Sık geçen başlıklar

bitlis'te kuduz olan çocuğun ölmesi 2

ekşi'de gör
2017 yılından beri kedisi olan birisi olarak yazıyorum… kedi sahibi olmak nedir onu bir anlatayım önce;
- haftada iki kere tuvaletini temizlersiniz. yoksa koku yapar, eğer ötelerseniz topaklanan kumu temizlemek çok daha zordur.
- haftada bir kere tırnaklarını kesersiniz. bazen tırmalama direğinden dolayı kanar tırnakları hassaslaşır. tırnağını kestiğinizde kanar, içiniz gider. izin vermez ağlar, üzülürsünüz.
-yıl bazında düşündüğünüzde ayda bir kere ortalama veterinere götürürsünüz. kuduz, karma, iç dış parazit aşıları vs.
-kendini yalayarak temizlediği için çok tüy yutar onun için malt alırsınız midesi rahatlasın diye. arada bir kusar içiniz gider.
-vitamini vardır belli aralıklar ile vermeniz gerekir.
-maması vardır iyi bir mama almanız lazım, bayat olursa kusar vs.
-yoğun olduğunuz dönemlerde ilgilenmezseniz, oyun oynamaz iseniz depresyona girer.
-tüylerini sürekli temizlemeniz gerekmektedir.

bazen eşinizle oturur düşünürsünüz; o hayvancağızın size ne kadar bağımlı olduğunu, siz olmadan yaşayamayacağını. oldu ki bir gün kaçtı diyelim, onun sokakta bir gece kalacağını düşünmeniz sizin içinizi ürpertir.

şimdi ben bunları düşünürken; bazı insanların sokakta kedi ve köpeklerin olabileceğini ve onların iyi bir hayat yaşabileceğini, onları sokakta besleyebileceğini ve sokakların onlara ait olduğunu savunması beni çıldırtıyor arkadaş. acilen bu insanların bilinçlendirilmesi gerekmektedir. bir hayvanın tam sorumluluğunun nasıl alındığını, bir hayvana nasıl kaliteli yaşam sunulabileceği vb konuların öğretilmesi gerekmektedir.

ha derdiniz bir hayvana nasıl kaliteli yaşam sunulması gerektiği değil ise o başka...
sorumlusu ruh hastası, şizofren, insan düşmanı ittaparlar olan çok üzücü olay.

ekleme: sokak itlerinin tümünün hayatlarının toplam değeri, bir yavrumuzun hayatının değeriyle asla kıyaslanamaz. bunu tartışmak veya aksini iddia etmek korkunç bir hastalıktır ve tedavi gerektirir. tedavi olun topluma öyle karışın gardaşım. sizin hastalıklı hobileriniz, sözümona duyar kasmanız yüzünden 21. yüzyıl'da kimse evladını toprağa vermek zorunda değil. çok seviyorsan al evine besle elini tutan mı var amk yeter artık biz sustukça lağım beyniniz iyice boka sardı sizin.