bisikletle karşılaştıran var şaka gibi.
her köşede bir bisiklet kiralansaydı, her hafta bisikletle ilgili kaza videoları izleyecektik.
bunlar için ne özel yol var, ne bir hız limiti var, ne sürerken gürültü çıkarıyor(fark edilmek için) ne de kullanıcının uymakla yükümlü olduğu bir trafik kuralı var. yeterlilik belgesi bile yok. kaldırımda insanlara çarpıyor, caddeye çıkınca da arabanın altında kalıyor.
kask takma zorunluluğu yok, arkayı görebileceği bir aynası yok, herhangi koruyucu ekipman zorunluluğu da yok. yani bunu 3 iq'lu maymun da kullanabilir, sen de kullanabilirsin.
hiçbir şekilde denetimi olmayan bir taşıt ve trafikte sürekli ölümlü kazaya yol açıyor. bir motosiklet kullanıcısı olarak önüme fırlayan scootercıları artık sayamaz hale geldim.
ben bunları motosikletle yapsam bunun bir cezası var. arabayla yapsam aynı şekilde. ama bu adamlar her türlü cambazlığı yaptığı halde ceza uygulanmıyor.
böyle bir ortamda hâlâ bu taşıtın serbest olmasını istemek büyük geri zekalılık.
bunu eleştirenlere de taksici lobisi diyorlar. olm sizde gram zeka kırıntısı yok lan. kılışdar'a laf söyleyince akpli olduğun gibi burada da taksici savunucusu oluyorsun bir anda.
onlarca yıldır bisiklet yolu bile yapılmayan memlekette şu scooterlara ayrı yol yapmayacaklarına göre yasaklanmalı. ya da böyle sikko sebeplerle parçalara ayrılıp ölmeye devam edeceksiniz.
kim bilir kimin dayısının oğlu sahip bu scooter şirketlerine. yoksa yedirirler mi lan o parayı bu kadar ölüme rağmen? yedirmezler.
21.11.2022 · 9. sıra
death is the bitch
20.11.2022 00:05 ~ 00:06