Sık geçen başlıklar

26 haziran 2021 gazi koşusu 1

ekşi'de gör
gökhan kocakaya eğer en geride bekleme fantezisi yapmazsa real runner kazanır gibi duruyor. adam aynı eküriye en geride beklemesi sebebiyle en az 3-4 tane grup koşu kaybettirdi bu sene. sırf gülhatmi'yle 2-3 tane net koşu verdi. "neden en geride bekliyorsun kardeşim biraz ortalarda git" diyen de yok galiba, kafasına göre takılıyor. zaten çok kalabalık olacak yarış. kurtel sırf kendi aygırı diye 5 tane tay yazmış. yahu koşunun kalabalık olması senin tayının aleyhine bir durum. gerçi o yazmasa başkaları yazacaktı. duyan gelmiş. şu koşuyu bir türlü düzene sokamadılar. 50-60 puanlı atların, puanlarını kumda kazanmış atların ne işi var bu koşuda? sırf bu koşu için bir komisyon kurulsun, o komisyon kimin koşacağına karar versin diyeceğim ama tjk'nın ne kadar rezil bir kurum olduğu ve herkesin birilerinin adamı olduğu aklıma gelince bir gülme tutuyor beni.

burgas mehmet akif ersoy'u kazanırken şov yaptı ama grup çok zayıftı ve tek rakibi anadolu aslanı çok yanlış koştu. ayrıca paragöz sahipleri sebebiyle çok yıpranmış bir tay. rakip olamadı burgas'a. o yüzden net bir kanıya varamadım.

diğer taylar megaloman, mamba forever, gülüm osman, fiero mio kaliteli taylar ama ya hazır değiller ya da çok yıpranmışlar. özellikle gülüm osman at düşmanı hışman çizik tarafından döve döve bitirilmiş bir tay. burada da yine tayı ona vermişler şaka gibi. sözde 100 yıllık eliyeşil ekürisi kökenli bunlar. geçen sene de kingsman vardı böyle aynı ekürinin. onu da döve döve bitirdi. ona da hâlâ biniyor. at daha yeni yeni toparlanıyor. adam eküriyi bitirmeye and içmiş.

yıpranma demişken can çekişen türk atçılığı serdar adalı ve yancısı atahan zilcioğlu tarafından bitirilmek üzere. koltuğu korumak için ikramiyeleri öyle yükselttiler ki herkes her hafta her yeri koşuyor. zilcioğlu da tjk tv'de pr'ını yapıyor. sahada sağlam at kalmadı. abartmıyorum sağlam at yok. at sahibi primi diye bir komedi var mesela.

performanslar öyle dengesiz ki handikap atları grup koşu kazanıyor. ikramiyeleri azaltacaksın ki sahaya kalite gelsin, bu işi sadece hobi olarak yapan eküriler kalsın. eski kaliteli eküriler birer birer kaçıyor. paragöz hayvan düşmanları doldu sahaya. 1 ay koşmayan at gördüler mi "oha at 1 ay ara vermiş" diyor millet. yine ikramiyeler sebebiyle birbirinin önüne kırmayan, birbirini sakatlamaya çalışmayan jokey kalmadı. yakında çok büyük bir kaza geliyorum diyor. tjk bünyesinde adamcılık, adam kayırma zirve yaptığı için doğru düzgün ceza da verilmiyor tabii ki. bakalım o zaman eserinizle gurur duyacak mısınız?