Sık geçen başlıklar

türkiye'nin covid-19 vakalarını saklama ihtimali 2

ekşi'de gör
babam 2 yıl önce kuru ve şiddetli öksürükten özel bir hastanenin aciline kaldırılıp akabinde hastane odasında yatışa geçti.

10 gün kaldı odada.

daha sonra 1-2 test yaptılar ve anında yoğun bakıma aldılar, yoğun bakımda da karantina tarzı bir bölüme.

yoğun bakıma alınırken biz doktora " bakın bu babamın kalp ilaçları, bunu düzenli kullanıyor" dedik.
doktor " tamam onu almayalım biz hallederiz" dedi.

4 günlük yoğun bakım sonunda babamı kaybettik. kalbi durmuş.

kalp ilaçlarını doktor almadığı için görevi ihmal ederek babamın ölümüne yol açtığı ihtimalinden dolayı gidip savcılığa hastaneyi şikayet ettik.

takipsizlik çıktı.

bakın kovuşturma bile yapılmadı.
direkt takipsizlik...

bu olaydan sonra ben bu ülkede şansa yaşadığımıza; mahkemelerin, büyük patronları ellemeyen ama parası olmadığı için bebeğine mama çalan babaları ezme ve cezalandırma yeri olduğuna %100 olarak inandım.
hiçbir şey tesadüf değildir. el temizliğine önem veren ülkelerde görülmüyor genelde.

bkz

yukarıdaki harita ile doğru orantılı coronavirus avrupa haritası.

temizlik kültürünü türk kültüründen alan balkanlarda hemen hemen hiç yok, sadece yunanistan ve diğer yerlerde bir iki vaka var.

öte yandan el yıkamada sonuncu ve gerçekten pis olan italyanlar'da ise git gide artıyor sayı.

italya'ya gidenler bilir, bir salça yapışları var(napoli'de gördüm) görseniz bir daha ülkeye adım atmaz, türk sokak satıcılarından her ürün aldığınızda adamlara sarılıp öpesiniz gelir.

edit: dil bilgisi hataları düzeltildi.