Sık geçen başlıklar

istanbul'da sokak ortasında iki kişinin infazı 1

ekşi'de gör
kaynaklara göre kısa özet:

kadın ve adam anlaşamıyor. kadın, 6 aylık çocuğuyla dayısının evine geliyor.

oğlan tarafı toplanıp kadının dayısının evine gidiyor. kapı önünde konuşmalar cereyan ediyor. oğlan tarafı kadının kuzenlerini silahla yaralıyor. bu yaralanan kuzenlerden biri hastaneye kaldırıldıktan sonraki günlerde ölüyor.

bu yaralama vakasının hemen akabinde kadının babası geliyor; oğlan tarafını öldürüyor ve kendisi de bacağından yaralanıyor.

sonuç olarak mutsuz bir evlilik nedeniyle; 6 aylık çocuğun babası, amcası, dayısı ve bir dedesi öldü ayrıca öbür dedesi de hapse girdi... çok yazık çok...

kıssadan hisse:

belinizdeki silaha ve cesaretinize güvenmeyin. her zaman sizden daha cesur ve gözü kara biri sizi darmadağın etmek için hazır bekler.

sizinle çözüm yolu arayan, diyalog kurmaya çalışan insanları korkak zannedip onlara şiddetin dozunu arttırıp daha fazla güç hissetmek sizi sadece bir yere veya zamana kadar üzerinde taşır.

o insan korkak değilse zaten cevabını en az misliyle verir eğer korkaksa da son çare olarak hiç beklemediğinizi yapar ve sizin canınızı alır.

çözüm: adalet. herkes için. zira herkes kendi adaletini sağlamaya çalışır ve hakkını savunmaya başladığını iddia ederse ne o devlet devlet olur ne de millet millet olur.

kaynak1
kaynak2
kaynak3