konunun ısrarla farklı noktalara çekilmeye çalışıldığı bir bahane, cevap bile değil bahane. ha bu arada elma da armut da meyvedir, yok washington portakalı.
fon meselesine gelirsek, sözüm meclisten dışarı;
kimse kimseye niye "fon alıyorsun?" demiyor, diyemez de. fon, vatandaşların vergileriyle sağlanmadığı sürece kim kimden ne kadar fonlanmış zerre umurumda/umurumuzda değil. mesele, her ne hikmetse hep aynı şirketlerden fon alanların ağız birliği etmişçesine fonlayan kuruluşların bağlı bulundukları ülkelerin işine gelecek şeyleri söylemeleri. hatta bunu yaparken durumu eleştiren, endişeli türkiye cumhuriyeti vatandaşlarının yer yer zekasıyla alay edip yer yer de ırkçı, faşist vs. diye damgalanarak ve de aşağılanarak suçlanması. fon alıp da bildiğinden şaşmayan ilkeli gazeteciler varsa ne mutlu onlara, onlar baş tacımızdır. sonuçta nefes almak bile parayla, insanların legal oluşumlardan kaynak alıp dürüstçe bir şeyler yapmaya çalışmalarını hiç kimse eleştiremez ki mesele bu değil.
ayrıca; türkiye'de propaganda yapan bbc türkçe, dw türkçe vb. oluşumların son günlerde mülteci acındırma temalı videolarının tesadüf olduğuna başçavuşun eşeği bile inanmaz. vergilerimizle fonlanıp bize nefret kusan yerli oluşumlara karşı yanımızda olmak neden bu kadar zor ki? bu kadar mı nefret ediyorsunuz bizden, bu nefretin sebebi ne? bu kaçak mülteci işgalinin ülke için çok büyük bir yıkıma sebebiyet verecek olayların başlangıcı olduğu ayan beyan ortadayken bir gün olsun suriye sınırındaki mayınların temizlenmesi ve sonrasında yaşanan suriye savaşı arasındaki bağlantıyı ve amacı sorguladınız mı? varsa yoksa vatandaşa kabahat bulmak, kulp takmak.
bir de çıkıp "neden iktidarı eleştirmiyorsunuz" diye bozuk plak gibi aynı şeyi tekrarlıyorlar, güzel kardeşim bu olan biten her şeyi yapan zaten iktidarın kendisi.
25.07.2021 · 33. sıra
xaxxbczczaaxax
24.07.2021 10:24 ~ 11:02