Sık geçen başlıklar

algida'nın türkiye'de farklı ürünler sunması 2

ekşi'de gör
amerika'dan bildiriyorum. paket dondurmalar çok ucuz, çok çeşitli ve çok lezzetli. uzmanı değilim, içerik karşılaştırması da yapmadım ama türkiye'deki dondurmalardan çok daha iyi olduklarını bence ilk tadışınızda anlarsınız.

türkiye'de maalesef hem alım gücüne göre fiyatlar yüksek, hem de buna rağmen kaliteli ürün tüketemiyoruz. sadece dondurmada değil. sebze meyveden ete, süte, teknolojiye, arabaya eve, yaşam alanlarına, hizmetlere vs. hemen her şeyde durum bu maalesef.
bir twitter kullanıcısı tarafından ortaya çıkarılmış, henüz doğruluğu kanıtlanmamış iddiadır. algida'nın ingiltere ve türkiye'de satışa sunduğu twister isimli dondurmasında içeriklerin tamamen farklı olduğu ifade ediliyor. türkiye'deki twister'da yağsız süt oranı %1 iken bu oran ingiltere'de %13'e tekabül ediyormuş. aynı şekilde meyve püresi oranı türkiye'de %0,4 iken ingiltere'de satışa sunulan üründe %11'miş. twit şurada

böyle bir farklılık doğruysa, yani algida türkiye'de çok daha sağlıksız formülasyona sahip ürünler piyasaya sürüyorsa büyük rezalet. söz konusu rezalette sadece algida firmasının değil, bu bariz farklılık içeren formülasyona okey veren bizdeki yetkilerin de payı var elbette.