Sık geçen başlıklar

disleksi hastası çocuğu etkinlikten ayrı tutmak 2

ekşi'de gör
bende disleksiyim, bu konuda benzer bir deneyim yaşadım. disleksi olduğum için güzel yazı denilen iğrenç bir şeyi asla yapamıyor ve harflerin hep yerini karıştırıyordum. örneğin hayır yerine hayrı , öğretmen yerine öğrtemen yazıyordum.
bunun sonucunda ilkokul öğretmenim 1 ay boyunca her gün okul bitince 1 saat bana deftere " bundan sonra düzgün yazacağım" diye yazma cezası veriyordu ve onu da yanlış yapıyordum.
sonuç olarak ailem bu konuda beni çocuk gelişim uzmanlarına götürdü ve egzersizler verdiler. disleksi çocuğu olan ailelere tavsiyem bu konuda üzülmeyin ve çocuğunuz için çabalayın, hayata ve akademik başarıya engel bir durum değildir.
haber

.... daha sonra çalan müzik eşliğinde sınıf gösterisini sundu. bu sırada adeta ötekileştirilerek sınıftan ayrılan m.e.t., ise ellerini önüne bağlayıp, üzgün bakışlarla gösteri sunup katılımcıların alkışladığı arkadaşlarını izlemekle yetindi.

durumu fark eden anne, öğretmene çocuğunun neden gösteride yer aldığını sorması üzerine ise 'ilgisiz anne ve babanın çocuğu, sizin çocuğunuz disleksi' cevabını almış...
edit: bir çaylak arkadaş yavrucağın üzerinde kemal atatürk olduğundan ve öğretmenin kapalı olmasından dolayı bu başlığı açtığımı söylemiş. allah hidayet versin.

edit: çok moralim bozuldu. ne diyeceğimi de bilemiyorum.

ah hoca ah. insiyatif alırsın çocukların içerisine karıştırırdın kaybolur giderdi arada. nasıl kapanacak şimdi bu yara ?

yaşım 37. bundan 25 sene önce ilkokulda üner ünite dergilerine param yetişmediği için sınıfın içinde benim için bu arkadaşınız gibi olmayın geri kalırsınız yoksa demişti. hiç aklımdan çıkmadı ve o düştüğüm durumdan dolayı bu özgüven sorunu bende hep kaldı.