"feministlerin uğramadığı başlık"mış, te allam.
geldik evladım, geldik...
çalışıyoruz gayet, iyi de kazanıyoruz.
sanayide iş var, para da var. sadece daha çok imam hatipe değil, meslek okullarına yönelmesi gerekiyor eğitim sistemini kurgulayanlarin.
meslek liseleri candır. annem motor meslek lisesinde 11 yıl çalışmıştı matematik öğretmeni olarak (80'ler ve erken 90'lar)
az da olsa kız öğrencileri vardı okulda. mis gibi motor ustası yetiştiriyordu okul.
kalifiye mavi yakalıların beyaz yakalılardan çok daha iyi kazandığı bir dönemdeyiz ve emin olun sanayiler kadınlar için gayet güvenli yerlerdir (20+ yıllık sanayi tecrubemle konuşuyorum)
kızlarınızı gönül rahatlığıyla sanayilere yönlendirebilirsiniz*
kadından kaportacı da olur, vinç operatörü de olur, bobinajcı da, mekaniker de.
sadece kızlara salak influencerlara özenmeyecek kadar düzgün bir temel eğitim verin ve bunu mesleki eğitim ve deneyimle taçlandırın.
unutmamalı ki komünist rusya'da kadınlar her türlü mavi yakali işte erkekler kadar aktif çalışıyordu.
bir işin "usta"sı olmak, saygı ve güven duyulmak, katma değer içeren üretim zincirlerine katılmak filan manevi olarak çok doyurucu olaylar gerçekten. ekonomik özgürlük ise bambaşka bir muazzamlık.
isterim ki kızlarımızın hepsi bu güzellikleri yaşasın.
özgüvenle, özdeğerle, yüksek bir özsevgiyle kanatlarını açsın bu hayata...
kirli eller, temiz para demektir sanayide.
benim de ellerim tiner, boya içindedir hep.
kızlarımızı yeni gelin sunumlarına özendirerek değil, doğru bir değerler sistemini empoze ederek büyütmeliyiz.
kızlarımıza, ellere sinmiş sanayi kirinin oldukça saygıdeğer bisey olduğunu öğrenmeliyiz.
03.02.2024 · 40. sıra
delfina
02.02.2024 12:22 ~ 15:10