Sık geçen başlıklar

fiziksel görünüşten ötürü takılan lakaplar 3

ekşi'de gör
göt hakan

lisede kızlar okulun en güzel popolu çocuğunu seçiyorlar yüzlerce adayı eleyerek. piyango doğası gereği hakan'a vuruyor. okulda birden fazla hakan olduğu için onu diğerlerinden ayırmak adına ilkin çocuğun adı okulun en güzel poposuna sahip hakan oluyor ama zamanla göt hakan'a evriliyor.
dış görünüşümden değil belki ama ortaokul ve lisede sürekli uyurdum ve bu sebepten dolayı lakabım hep "miskin"di. 2 kez okul değiştirmeme rağmen lakabım hep peşimden geldi. sürekli uyuduğum için hocalarımdan dayak bile yerdim. yıllar sonra öğrendim ki çok uyumamın sebebi kanımdaki demir eksikliğindenmiş. yoğun tedaviler sonuç verdi ve artık günde sadece 12 saat uyuyorum.

lakabımdan haberi olmayan eşim beni sürekli miskin diye çağırıyor. sürekli korunuyoruz ama eğer olur da eşim hamile kalırsa bebeğimizin anne karnında uyuyup bir daha uyanmamasından korkuyoruz. bu genleri kimden aldıysam ona küfretmek istiyorum ama biliyorum ki o şu an ebedi bir şekilde uyuyor. keyfi bozulmasın diye hakaret etmiyorum ona..
yaşadığım yere yakın bir köyde adam var boynu biraz yamuk olduğu için kafası yan yan yukarı bakıyor gibi duruyor köylüler hemen lakabı yapıştırmış tabi
(bkz: yaradana yan bakan)