(bkz: dis gorunusun her sey oldugu gercegi)
sokak kedisinin güvenini kazanırsan seni tırmalamaz, kendini sevdirir ve yanına gelir. sonuçta sokakta herkes kedi sevmiyor. o hayvana kızan, döven, tekme atan bir sürü vahşi var. kediler de aynı insanlar gibi birbirinden farklı kişiliklere sahiptirler.. bazıları kendini sevdirir, bazıları hiç yanınıza gelmez.
cins olması onun kişiliğini değiştirmez. benim sokak hayvanlarım var. her gün mutlaka yanıma gelir sürtünür kendini sevdirir arada bir elimi kolumu ısırır sonra geçer bir yerde uyur. bazılarına özel mama alırım yine yanıma gelmezler.
benim evde beslediğim 2 tane van kedim var anne oğul. anne hiç yanıma gelmez, canı istemedikçe sevemezsin. durduk yere ısırır manyağın tekidir. o deli kedinin çocuğu ise yanımdan ayrılmaz. süper bir oyuncudur elime alıp çocuk gibi havaya fırlatıyorum henüz beni tırmaladığını ya da ısırdığını görmedim. her akşam gelip yanımda uyur, bilgisayarın üstünde oturur ya da yemek yerken gelip sırtıma çıkar.
cins kedilerin diğer kedilerden çok farkı yok. gözlerinin rengi farklı, suyu severler, musluktan su içerler. bunlar dışında bir farkı yok. sokak kedileri de mırmır yapıyor van kedilerim de. sokakta bulduğum sıradan yavru bir kediyi de alıp besledim. van kedisinden bir farkı yok.
ilk kedimi 6 yaşında sahiplendim. şimdiye kadar 13-15 tane kedim oldu ve hepsi ölene kadar yanımda kaldı. bu kedilerin de yüzlerce yavrusunu büyütüp sahiplendirdim. ayrıca dışarıda yüzlerce sokak kedisini koruyup seven biri olarak cins kedi ile normal kedi arasında hiç bir fark yok. bütün kediler güzeldir. hepsi ayrı ayrı sevilmeli. imkanım olsa bir kedi çiftliği açıp bütün zamanımı kedilere ayırırdım.
edit. şu entry için bir cevap vereyim.
adı üstünde sokak kedisi o. ev kedisi gibi insanlara alışık değil. o kedilere sokaklarda neler yapıyorlar. mamasını yerken tedirgin bir şekilde sürekli etrafa bakan en küçük sesi bile tehdit olarak algılayıp yemeğini bırakan bir sürü kedi var. bu kedi tabiki kendini korumak için ısırıp tırmalayacak. onunda savunma mekanizması bu. senin iyi niyetli olup olmadığını anlamaması onu kötü yapmaz. sonuçta belki o kedi başkasına güvenip tekme yemiştir, gözünü kaybetmiştir. kuyruğunu veya kulağını kesmişlerdir. sana neden güvensin. bunun için o kediyi suçlama o kediyi o hale getirenleri suçla.
geçen sokakta gördüğüm bir yavru kedinin gözleri iltihap kapmıştı alıp temizlemek istedim sonra göz damlası damlatayım dedim. beni öyle bi ısırdı ki neye uğradığımı şaşırdım. tabi vazgeçmedim. yakalayıp tedavi edeyim dedim ama yaklaşamadım bile. zaten sonra ne oldu bilmiyorum. bir daha göremedim.
bir diğer kediyi örnek vereyim. bizim evin önüne siyah bir kedi gelir ve kapının önünde otururdu. önceleri bizi görünce kaçar, biz gittikten sonra geri gelirdi. sonra bize alıştı kaçmamaya başladı. bir süre sonra yanına yaklaşmamıza izin vermeye başladı. uzun bir süreden sonra elimizi uzattığımız da tıslar ve yaşlaşmayın diye bizi uyarırdı. şimdi ise eve giriyor yanımızdan ayrılmıyor ve kendini çok güzel sevdiriyor.
22.07.2021 · 50. sıra
khrmndgn
21.07.2021 00:42 ~ 02:08