bir şirketin halihazırda halka arz edilmiş bir kısmının yabancı bir yatırımcı tarafından satın alınması ile söz konusu firmanın yatırımcıya satılmasının aynı şey olduğunu sanan bir insan finanstan zerre kadar anlamıyordur. herkes bağıra çağıra borsa'nın sığlığından, yabancı yatırımıcının öneminden bahsediyor ya, işte bahsettiğiniz yabancı yatırımcı ülkeye gelmiş, bim'in arz edilen hissesinin bir kısmını satın alıp yatırım yapmıştır.
ayrıca bakın orada pozisyon 488.8 bin, toplam değer ise 54 milyon olarak açık açık yazıyor. yani oranlarsanız aldıkları fonun toplam bim'in şirket değerinin yaklaşık 1%'ine denk geldiğinin görürsünüz. 35% diye verdikleri oran, yatırımcının toplam fonlarının içindeki bim hissesinin oranı.
sizin yaptığınız gazetecelik falan değil, bildiğiniz soytarılık. ayrıca yalan haberle piyasa manipülasyonu. direkt spk'ya şikayet edilip cezası verilmeli. böylece doğru düzgün haber yapmayı da öğrenmiş olursunuz.
edit: muhtemelen bu saçmalık silinecektir. yukarıda yazdıklarımın anlamını yitirmemesi için ekran görüntüsünü ekliyorum:
görsel
23.08.2022 · 45. sıra
moon shaped pool
22.08.2022 17:56 ~ 18:39