buradaki "oh olsuncular, beter olsuncular" tayfasını bir kenara bırakıyorum. allah düşmanın başına bile altından kalkamayacağı dert vermesin.
benim de ismimin dahil olduğu ve beni bir gecede işsiz, güçsüz, eli kolu bağlı bir şekilde bırakmış olan kararnamedir.
30 yaşındayım. bir üniversitede akademisyen olarak çalışıyorum 2.5 yıldır. işe başlayıncaya kadar üniversiteyi bitirdikten sonra yani 4 yıl boyunca sefil, perişan işsiz güçsüz günler geçirdim. arkadaşlarım bir bir iş güç sahibi olup yuva kurarken, ben hala evde oturup it gibi ders çalışıyordum sevdiğim işi yapabilmek uğruna. bu yıllarda başvurmadığım üniversite kalmadı diyebilirim. ama olmadı. sonra hiç umudum olmadığı bir anda şu anda çalıştığım kurumda buldum kendimi. işi daha çok sulandırıp dramatik hale getirmeyeyim.
27 temmuz günü elime bir sarı zarf verdiler, üzerinde kırmızı mürekkeple "gizli" ibaresi olan. bu zarfın içinde, "fetö/pdy ile ilgili mevcut ciddi şüpheler" sebebiyle açığa alındığım yazıyordu. o anı tarif edemem kimseye. ve o tarihten bu yana da, soruşturma devam ediyordu (sözde), ve daha beni çağırıp ifademi bile almamışlardı.
30 yaşıma kadar, hiçbir zaman bu örgütün hiçbir okuluna, hiçbir dershanesine, hiçbir kurum ve kuruluşuna adım dahi atmadım. hiçbir yayın grubuna üye olmadım, elime alıp okumuşluğum da yok (lan ben rock/metal dinleyen adamım kendimi bildim bileli, yıllaaar yıllaaar önce sızıntı dergisinde suya metal müzik dinlenince suyun bozulduğuna dair salak saçma bir yazı paylaşılıyordu. dönüp götümüzle gülüyorduk bu yazıya.
kaldı ki bilenler bilir, 2000'li yılların başında bu ülkede metalcilere cadı avı başlatıldı. televizyonlardaki asılsız haberlerde intihar eden gençler yüzünden "satanist bunlar!!" diye. siyah giyinen, uzun saçlı sakallı küpeli gençler bir bir toplandı. 2002 yılında ise ben lise 1'deyim. okula sivil polisler geldi. bütün hocalar bize satanist damgası taktılar. sivil polislerle görüştüğümüzde bizleri haftalar boyunca adım adım takip ettiklerini nerelere gittiğimizin seceresini çıkarınca farkettik. 16 yaşında ergendik biz. metal müzik dinliyorduk, siyah t-shirtler giyiyorduk. okuldaki bütün hocalar siz satanist misin olm? diye sorguya çekiyorlardı bizi. bir sene boyunca bugünün tabiriyle okulda bize "mobbing" uygulandı. o ergenlikten iyi sıyrıldık onca hengamenin arasında. o zamanlarda bir kız arkadaşım vardı. buluştuğumuzda bana aynen şunları söyledi (teyzesi emniyette memurluk yapıyordu);
"teyzem aynen şunları dedi: birlikte dolaştığın çocuğa dikkat et emniyette satanistliğe yatkındır diye dosyası var".
bana aynen bunları söyledi. bu ülkede yıllar önce satanist damgası yemişliğim vardır. halk arasında değil, kapı gibi emniyet dosyalı. yani bu ülkede aynı anda hem satanist hem de cemaatçi olabilirsiniz. o yüzden dikkat etmenizde fayda var.
onun dışında bu yapıyla herhangi bir organik bağım da yok. bankasıyla şusuyla busuyla da en küçük bir işlem dahi yapmadım. hiçbir şekilde maddi ve manevi desteğim olmadı. üyesi, sempatizanı değilim ve hayatım boyunca bunların propagandasını da yapmadım (ama ona fethullah hoca efendi diyeceksiniz diyengillerden gibi).
hal geçmişim böyleyken, dün gece yayınlanan kararnameyle birden, doğru düzgün mahkeme olmadan, soruşturma olmadan, önüme bir kanıt sunulmadan bir gecede işsiz kaldım.
işin en kötü tarafı da haksızlığa uğramanıza rağmen tamamen eliniz kolunuz bağlı bir şekilde bekliyorsunuz. kaldı ki adınız listelerin içinde çarşaf çarşaf sergileniyor, işte bunlar fetöcü diye. aralarında ciddi bağları olanları da vardır elbette ama aralarındaki haksız yere o listelere girmiş olanlar, kendi adlarını nasıl temizleyecek bu çarşaf çarşaf listelerden?
şimdi sorarım buradaki oh olsunculara; bu aralardaki masum insanların hakları ne olacak?
Sık geçen başlıklar
ekşi itiraf
1352
ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı
822
beşiktaş
389
masterchef türkiye
285
erkek yazarlardan kadın yazarlara sorular
277
öğrenildiğinde ufku iki katına çıkaran şeyler
258
kemal kılıçdaroğlu
232
bitcoin
231
galatasaray
231
fatih terim
193
ali koç
173
fenerbahçe
168
anın fotoğrafı
166
şenol güneş
163
muharrem ince
161
bedelli askerlik
149
ekrem imamoğlu
148
game of thrones
146
ikinci el otomobil piyasası
144
pazar sabahı erken kalkmak için bir neden
143
survivor 2022 all-star
142
survivor 2017
130
survivor 2016
118
arda turan
110
arda güler
106
bu saatte hala uyumama sebebi
105
borsa istanbul
102
mauro icardi
99
survivor 2020 ünlüler-gönüllüler
99
gibi (dizi)
98
masterchef türkiye 2023 all-star
98
mario gomez
97
meral akşener
92
aykut kocaman
88
fernando muslera
82
cristiano ronaldo
77
survivor 2024 all-star
77
2016 turizm krizi
74
lionel messi
74
cumartesi sabahı erken kalkmak için bir neden
72
devlet bahçeli
72
fikret orman
72
mustafa kemal atatürk
71
robin van persie
71
vodafone arena
71
yaran inci sözlük entry'leri
70
radamel falcao garcia
69
şu anda çalan şarkı
68
burak yılmaz
66
rusya ukrayna savaşı
66
çaylak onay listesi
65
selahattin demirtaş
63
okan buruk
62
emlak balonu
60
kızılcık şerbeti (dizi)
58
sergen yalçın
58
survivor 2021 ünlüler-gönüllüler
58
ufak tefek cinayetler
58
erkeklerden kadınlara sorular
57
müge anlı ile tatlı sert
57
2016 ekonomik krizi
56
ersun yanal
56
şu an okunan kitap
56
masumlar apartmanı
55
ricardo quaresma
54
muhammed kerem aktürkoğlu
53
sinan oğan
53
vitor pereira
53
survivor 2018 all-star
51
vatanım sensin
50
oğuzhan özyakup
49
ozan tufan
49
ümit özdağ
49
üstteki yazarın nickinin düşündürdüğü
49
aziz yıldırım
48
cenk tosun
48
yaran facebook durum güncellemeleri
48
2018 ekonomik krizi
47
ismail kartal
47
neden sevgilin yok
47
altay bayındır
46
çağla tuğaltay cinayeti
44
donald trump
43
sabire meltem banko
43
suriyeli sığınmacılar
43
an itibarıyla yazarların nerede olup ne yaptığı
42
kim milyoner olmak ister
42
vincent aboubakar
42
igor tudor
41
jorge jesus
41
mesut özil
41
behzat ç.
40
pfizer biontech covid-19 aşısı
40
yüzüklerin efendisi (dizi)
40
jan olde riekerink
39
#pınarürünleriboykot
38
beyaz futbol
38
cüneyt özdemir
38
nevşin mengü
38