sabah sabah aklıma takılan müthiş soru.
bu insanların memlekete gelme sebepleri savaş halinden kaçmalarıydı. geldiklerinden beri ekonomimizi çökerttiler. ülkenin az olan kaynaklarını vatandaşımız için değil bunlar için kullandık.
çocukları sınavsız üniversite kontenjanlarını doldurdu. bak bu az bir şey değildir. insanlar çocuklarının eğitimine ev parası harcıyorlar.
fakirler açlıktan kırılırken müthiş maaşlar aldılar. devlet bu insanları ev sahibi yaptı. tepkiye rağmen üstelik.
vergisiz işyeri açtılar küçük esnafı yok ettiler. onların ödemedikleri verginin faturası benzine yansıdı, ekmek 200 grama indi.
plajları, şehirleri işgal ettiler. turisti kaçırdılar, her köşe başına dilenci olarak dikildiler.
işverenin aylık asgari ücretinin neredeyse yarısını sgk'ya prim olarak öderken sen bunun maaşına yansıdığını hiç düşünemedin. suriyeliler sağlık sektörümüzü sömürdüler, çökerttiler. sen sıra bekledin onlar beklemedi.
e şimdi savaş bitti. hayati tehlikeleri ortadan kalktı. bir başka devletin vatandaşına daha kendi vatandaşımıza bakamıyorken niçin bakıyoruz? neden hala kaynaklarımızı sömürüyor bu suriyeliler? hala bu ülkede olmalarına ne gerek var?
ne bileyim, ben sordum, zaten gelmelerinden beri soruyorum zira suriye'de güvenli bölgelere transferleri hep mümkündü, ama şimdi ne bileyim daha bi sorasım geldi. siz de sorun, iyi oluyor.
13.11.2017 · 8. sıra
terlikli hayvan
12.11.2017 08:49 ~ 08:51