tarihi yeniden yazmayı ne de çok seviyor bu sözlük faşistleri. kemal kurkut sırtından vurulduğu anda kimsenin üzerine doğru koşmuyordu. polis noktasını geçip o noktadan uzağa doğru, boş alana koşuyordu. o saatlerde toplanma alanı boştu.
üstelik bu sivri akıllılardan biri kriminal büro raporu koyup bunu iddia etmiş. videoda da görüldüğü gibi kemal vurulduğunda polislerden uzaklaşmaya çalışıyor. bu sırada polislerin çoğunluğu ayak hizasına ya da havaya ateş ederken, aralarından biri doğrudan gövde kısmına nişan alarak ateş ediyor.
ortada tehlike yaratan bir durum olsa polislerin hepsinin öldürme kastıyla ateş etmesi gerekmiyor mu a benim avanak faşistim, onu da mı düşünemiyorsun? polislerin arasından biri kemal'i öldürmek istemiş ve öldürmüş, mahkeme de bunun bir sorun olmadığına kanaat getirmiş. olay bundan ibaret. eğilip bükülecek bir tarafı yok.
yani ne diyim, polisten, hakimden ve onların yaptıklarından onlar adına açık açık yalan söylemeyi göze alacak kadar utanıyorsanız size bir haberim var: utanmanıza gerek yok. bu insanlar babanızın oğlu değil. bu insanlara bir borcunuz yok. tam aksine, bu ülkenin her bir vatandaşı gibi gerektiğinde onlardan hesap sormakla mükellefsiniz. bu vatandaşlık borcunuzu bir gün ödemeniz dileğiyle.
entriye konu olan avanak arkadaş hatasını fark edip kendi entrisini siler diye videoyu burada da paylaşayım (bu arada kriminal raporda kurkut'a denk gelen merminin sekme olmadığı, vücuduna direkt çaprazdan girdiğinin değerlendirildiği belirtiliyor):
https://www.youtube.com/…ffac&ab_channel=artıgerçek
kemal kurkut'un ölümü ile sonuçlanan olayın muhtemel gelişme süreci de şurada anlatılıyor (okumayacaklar için kilit noktayı belirteyim: olay nevruz toplanma alanına giriş kısmında oluyor. kemal olay olmadan bir süre önce normal bir şekilde gelip geçmeye çalışıyor, ancak üst arama sırasında münakaşa yaşanıyor. ayrıntılarına vakıf olamadığımız bu olaylar silsilesi neticesinde kemal çok sinirlenerek bölgede bulunan bir fırından ya da benzeri bir yerden bir bıçak alıp, sanırım icra edilen üst aramasının icra ediliş şekline tepki anlamında üstünü de çıkarıp bölgeye geri dönüyor ve bu kez bıçağı gerek çevresine sallayarak gerek kendisine dayayarak alana giriyor. hemen akabinde de vuruluyor. olay ilk meydana geldiğinde emniyet bomba palavrası sıkıyor, ancak kemal'in üstü çıplak fotoğrafları ortaya çıkınca bu senaryoyu hemen bırakıyorlar. yıllar sonra geldiğimiz noktada da delil yetersizliği bahanesiyle kimseye ceza vermeden dosyayı kapattılar. başlıkta belirtildiği gibi, bu olayla ilgili yargılanmaya devam edilen tek kişi o ilk fotoğrafları çekip servis eden gazeteci. aşırı klasik bir memleket hikayesi.)
(bkz: #67063390)
edit: başlıkta başka biri paylaşmış. derleme olması açısından buraya da koyuyorum, yeni gördüm bu kaydı. sanırım kurkut'u vuran polis dışındaki iki polisin diyaloğu bu: "adamı niye vuruyorlar lan? onu vurmaya gerek yoktu."
https://twitter.com/…nur/status/1328698447952752645
son olarak, olay anının daha net videosu da şurada:
https://www.youtube.com/…channel=1habervarplatformu
18.11.2020 · 37. sıra
liquid
17.11.2020 17:30 ~ 19:59