ileri derece kanser hastalarının tedavisinde kullanılan ibrance adlı ilacı sgk ödemiyor. artık ilerlemiş hastalıklarda tek çare olan bu ilacın fiyatı ise hangi ülkeden getirildiğine göre 2.500 euro-10.000 euro arasında değişiklik gösterebiliyor. ve bu sadece tek kürünün fiyatları. bunu en az 6 kür almanız lazım.
ilaç maalesef ülkemizde üretilmiyor.
bu kampanyayı imzalayarak en azından bir farkındalık yaratabilir ve gerekli mecralara sesimizin ulaşmasına katkı sağlayabilirsiniz.
buraya tıklayarak kampanyaya destek olabilirsiniz.
edit:düşünüyorum makam arabalarına, odalarına, diyanete, verilen lüks kokteylere, kokteylerde verilen "ejder" suyuna harcanan para, sağlık için harcansa, bakın ilacı bedava vermek için bile değil bu tarz ilaçların türkiyede üretilmesi için harcansa daha iyi olmaz mıydı. buna her vatandaşın hak vereceğini düşünüyorum fakat kamuoyunda sağlığın ücretsiz olduğuna dair öyle yaygın bir inanış var ki grip olunca doktora o an para vermediği için insanlar bunun farkında değil. bu ilaç endikasyon dışı bir ilaç. zaten maaalesef onların tabiri ile "sıradan" bi vatandaş iseniz bu ilaç size hiç önerilmiyor bile. fakat ya paranızla ya da "bağlantılarınızla" bir statüye ulaştıysanız bu ilacın varlığından haberdar oluyorsunuz. yıllarca hep düşündüm ünlüler ve yahut zenginler kanser hastalığına yakalandığı zaman bir şekilde sağlıklarına kavuşuyordu. klasik goy goya girmiycem ama hep tedavisinin bulunduğu ama vatandaşa ulaşmadığını düşünüyordum. artık farkettim ki hastalığa yeni yakalandığınızdan itibaren henüz türkiye'ye gelmemiş olan bu çok pahalı ilaçlardan kullanırsanız yaşam süreniz ve bu sürenin kalitesi önemli miktarda artıyor.
30.12.2018 · 7. sıra
tek replikli basrol
29.12.2018 03:26 ~ 16:39