sadece tatil değil. 20 yıllık akp iktidarı sonrası bu ülke insanının elinden birçok şey alındı. hayatımıza en çok dokunanları söyleyeyim.
1.önemli konu; akp iktidarı ile sağlıklı gıda ürünlerine erişim hakkımız elimizden alındı. akp öncesi bu ülkede tarım ürünleri, süt ve süt ürünleri, et tavuk, yumurta ve benzeri tüm gıda ürünleri organikti. akp geldikten sonra cargill yasası ile birlikte gdo'lu, kanserojen gıdaların tüketilmesini sağladı. palm yağı, mısır şurubu gibi insan sağlığına zararlı ürünler ecevit döneminde yasaklanmıştı. akp suç örgütü hepsini serbest bıraktı. bugün çocuk yaşta kalp krizi ile ölümler görülmeye başlandı.
2.önemli konu; bu ülkede akp öncesi basın özgürlüğü ve bireylerin konuşma, fikrini beyan etme özgürlüğü vardı. akp öncesi bu ülkede gerçek gazeteciler vardı ve hepsi özgürce yazardı. akp türkiye'de basın özgürlüğünü yerle bir etmiştir. halkın da korkmadan fikrini söyleyebilme özgürlüğü elinden alınmıştır.
3. önemli konu; yargı bağımsızlığıdır. akp öncesi yargı kesinlikle siyasallaşmamıştı ve bağımsızdı. bir katilin, hırsızın salıverilmesi asla mümkün değildi. akp iktidarında dua okuyan seri katiller bile salıveriliyor. öğrenci yurdunda çocuklara istismarda bulunanlar serbest kalıyor. hırsız yandaşlar devletten ihale alıyor. ülke akp suç örgütünün elinde mahvolmak üzere.
4.önemli konu; akp sayesinde artık ev/araba sahibi olabilmek imkansız hale gelmiştir. akp öncesi ise bu mümkündü, kolaydı. kendimden örnek vereyim; ilk arabam 1997 yılında aldığım 7 yaşında bir honda civic idi. araba sıfır gibiydi ve sadece 4 aylık maaşımla o arabayı alabilmiştim. bugün aynı ayarda bir arabayı alabilmek için ortalama 50aylık maaşımı vermeliyim. yine akp öncesi bir tanıdığım emekli ikramiyesiyle istanbulda güzel bir ilçede bir ev alabilmişti. bugün dar ve ortagelirli bir kişinin istanbulda ev alabilmesi artık imkansızdır. en kötü evler 1,5 milyondan başlıyor. muhtemelen ülkede üretilen tüm evleri iktidarı devredene kadar araplara satacaklar.
5.önemli konu tatil.. dar ve orta gelirlilerin bu ülkede tatil yapabilmesi artık çok zor. tatili bırakın, insanlar artık arabalarına atlayıp memleketlerine bile gidemiyor. benzin 23tl, iett otobüsü tek biniş 5tl, şehirlerarası otobüs biletleri 500tl. insanlar artık semtlerinden bile dışarı çıkamıyor. akp suç örgütü halkın seyahat etme özgürlüğünü bile elinden almıştır.
6.önemli konu; elektronik ürünlere erişim. akp iktidarının ekonomiyi ve türk lirasını batırması sebebiyle bugün en temel elektronik ürünler bile artık ulaşılamaz halde. eli yüzü düzgün bir laptop 15bin tl'den, doğru düzgün bir cep telefonu 8bin tl'den başlıyor. yazıcı için 1 top kağıt 250tl olmuş.
7.önemli konu kiralık ev bulmak. akp iktidarı sayesinde artık piyasada kiralık ev yok. nedeni basit; ev sahibinin kiraya %25'ten fazla zam yapamaması ve kontrolsüz, düzensiz mülteci alımı. şuan hiçbir ev sahibi evini kiraya vermiyor. herkes evini satıyor. ev sahipleri mevcut kiracılardan kurtulmayı deniyor. kiracılar en fazla 5 yıl dayanabilir. ardından muhtemelen yükselen kiraları karşılayamayacakları için ya şehri terkedecekler ya da çok büyük sosyal patlamalar yaşanacak. ayrıca üniversite öğrencilerinin bu pahalılıkta ev tutması da artık imkansız. yurtlara mecbur kalıp, cehennem gibi tarikatların kucağına düşecekler.
8.önemli konu; sınır güvenliğidir. hudut namustur. akp denen lanet hain suç örgütü bu ülkenin namusunu şerefini iki paralık ediyor. akp suç örgütü henüz suriye'de herşey normalken türkiye - suriye sınırındaki mayınları israilli bir firmaya temizletti. bugün anlıyoruz ki o sınırları suriye'yi dağıtıp mültecileri türkiye'ye almak için temizletmiş alçaklar. aynı durum iran sınırı için de geçerli. 1 yıl önce iran sınırında yer alan ve bizleri mülteci akınından koruyan mayınlar akp hükümeti tarafından temizletildi. bugün anlıyoruz ki afgan ve pakistanlı mülteciler rahatlıkla türkiye'ye giriş yapabilsin diye mayınlar temizletişmiş.
ve daha niceleri. saymakla bitmez. amerika ve ingiliz destekli akp suç örgütü, bu milletin elinden sırayla herşeyi alıyor, çalıyor. akp suç örgütü ülkeyi bitirmiştir. tıpkı ingiliz ajanı abdülhamit'in osmanlıyı bitirmesi gibi.. resmen ülkeyi işgale hazırlıyorlar. tek yol akp ve erdoğan adlı şahsı demokratik yöntemlerle yani sandık yoluyla göndermektir. aksi halde gelecek karanlık ve herşey çok daha kötüye gidecek. yeniden demokrasi, yeniden parlamenter sistem şarttır. egemenlik bir aileden alınıp tekrar halka geri verilmelidir.
23.08.2022 · 19. sıra
t03
22.08.2022 01:21 ~ 02:48