Sık geçen başlıklar

konya'daki aşırı laik halk otobüsü 1

ekşi'de gör
hoşgörü diyarı konya'da bugün denk geldiğim halk otobüsü.

duracak ibaresinin üzerindeki bismillahirrahmanirrahim yazısıyla milletleri, dinleri farklı insanları birbirlerine bağlayan konya büyükşehir belediyesinin yine takdir ettiğim bir icraatı olmuş.

edit: beni provokasyonla suçlayanlar olmuş, bindiğim otobüste dini bir simge görmek istemiyorum. ortada bir provokasyon varsa eğer, yapılan bu ötekileştirmedir.

hadi biraz empati yapalım, türkiye'deki ekseriyeti şu anda yahudi olarak farz edelim. ve türkiye şu anda olduğu gibi laik bir ülke. her gün bindiğiniz halk otobüsünde "yehova'nın adıyla" yazıyor. ne hissedersiniz?

edit: halk otobüslerinin resmi değil özele mahsus araçlar olduğuna dair bir entry gördüm. yani diğer şehirlerde sistem nasıl bilmiyorum ama konya'da tek bir halk otobüsü hizmeti var ve bu hizmet belediyeye ait.