size geçen haftaki satış hikayemi anlatayım.
gerçekten çok iyi durumda olduğunu düşündüğüm, 30bin kilometrede olan 2016 model ford fiesta arabamı online teklif verip 2-3 saatte parayı hesaba geçirdiğini söyleyen birkaç şirketten fiyat alarak 10 bin tl yukarısına malum sarı siteye koydum. ilana da ilk sahibinden yazdım tüm bakımların yetkili serviste yapıldığını istenen servise gösterileceğini falan da yazdım.
galericinin aldığı fiyatın 3-5 yukarısı malum sarı sitede makuldü. üstelik pazarlık adettendi.
ilanı koydum eşe dosta da haber verdim. dedim ki ilan bu eşe dosta yayın. tamam dediler. sonra birkaç tanesi geri döndü. dedi ki fiyat yüksek. tamam dedim. fiyatı 30 dakika içinde 5000 tl aşağı çektim. millet deli gibi favorilere ekliyor kimse aramıyor.
sonra biri aradı bir şeyler sordu. 2000 tl trameri vardı. dedim ki kazanın resimleri var. mal bir taksici geldi arkadan vurdu servise gittik servis tamponu onardı. başka bir şey yok. yetkii servis bu. ford logosunu bile değiştirmiş. 500 tl logo 600 tl işçilik. kaza resmini de attım. gerçekten ama gerçekten bir şey yok. ford logosu da resimlerde duruyor. adam döneceğim dedi dönmedi.
akşam biri aradı. dedi kazası olmasa iyiymiş. bak arkadaşım dedim. bu araba 4 senedir bende. kaza dediğin şey tampona vurma. ben dedim istesem onu servise götürmesem senin ruhun duymazdı. sana dedim kim hatasız bilmem ne diyorsa elbet böyle ufak tefek sorunlar yaşamıştır dedim. kaldı ki kazada hakikaten bir şey yok. olay benim yetkili servis takıntımdan kaynaklanıyor.
neyse 2 telefon görüşmesinden sonra başlarım dedim böyle işe. aynı akşam parayı 2-3 saatte hesaba geçiren yerden randevu aldım. şansıma sadece 9:45 vardı. 15 dakika erken girdim. adamlar net 45 dakika expertiz yaptı ve aracıma makul bir teklif yaptı. bu teklif benim sarı sitede satmaya gönlümün razı olduğu fiyattan birazcık yüksekti bile. hemen kabul ettim sattım. saat 11:55 de para hesabıma geçti. 12.05 de imzaları atmış olarak noterden ayrıldım.
eve taksiyle dönerken telefonu çıkardım ve çok büyük bir keyifle malum sarı siteden ilanı sildim.
inanın aynı parayı teklif etseler orada da verirdim. adam benden aldığı arabayı eminim ki hiç bir şey yapmadan 10 bin tl ekleyip satacak. bu hangi fiyat? benim malum siteye koyup sonra 5bin tl indirdiğim pazarlık yapılır dediğim fiyat.
size önerim şudur. ev olur araba olur. içinize sindiyse süreci uzatmayın. düzgün ilanlar dürüst satıcılar birkaç saat içinde kaybolur. hayırlı işlerde acele etmek icap eder. bir de acele işe şeytan karışır derler ama bu ikisi farklı şeylerdir.
ha bir de 60 binde 80 binde 100 binde. hatasız. çizik bile yok. garaj arabası. geçiniz bunları. sen 80bin kilometre yol git arabanda en ufak bir kusur olmasın. olabilir mi böyle bir şey. ama olabilir. yetkili serviste değil de sanayide toplatırsan olur. tramersiz. hayırlı işler.
bundan 7-8 sene önce de benzer bir satış süreci yaşamıştım. yine aynı şekilde arabamda kullanımdan kaynaklı odak tefek kusurlar var. çizikler vs. millete gösteriyorum of puf ediyor. vazgeçtim satıştan. verdim servise. dedim ne gerekiyorsa boya pasta cila. elinden geleni ardına koyma dedim. ne kadar masraf varsa çıkar. tamam dedi. yaptılar. araba yepyeni oldu. birkaç ay sonra yine satmaya karar vermek zorunda kaldım. bu sefer satışa koydum 2 günde gitti. şunu anladım. alıcı aracı alırken kusur görmek istemiyor. varsa kusurları kapat ya da söyleme. buna ikna oluyor. olmak istiyor çok net. garip bir psikoloji. garp bir pazar. anlamıyorum.
Sık geçen başlıklar
ekşi itiraf
1352
ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı
822
beşiktaş
389
masterchef türkiye
285
erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular
277
öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler
258
kemal kılıçdaroğlu
232
bitcoin
231
galatasaray
231
fatih terim
193
ali koç
173
fenerbahçe
168
anın fotoğrafı
166
şenol güneş
163
muharrem ince
161
bedelli askerlik
149
ekrem imamoğlu
148
game of thrones
146
ikinci el otomobil piyasası
144
pazar sabahı erken kalkmak için bir neden
143
survivor 2022 all-star
142
survivor 2017
130
survivor 2016
118
arda turan
110
arda güler
106
bu saatte hala uyumama sebebi
105
borsa istanbul
102
mauro icardi
99
survivor 2020 ünlüler-gönüllüler
99
gibi (dizi)
98
masterchef türkiye 2023 all-star
98
mario gomez
97
meral akşener
92
aykut kocaman
88
fernando muslera
82
cristiano ronaldo
77
survivor 2024 all-star
77
2016 turizm krizi
74
lionel messi
74
cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden
72
devlet bahçeli
72
fikret orman
72
mustafa kemal atatürk
71
robin van persie
71
vodafone arena
71
yaran inci sözlük entry'leri
70
radamel falcao garcia
69
şu anda çalan şarkı
68
burak yılmaz
66
rusya ukrayna savaşı
66
çaylak onay listesi
65
selahattin demirtaş
63
okan buruk
62
emlak balonu
60
kızılcık şerbeti (dizi)
58
sergen yalçın
58
survivor 2021 ünlüler-gönüllüler
58
ufak tefek cinayetler
58
erkeklerden kadınlara sorular
57
müge anlı ile tatlı sert
57
2016 ekonomik krizi
56
ersun yanal
56
şu an okunan kitap
56
masumlar apartmanı
55
ricardo quaresma
54
muhammed kerem aktürkoğlu
53
sinan oğan
53
vitor pereira
53
survivor 2018 all-star
51
vatanım sensin
50
oğuzhan özyakup
49
ozan tufan
49
ümit özdağ
49
üstteki yazarın nickinin düşündürdüğü
49
aziz yıldırım
48
cenk tosun
48
yaran facebook durum güncellemeleri
48
2018 ekonomik krizi
47
ismail kartal
47
neden sevgilin yok
47
altay bayındır
46
çağla tuğaltay cinayeti
44
donald trump
43
sabire meltem banko
43
suriyeli sığınmacılar
43
an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı
42
kim milyoner olmak ister
42
vincent aboubakar
42
igor tudor
41
jorge jesus
41
mesut özil
41
behzat ç.
40
pfizer biontech covid-19 aşısı
40
yüzüklerin efendisi (dizi)
40
jan olde riekerink
39
#pınarürünleriboykot
38
beyaz futbol
38
cüneyt özdemir
38
nevşin mengü
38
maksimaks 2
ekşi profilivodafone arena da görünmesi için reklam verilmiş ama beinsports inisiyatif olarak bu reklamı göstermemek için sol kanadı doğru düzgün göstermiyor.
bu beşiktaş’a yapılan çok büyük bir kötülüktür. bu reklamın parasının önemli bir kısmı beşiktaş’ın kasasına giriyor olmalı. yayıncı kuruluş böyle yapacaksa bu firma bir daha reklam verir mi?
yayıncı kuruluş reklam veren şirketlerden pay mı istemektedir?
özetle yayıncı kuruluş reklam veren şirkete beni de görecen hacı mı demektedir?
bu beşiktaş’a yapılan çok büyük bir kötülüktür. bu reklamın parasının önemli bir kısmı beşiktaş’ın kasasına giriyor olmalı. yayıncı kuruluş böyle yapacaksa bu firma bir daha reklam verir mi?
yayıncı kuruluş reklam veren şirketlerden pay mı istemektedir?
özetle yayıncı kuruluş reklam veren şirkete beni de görecen hacı mı demektedir?
27.06.2020 · 8. sıra
maksimaks
26.06.2020 21:31 ~ 21:34