Sık geçen başlıklar

20 ekim 2020 konda'nın genel seçim anketi 2

ekşi'de gör
ulan millet bir şeyler karalamış ama adım gibi eminim ki büyük çoğunluğu da habere tıklayıp ne diyor bu adamlar diye bakmamış.

çünkü baksa görecek, kararsızlar dağıtılmadan kimin oyunun yüzde kaçlarda gezindiğini. mhp nasıl hala bu oyları alıyor diye soruyor mesela adam. bak kardeşim kaynağa, o oyu almıyor ki zaten? kararsızlar dağıtılınca o oy çıkıyor.

hiç zorlamaya gerek yok. kararsızlar, tercih belirtmeyenler vs yüzde otuz küsürlerde gezinirken, bu anketin ortaya koyduğu sonuç, her şeyin olabileceğidir. başka yeni partilerin kurulmasından tutun da, deva partisi, gelecek partisi gibi yeni partilerin daha da güçlenmesine kadar, chp’nin doğru bir politika izleyerek yüzde otuz küsürlere çıkmasından, mhp’nin hiç bir şey yapmadan yüzde on beş-yirmi bandına gelmesine ya da akpnin mhp’yi de yutup yüzde kırklarda oy almasına kadar her türlü sonuç çıkabilir demek bu.

muhalefet de, eğer azıcık kafaları çalışıyorsa, hdp tartışmasıymış, kaftancıoğluymuş falan, kendilerine hiç hayır getirmeyecek bu laklakları bırakmalı ve bir an önce sahaya inmeli. gençlik kolları, kadın kolları, taşra teşkilatları ve hatta gönüllüleriyle şimdiden sokak sokak gezmeli, insanların nabzını tutmalı.

ezbere konuşmanın da anlamı yok ayrıca. yok efendim millet acından geberse yine akp yüzde kırkın altına düşmezmiş de, millette akıl yokmuş da şuymuş buymuş. haziran seçiminde bu millet muhalefete fırsatı verdi, onlar değerlendiremedi mistır stepne sağ olsun. kaldı ki o zaman şu anki ekonomik buhranın onda biri yoktu ortada.

bu iktidar yüzde kırkın altına da düşer, otuzun altına da düşer. ama sorarlar adama, sen ne yapıyorsun bunun için? iç anadolu’da yoksun, teşkilatların çalışmıyor, belediyelerini yalnız bırakıyorsun zaman zaman ve en önemlisi de sabahtan akşama cnn türk gibi, habertürk gibi boş beleş kanallarda, iktidarın belirlediği gündemi tartışıyorsun. yok hdp terörist mi, değil mi? yok hdpliler ile fotoğraf çekilir mi, kahvaltı yapılır mi, aynı umumi tuvalete sıçılır mı... amk bu ülkeyi yirmi senedir akp yönetiyor, pkk ile ilgili hükümetin alacağı hiç bir kararda hdp sırf meclisteki vekilleriyle hiç bir halt edemez. ülkede gençlerin yarısı ya işsiz, ya çerez parasıyla geçinmeye çalışıyor, tartıştığınız konulara bak? ulan şu dikta rejiminden kurtulalım bir, hdpyi sonra konuşursunuz istediğiniz kadar.
bu ekonomik ve yönetsel şartlarda yüzde 36 oy alabilen ak partiyi tebrik ederim.