kibarlık maskesi ardına gizlenen provokatörü 1km öteden tanırım.
videoyu çeken kişinin kendisini uyarmaya gelen şahsı daha önce videoya aldığı aşikar. “sizi değil burger kingi çekiyorum derken” vurguladığı kurumsal kimlikten aldığı hizmetle ilgili bir sorun yaşadığı anlaşılıyor. buraya kadar her şey normal. ama videoya alınan personel gizlilik haklarıyla ilgili uyarıda bulununca en makul olmayan ve çözümsüzce kavgaya götürecek yola başvuruyor. telefonunu çıkarıp video çekmeye devam ediyor.
halbuki şöyle de olabilirdi;
1- alınan hizmetle ilgili bir şikayet amacıyla video çektiyse ve dik duracaksa, “evet çektim, ama konu sizinle ilgili değil, burger kingle ilgili, endişe etmeyin eğer yayınlarsam kimliğiniz belirli olmayacak şekilde mozaiklerim” diyebilirdi.
2- gerçekten çekmediyse, “hayır selfi çekiyordum yanlış anlamışsınız, isterseniz galerimi gösterebilirim” diyerek hızlıca kapatabilirdi.
3- çektiyse ama uğraşmak istemiyorsa “evet <makul bir gerekçeyle> çekmiştim, ama kişisel hassasiyetinizi anlıyorum o yüzden siliyorum” diyerek de kapatabilirdi.
ama ne yapmayı tercih etti? kamerayı açıp yeni video çekmeyi… en sevmediğim insan tipi diyerek bitireyim benim de başım derde girmesin boş yere.
01.09.2022 · 29. sıra
titelheld
31.08.2022 01:18