Sık geçen başlıklar

erkeklerin çok seven kadından kaçması 2

ekşi'de gör
çok sevdim, hem de bir kadin bir erkeği ne kadar çok sevebilirse o kadar çok sevdim. öyle başlıkta bahsedildiği gibi çirkin falan da değilim, gayet güzel bir kadın olduğum söylenebilir. ve evet, ben de terk edildim.

aklımın ucundan çok sevdiğim için terk edildigim geçmedi. bu dünyanın en absürt yargılarından biri olabilir. evet siz çok seviyor olabilirsiniz, ve evet, terk edilmiş olabilirsiniz. ama çok sevdiğiniz için terk edildiğinizi düşünmek için korkunç bir egoya ve bir çubuk kraker seviyesinde zekaya sahip olmalısınız.

sadece ve sadece sevilmediginiz için terk edildiniz hanım efendiler ve beyefendiler. ki bu da çok doğal. nazım hikmetin en sevdiğim şiirinde dediği gibi, "sen elmayı seviyorsun diye elmanın da seni sevmesi şart mı? "

kimse kimseyi sevmek zorunda değil, veya dün sizi seven insan yarın da sizi sevecek diye bir garantiyi kimse size vermiyor. o öfkeyle, kirginlikla, sacmalanabilir muhakkak. ben de sacmaladim. ama yaşanan güzel anılari kâr sayıp, yoluna bakmak olgun insan davranisidir. ben çok sevdim, ondan beni terk etti diye kendini kandırmak değil.
yine ibretlik bir tespitle geliyorum. kendini değersiz bulan, sevilmeye değer bulmayan insanlar, belki de kaba bir tabirle aşağılık bulan insanlar; onlara değer veren biri karşılarına geldiğinde bilinçaltından “ben değersizim, o zaman bana değer veren insan da değersiz” yargısı çıkıyor. o yüzden fark etmeden de olsa o değer veren kişiye bok gibi davranıyorlar. yok yaa diyeceksiniz ama böyle. yapılmaması gereken şey.