Sık geçen başlıklar

gençlerinin %43'ü mutsuz olan ülke 1

ekşi'de gör
tüik'in açıkladığı verilere göre türkiye'deki gençlerin %43'ü mutsuz olarak kendilerini görüyor.

bakın çok açık söylüyorum bu duruma karşı acil önem planları devreye girmezse, ahlaki, manevi, sosyal yapıyı oluşturan tüm etmenlerin hepsi çöküntüye uğraması kaçınılmazdır. mutsuzluğu salt duygusal durum olarak görmek, anın içine sıkıştırmak yöneticiler için vicdan rahatlatmaktan öteye gitmeyecektir.

insan hayatının en hassas, en etkili, en hatırada kalacağı zamanları mutsuz geçiren nesillerin ne ülkeye ne de topluma en ufak etkisi olmayacaktır. çünkü birey en güzel zamanlarını "geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, eğitim zorlukları" altında yaşamış ise, hayata ve topluma karşı kuşkulu, öz güvensiz ve sağlam temellere dayanmayan tabiri caizse çıt kırıldım bireyler olarak yaşamaya devam edecektir.

antidepresan, uyuşturucu vb. kullanımların artmasının bilimsel nedenlerinden birisidir mutsuzluk. modern çağda mutsuzlukla imtihan olan birey, geleceği inşa edemez, tutunduğu bir dal bulamaz.

ailelere hapsolmuş bireyler internetin gücüyle küresel hayatlara şahit oluyorlar. bu durumu göremeyen ya da gençlere yönelik atımlar yapmayanlar yozlaşmanın pençesinde yok olacaklardır.

dostoyevski'nin romanında dediği gibi.

delikanlılardan yeni nesiller doğar.

peki

delikanlılara ne kadar bakabiliyoruz? sonuç ortada.