Sık geçen başlıklar

almanya'yı almanya yapan üç şey 1

ekşi'de gör
1. zeki ve seçkin almanların önünün açılmış olmasıır. bu aslında hitler yönetiminin tek faydasıdır.

2. almanya'nın hitler döneminde yapılan hatalardan büyük bir ders çıkarmış olmasıdır. ırçıkılık suç sayılır; politik ırkçılık ise ağır suçtur almanya'da.

3. avrupa birliği: almanya'nın avrupa birliği adı altında avrupa ülkelerini sömürgesi haline getirmiş olmasıdır. almanya, ab ülkelerindeki kaynakları özellikle euro'ya geçiş ile birlikte kendi ülkesine aktarmayı başarmıştır. ek olarak ab içindeki en iyi mühendislerin ve çalışanların da almanya'ya göç etmesini sağlamayı başarmıştır.

bonus: diversity ve göç. çeşitlilik yani. almanya göç ve anti-ırkçılık politikalarını güncelleyerek almanya'yı düzenli olarak göç alan bir ülke haline getirmek için kolları sıvamıştır. almanlar artık dünyanın en iyilerini ülkelerine çekmenin peşine düşmüştür.

özet: iyi yönetim. (bizde yok o yüzden olmuyor)