Sık geçen başlıklar

kanada'nın türkiye'yi iltica listesine alması 2

ekşi'de gör
iltica edip bizi rezil etmeyin, devlet eski kafatasçı devlet değil diyenler var. arkadaşım, siz artık itilip kakılmayı kanıksamışsınız, hala rezil olmamanın hesabını yapıyorsunuz. bu tam olarak tecavüz kurbanının rezil olurum korkusuyla şikayetçi olmamasına benziyor. anlayın artık, devletin görevi vatandaşının mutluluğunu sağlamaktır. aslolan devletin bekası değil vatandaşların refahıdır. türk hükümetleri sizin dininizi veya dinsizliğinizi, etnik kökeninizi, cinsiyetinizi, cinsel eğiliminizi, en temel insan haklarınızı tanımıyorsa bu sizin değil, doğduğunuz ülkeyi yönetenlerin ayıbıdır. sizin ayıbınız ancak bu hükümete verdiğiniz oyda veya muhalifseniz, aman rezil olmayalım diye içine düştüğünüz kabullenmişlikte ortaya çıkar.

gelelim diğer konulara. iltica için gerekçeleriniz neler olabilir? aleviyseniz türkiye’de ezildiğinizi anlatın. sizin vergilerinizle sünnilere cami yapıldığını, okullarda çocuklarınıza zorla sünni dininin öğretildiğini söyleyin. eşcinselseniz, evlenme hakkını bırak, senede bir kez yürüyüşünüzün bile engellendiğini anlatın. kadınsanız mini etek giydiği için dayak yiyen, tecavüze uğrayan kurbanları, suçluların salıverilmesini, ülkeyi yönetenlerin zanlıyı değil kurbanı suçlayan açıklamalarını dosyanıza koyun. kürt, ermeni, yahudi, rum iseniz zaten anlatacak şeyiniz boldur. bunların hiç biri değilseniz ülkenin polisine güvenmediğinizi, ohal nedeniyle ortada hukuk diye bir şey olmadığını, eğitim sisteminin çocuklarınızın beynini yıkadığını, onlara evrim yerine hurafelerin öğretildiğini söyleyin. hükümetin ışid militanlarını ülkeye doldurması yüzünden hayatınızdan endişe ettiğinizi anlatın. hiç bir şey bulamazsanız ekşisözlüğü açıp rastgele beş başlık seçin. bunlardan üçü siyasi sığınma almanıza yetecektir.

avukatsanız işiniz zor olacak ama diğer mesleklerin çoğu kariyerlerine kanada’da devam edebilirler. zaten kanada’ya vardığınızda göreceksiniz ki o memlekette oduncu olmak türkiye’de doktor olmaya yeğdir. iyi bir mesleğin size refah, mutluluk, sosyal güvenlik, çocuklarınıza iyi bir gelecek sağlaması gerekir. türkiye’de hangi meslekten olursa oldun bunlara ulaşma şansınız neredeyse sıfırdır. en fazla mutsuz ve fakir bir halkın içinde daha az mutsuz ve daha az fakir halinize şükreder, senede birkaç kez tatil için yurtdışına kaçar, çocuğunuzu bok çukurundan kurtarmanın yollarını arayarak kendinizi kandırırsınız. emin olun kanada’nın oduncuları sizin peşinde olduklarınızın hepsine çoktan ulaşmış durumdalar.
http://irb-cisr.gc.ca/…aims.aspx?platform=hootsuite

kanada'nin turk vatandaslarinin iltica taleplerini mahkeme yapmadan degerlendirmesi olayi.

--- spoiler ---

countries that are eligible for the expedited process (as of january 1, 2018)
afghanistan
burundi
egypt
eritrea
ıraq
syria
turkey
yemen
--- spoiler ---

yani bir yolunu buldunuz kanada'ya giris yaptiniz, iltica talebinde bulundugunuz zaman mahkemeye gitmek yerine, basit bir kimlik sorusturmasi sonrasi siginmaci olarak kanada'da yasayabileceksiniz demek bu.

sevinsem mi uzulsem mi bilemedim simdi.

edit: haberi burdan duyup da giden olursa beni unutmasın, ziyaretine gelirim elbet bir gun*