ön edit: 37 derece ateş değildir. 37,5 da ateş değildir. ard arda yapılan 3 ölçümde alınan 38,0 veya tek seferde ölçülem 38,3 ateştir. 38,3 derece ateş de acil değildir. ateş düşürücü verdin, alnına koltuk altlarına nemli bez koydun ölçtün hala 38,3 mü? hah bak bu ateş düşmüyor, arayabilirsin.
mantığını kavrayamadığım durum.
37 derece vücut sıcaklığı olan çocuk için ateşi var diye ambulans çağırıyorlar, bir afra tafrayla ambulans girişinden giriyorlar falan. 112 ekibinin yüzünde “hocam al diyorlar alıyoruz napalım” gibisinden mağrur bir ifade oluyor. neyi var hastanın diyorum, ateş şikayetiyle gittik tüm vital bulgular stabil, ateş 37 diye cevap geliyor. ayıptır, yazıktır, günahtır ya. aynı mahalleden biri bu ambulans bu bomboş vakayı bana getirirken kalp krizi geçirse gelecek olan diğer ambulans merkezden gelecek, 15-20 dakika zaman kaybolacak. yahu yazıktır günahtır arkadaş ya. hadi doktordan falan utanmıyorsun buna neden ambulans çağırdınız denilince, allah korkusu da mı kalmadı kimsede?
hadi çağıran çağırıyor da gönderen neden gönderiyor? arayıp soruyorum 112 komutaya, göndermezsek şikayet geliyor soruşturma açılıyor diyorlar. onlar da haklı ne diyeyim?
ben vergilerimle bu şımarıklığa çanak tutmak zorunda mıyım yahu? mazot kaç lira? ambulansla gelip yeşil alan hastası olduğu ortaya çıkandan ambulansın ve personelin gideri kesilsin veya buna benzer caydırıcı önlemler alınsın artık.
edit: ankara, istanbul, izmir’de nüfus yoğunluğu nedeniyle ambulans göndermemek zorunda kalıyorlar. buralarda yaşayıp aradık gelmediler, geldiler götürmediler demenin anlamı yok. bu üç il haricinde göndermeyen il varsa oranın komuta kontrolüne şükranlarımı sunuyorum işlerini iyi yaptıkları için.
apır sapır konuşan tiplere de cevap vermek gerekir. başlıkta sendromu olan hastayı getiriyorlar diye bir isyan yok. çok sıkı ateş takibi gerektiren bir sendromik hastalığın varsa ve sen 112’yi çocuğun ateşi 37 diye arıyorsan o senin problemin. sen 112’yi “çocuğumda x sendromu var ateşi 37 ateş kontrolü önemli” vb diye aradığında acile “hocam ateşi 37” diye değil “hocam x sendromu hastası, vitalleri şunlar vsvs” diye getirilir o hasta. sağlık sistemi “lan 36 derece ateşi var bunun ama altta yatan trilyonda bir görülen bir hastalığı mı var acaba?” düşüncesi üzerine kurulamaz.
ha şunu da söyleyim burada artist artist konuşan bu tiplere de gidecek ambulans olmazsa bir gün görürüm o her isteyene gitmek zorunda havalarınızı. senin çocuğunun çok ekstrem ve sıkı kontrol gerektiren, hızlı müdahale ihtiyacı olan bir hastalığı varken sen boş yere ambulans çağırılmasını savunuyorsan bir gün ihtiyaç anında o ambulansın dismenore taşıdığı için sana geç gelmesini de kabul etmişsin demektir.
02.04.2022 · 33. sıra
drcatman
01.04.2022 02:34 ~ 11:57