cumhuriyet maalesef belirli bir zümrenin ekmeğini yediği bir sistemdir denmiş.
aziz sancar mardin'in köyünden çıkıp nobel aldı. ödül aldığı gün anıtkabir'e koştu. beni cumhuriyet okuttu, bu ödülü cumhuriyete borçluyum dedi. görselhangi zümreye mensup? türkan saylan dünyanın en refah ülkelerinde yaşayacak donanımı olmasına rağmen eşek sırtında köy köy dolaşıp okutacak çocuk aradı. o çocuklar öğretmen, doktor, avukat oldu. hangi zümreye mensupmuş bu çocuklar? yargıtay hakimi "ben osmanlı'da da hakim olurdum" diyor; osmanlı'da olsa eşek bakacaktı, cumhuriyet sayesinde hakim olmuş, haberi yok. cumhuriyetin konya'daki köylüye ne faydası olmuş diye sormuş terör sevici. ben konya'daki köylüyüm. konya'nın köyünden çıkmış işçi annenin ve zanaatkar babanın hukukçu adayı kızıyım. benim köyümden doktorlar, öğretmenler, hakimler, mühendisler ve bir de vali çıktı. hepsi de yoksulluktan geldi. ne zümresiymiş? pkk sevicinin biri meclis başkan vekiliyken cumhuriyete sövüyor. daha ne yapacaktı bu cumhuriyet? karılarınızın vücudu bozulmasın diye çocuklarınızın taşıyıcı anneliğini mi?! cumhuriyet için belli zümreye mensup kişilerin ekmeğini yediği sistem diyen, ona söven insanın köyünü merak ederim ben. çünkü bunu diyen türk değildir. memleket neresi?
bak ne yazmış başlıktaki pkk sevici: "çok yüce lütfunuzla vekil olmuş ama seçmeni de partisi kapatılmakla, belediyeleri gasp edilmekle..." demiyor ki o belediyeler sadece türk öldürmek için kurukan pkk'nın karargahı gibi kullanılıyordu ve hiçbir modern hukukta başkanı başında bırakılamazdı diye. demiyor ki o parti canlı bombanın cenazesine gidiyordu o yüzden kapatılma davası açıldı diye. bunlar istiyor ki terör devam etsin ama cumhuriyet bunlara hiç dokunmasın. niye söylemiyor bunları? köy malum yerlerden çünkü... yani yangın büyük. ama o yangını harlayacağız. bunların türk düşmanlığındaki inat var ya, bizde daha fazlası var o inadın. cumhuriyet o inadın ürünü... "umut etmek için ne lazım? bir yerlerde milyonlarca türk çocuğu matematik öğreniyorsa umut vardır. o milyonlardan birkaç tanesi çıkar. o birkaç tanesi milyonlara yeter. çünkü düşmanın her şeye çaresi var, yurdundan taraf bir zekaya çaresi yok." cumhuriyet işte bu zekanın ürünü. bu terör sevicileri ağlatmasının sebebi de bu çaresizlik.
t: izmir'deki "iktisat" konulu programda tunç soyer'in davetiyle "atatürk'ün yurtta sulh cihanda sulh sözü barışa işaret etmez" diyerek cumhuriyete sövmüş pkk sevicinin bir kez daha sövmesi durumu.
31.10.2023 · 14. sıra
ffemmefatalee
30.10.2023 00:01 ~ 10:06