148
game of thrones
146
ikinci el otomobil piyasası
144
pazar sabahı erken kalkmak için bir neden
143
survivor 2022 all-star
142
survivor 2017
130
survivor 2016
118
arda turan
110
arda güler
106
bu saatte hala uyumama sebebi
105
borsa istanbul
102
mauro icardi
99
survivor 2020 ünlüler-gönüllüler
99
gibi (dizi)
98
masterchef türkiye 2023 all-star
98
mario gomez
97
meral akşener
92
aykut kocaman
88
fernando muslera
82
cristiano ronaldo
77
survivor 2024 all-star
77
2016 turizm krizi
74
lionel messi
74
cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden
72
devlet bahçeli
72
fikret orman
72
mustafa kemal atatürk
71
robin van persie
71
vodafone arena
71
yaran inci sözlük entry'leri
70
radamel falcao garcia
69
şu anda çalan şarkı
68
burak yılmaz
66
rusya ukrayna savaşı
66
çaylak onay listesi
65
selahattin demirtaş
63
okan buruk
62
emlak balonu
60
kızılcık şerbeti (dizi)
58
sergen yalçın
58
survivor 2021 ünlüler-gönüllüler
58
ufak tefek cinayetler
58
erkeklerden kadınlara sorular
57
müge anlı ile tatlı sert
57
2016 ekonomik krizi
56
ersun yanal
56
şu an okunan kitap
56
masumlar apartmanı
55
ricardo quaresma
54
muhammed kerem aktürkoğlu
53
sinan oğan
53
vitor pereira
53
survivor 2018 all-star
51
vatanım sensin
50
oğuzhan özyakup
49
ozan tufan
49
ümit özdağ
49
üstteki yazarın nickinin düşündürdüğü
49
aziz yıldırım
48
cenk tosun
48
yaran facebook durum güncellemeleri
48
2018 ekonomik krizi
47
ismail kartal
47
neden sevgilin yok
47
altay bayındır
46
çağla tuğaltay cinayeti
44
donald trump
43
sabire meltem banko
43
suriyeli sığınmacılar
43
an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı
42
kim milyoner olmak ister
42
vincent aboubakar
42
igor tudor
41
jorge jesus
41
mesut özil
41
behzat ç.
40
pfizer biontech covid-19 aşısı
40
yüzüklerin efendisi (dizi)
40
jan olde riekerink
39
#pınarürünleriboykot
38
beyaz futbol
38
cüneyt özdemir
38
nevşin mengü
38
minderhakemi 2
ekşi profilibence yarışmanın en başarılısı ebru. yemek yapmayı bilmeden kulis yaparak haftalardır potaya gitmiyor ve hala yarışmaya devam ediyor. potaya gitse elenmesi çok büyük ihtimal çünkü aşçı olduğunu iddia etmesinin sebebi sadece makarna yapmayı bilmesi. zaten hangi ürün olursa olsun ilk defa bu yemeği gördüm diyor.
barbaros'un hakkı kesinlikle yeniyor. yemek yapmayı bilmeyenler açıklarını kulis yaparak kapatmaya çalışıyor. şefler de sağolsun buna çanak tutuyor. her yemeğinde adamı övüp yemeğini seçmemek nedir?
barbaros'un hakkı kesinlikle yeniyor. yemek yapmayı bilmeyenler açıklarını kulis yaparak kapatmaya çalışıyor. şefler de sağolsun buna çanak tutuyor. her yemeğinde adamı övüp yemeğini seçmemek nedir?
09.11.2020 · 17. sıra
minderhakemi
08.11.2020 00:24