Sık geçen başlıklar

ilk buluşmada edebiyat sanat felsefe konuşan kadın 3

ekşi'de gör
geçenlerde bir cafede rastladım ben bu kadına. yalnızdım, yan masamdaki çifte istemeden değil tamamen bile isteye kulak misafiri oldum. ilk buluşmalarıydı belli. kadın öyle güzel konuşuyor ve adam da öyle güzel dinliyor ve öyle yerinde karşılık veriyordu ki, keyiften kaç bardak çay içtim hatırlamıyorum. pessoa'dan girdi hemcinsim, jung'tan çıktı. dolu dolu, su gibi bir sohbetti. ayrılırken sonraki buluşmanız nerede acaba diye sormamak için zor tuttum kendimi. umarım bi delilik yapıp evlenmezler.
öyle bizim gibi akşamları oturup sedat peker izleyen bi ekşisözlüğe bakınan, bayadır politik konular ve yakın tarih dışında bir şey okumayan, şiire miire ilgisiz, kalp atışı kan dolaşımı noktasında da sekaret biriyle buluştuysa birer kahve içilir kalkılır oradan. bişey çıkmaz.
kaldı ki zaten hiç oturmaz.
sanattan/felsefeden konuşmaktan basediyorsun. ciddi motivasyonlar bunlar. diyaloğu bu türden olan bi kişi merak etmeyin kiminle münasebet kuracağını az çok bilir, rastgele yaşamıyordur
bak geliyor vurucu cümle :
entelektüelin avam ile yanyana geldiği yere film çekimi denir.