merhaba sözlük ahalisi,
16 temmuz 2018 gecesi 21.30 sularında honda cb125f motosikletimle seyir halindeyken ön jantımın göbek kısmından kırılması sonucu bir trafik kazası geçirdim.motosikleti 19 haziran 2018 tarihinde drd motorbikes honda ataşehir servisinden sıfır km olarak satın almıştım. bu nedenle kaza sonrası çekici yardımıyla motosikletimi honda drd ataşehir'e naklini sağladım.trafik kazası sebebiyle ümraniye devlet hastanesi'nde yapılan tedavim sonrası evime geldim.
17 temmuz 2018 sabahında saat 9 gibi servise giderek ruhsat bilgileri beraberinde motosikletimin anahtarını teslim ettim. honda drd ataşehir'deki yetkili bana incelemenin 15 ila 30 gün sürebileceğini belirtti.
23 temmuz 2018 tarihinde honda drd motorbikes tarafından aranıp motosikletimin jantının ''darbe'' kaynaklı kırıldığı ve bu nedenle garanti kapsamına girmediği söylendi. bu görüşmeden sonra aynı gün içerisinde kendilerinden motosikletimle ilgili yapılan incelemenin raporunu talep etmek için tekrar iletişime geçtim. kendileri motosikletin üç kişilik bir ekip tarafından incelendiğini honda türkiye'nin kendilerine herhangi bir inceleme raporu vermediğini söylediler. raporu honda türkiye'den talep etmem gerektiğini söylendi. bunun üzerine yine 23 temmuz 2018 tarihinde honda müşteri hizmetleriyle iletişime geçerek durumu aktardım. müşteri temsilcisi, bayi size bir rapor vermedi mi şeklinde bir soru yöneltti. bunun üzerine ben de bana aktarılan bilgiyi ilettim. aynı zamanda motosikletim üzerinde yeniden bir inceleme yapılmasını istedim. çünkü kaza seyir halindeyken herhangi bir çarpışma veya herhangi bir şeye çarpma olayı olmadan ön jantımın kırılması sebebiyle gerçekleşti. kazada motosiklet sol tarafı üzerinde sürüklendi ama herhangi bir araç ya da herhangi bir duvar,kaldırım vb. noktaya çarpmadı. sonuç olarak daha bir aylık bile olmayan bir motosikletin ön jantının kırılması sonucu gerçekleşen bir kaza için sadece '' darbe '' kaynaklı açıklaması beni tatmin etmedi.
26 temmuz 2018 tarihinde honda türkiye'den bir yetkili tarafından aranarak motosikletimle ilgili herhangi bir inceleme raporu verilmeyeceği ve yeniden inceleme talebimin reddedildiği söylendi. ''darbe'' olmadığını belirtiğimde ise zaten ilgili birimin darbe değil bükülme kaynaklı bir kırılma olduğunu tespit ettiklerini söyledi.
şahsen bir öğrenci olarak dişimden tırnağımdan artırarak sırf sıkıntı yaşamamak adına sıfır olarak satın aldığım motosikletimin daha bir ay bile olmadan yolda giderken jantı kırılması sonucu ölümcül bir trafik kazası geçirdim. üstüne ''darbe'' , ''bükülme'' gibi geçiştirici cevaplarla adeta dalga geçilmesini kabullenemiyorum.
şahsen bu kaza kullanıcı hatası kaynaklıysa honda türkiye'nin inceleme raporu vermekten kaçınmasına bir anlam verememekle beraber honda türkiye'nin bu konudaki kaçamak davranışları motosikletin türkiye pazarına yeni girmiş olması bağlıyorum. yurt dışında 2015 yılından beri satılıyor olsa da satın almayı düşünen kullanıcıların iyi düşünmesini tavsiye ederim. gerçi honda türkiye'nin göçen civiclerle ilgili takındığı tutumu düşününce buna şaşırmamak gerekir.
sağlık durumu açısından iyi sayılırım. düşmeye bağlı olarak sol kolumda ve boyun bölgemde kas zedelenmesi oldu. onlar dışında ufak tefek morluklarla atlattım. motosikletin fotoğraflarını da durumun vehametini anlamanız adına paylaşıyorum.
jant 1
jant 2
jant 3
jant 4
jant 5
bazı motosiklet ekipmanlarımın kaza sonrası hali:
kask
mont
dizlik
Sık geçen başlıklar
ekşi itiraf
1352
ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı
822
beşiktaş
389
masterchef türkiye
285
erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular
277
öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler
258
kemal kılıçdaroğlu
232
bitcoin
231
galatasaray
231
fatih terim
193
ali koç
173
fenerbahçe
168
anın fotoğrafı
166
şenol güneş
163
muharrem ince
161
bedelli askerlik
149
ekrem imamoğlu
148
game of thrones
146
ikinci el otomobil piyasası
144
pazar sabahı erken kalkmak için bir neden
143
survivor 2022 all-star
142
survivor 2017
130
survivor 2016
118
arda turan
110
arda güler
106
bu saatte hala uyumama sebebi
105
borsa istanbul
102
mauro icardi
99
survivor 2020 ünlüler-gönüllüler
99
gibi (dizi)
98
masterchef türkiye 2023 all-star
98
mario gomez
97
meral akşener
92
aykut kocaman
88
fernando muslera
82
cristiano ronaldo
77
survivor 2024 all-star
77
2016 turizm krizi
74
lionel messi
74
cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden
72
devlet bahçeli
72
fikret orman
72
mustafa kemal atatürk
71
robin van persie
71
vodafone arena
71
yaran inci sözlük entry'leri
70
radamel falcao garcia
69
şu anda çalan şarkı
68
burak yılmaz
66
rusya ukrayna savaşı
66
çaylak onay listesi
65
selahattin demirtaş
63
okan buruk
62
emlak balonu
60
kızılcık şerbeti (dizi)
58
sergen yalçın
58
survivor 2021 ünlüler-gönüllüler
58
ufak tefek cinayetler
58
erkeklerden kadınlara sorular
57
müge anlı ile tatlı sert
57
2016 ekonomik krizi
56
ersun yanal
56
şu an okunan kitap
56
masumlar apartmanı
55
ricardo quaresma
54
muhammed kerem aktürkoğlu
53
sinan oğan
53
vitor pereira
53
survivor 2018 all-star
51
vatanım sensin
50
oğuzhan özyakup
49
ozan tufan
49
ümit özdağ
49
üstteki yazarın nickinin düşündürdüğü
49
aziz yıldırım
48
cenk tosun
48
yaran facebook durum güncellemeleri
48
2018 ekonomik krizi
47
ismail kartal
47
neden sevgilin yok
47
altay bayındır
46
çağla tuğaltay cinayeti
44
donald trump
43
sabire meltem banko
43
suriyeli sığınmacılar
43
an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı
42
kim milyoner olmak ister
42
vincent aboubakar
42
igor tudor
41
jorge jesus
41
mesut özil
41
behzat ç.
40
pfizer biontech covid-19 aşısı
40
yüzüklerin efendisi (dizi)
40
jan olde riekerink
39
#pınarürünleriboykot
38
beyaz futbol
38
cüneyt özdemir
38
nevşin mengü
38