Sık geçen başlıklar

türk malı olup kaliteli olan ürün 6

ekşi'de gör
türk beyaz eşya sanayi genel olarak ortalama üstü kaliteye sahiptir. arçelik globalde pazarın en güçlü oyuncularından biridir hatta arçelik için türkiye satışlarının çok ehemmiyetinin olmadığını bile söylemek mümkün.

not: profilo artık türk markası değildir. bsh çatısı altında çerkezköy'de bosch ve siemens ile birlikte üretilen bir alman markasıdır.
- cam eşyalar. paşabahçe, şişecam ...vs farketmez. cidden camda ileri bizimkiler. arabada yuvarlanınca dağılan komşinin meşrubat şişelerini görünce daha iyi anladım.
- izeltaş. herkes yazmış malum. rahmetli dedemin anahtar takımı bile yepyeni duruyor daha.
- kale. bu adamların malları iyi.
- demir porselen farketmez tabak çanak tencere üreticileri.
- seramik, çelik, kumaş farketmez yapı malzemeleri.
- arçelik. eleştiren, sevmeyen var ama ben kaliteli buluyorum.
- tekstil, tuhafiye ürünleri. öyle ki italyan bir markanın bursa merdiven altı çakması, orjinalininden daha kaliteli olabiliyor.
- ayakkabı vs deri ürünleri.

özet: hisse paylarını bilmemekle birlikte, türkiye çapında bir ülke için oldukça dolu dolu olan ve makul şartlarla aslında çok daha fazlası olabilecek listedir. üç dört imalat sektöründe iyiysen ve siyasetin engel çıkarmazsa ortalama üzeri bir sanayi ülkesi oluyorsun(otomativ+gemi inşa+elektronik+ağır makina=g. kore, tarım+bilişim+savunma sanayi+değerli taş işleme=israil) "yok ki:p" diyenler muhtemelen ya kekodur ya da keko yalaması.
ne güzel bir başlık olmuş. katkıda bulunan bütün yazarlara içtenlikle teşekkür ediyorum.

sene sonunda abd'den türkiye'ye döneceğim. malum, ev açarken, burada belirtilen markalara göz gezdirmek boynumun borcu olsun.

şu yu-ma-tu kardeşleri de markalarının şapşikliğinden dolayı ayrı beğendim. üretsinler 65 inch oled televizyon, ilk ben alacağım.

allah bütün üreten, risk alan ve insanımıza ekmek sağlayan işletmecilerimizin işlerini rast getirsin. umuyorum hepsi daha fazla üretip, daha fazla ihracat yapıp, daha fazla aileye ekmek sağlarlar.
kaliteye ve satış sonrası müşteri hizmetlerine de önem verirlerse, ben bundan sonra gururla evime sadece türk malı sokarım.