Sık geçen başlıklar

2001 krizi vs 2022 krizi 2

ekşi'de gör
birinde çok varlıklısın sayamayacak kadar mülkün var ama satmadan gelirinle borcunu ödemeye çalışıyorsundur.

diğerinde sokakta kalmışsın dikili ağacın yok ama dünya kadar borcun var ve katlanarak artıyor.

hangisinin hangisi olduğunu babalar gibi satanlar iyi bilir.
2001deki biraz şok bir olaydi. cok ani gelisti. deprem oldu anayasa atildi kasa firlatildi falan. biranda oldu hissi verdi ve sanki biz bunu bir sekilde toparlariz su mevcut hukumeti bir degistirelim hele dedi halk.

ama 2022de olan sey farkli. bir kriz mi? hayir daha kotusu, devamli ve duzelmeyen bir kotulesme. ıvmesiz bir fakirlesme. durdurulamayacak ve geri alinamayacak gibi hissettiriyor.

10 gundur balkan ulkelerinde geziyorum. bundan 9 sene once de bir geziye gelmistim ayni ulkelere. biz maliz, salagiz ve kendimizi ulkemizi eritiyoruz. bayrak ezan diye bitiriyorlar. kimse farkinda degil 2 senedir yurtdisina cikamadigi icin. saraybosnada belgradda yemegin fiyatina bakar hale gelmisiz. gecen 9 senede. bizim icin cerez parasi olan tabaklar simdi nusret fiyatina denk geliyor. yemis bitirmisler guzelim turkiyemi.