cok dusuk basladigimiz ilk setten sonra toparlansak da kaybettigimiz mac. seyircinin de yine her konuda fikri var hicbir konuda bilgisi yok. alin o zaman;
1)ben maci trt'den izlemiyorum. orjinal kanaldan izliyorum. molalari tamamen gorebiliyorum. "top paralelden gecince agzima siciyor" diyen ebrar yardimci antrenorle konusuyor ve guidetti'yi kastediyor (cok soruldu yaziyim). hemen oncesinde sunu diyor "ne yapsam calismiyor cildircam ya" karsi tarafi bloklayamamasindan yakiniyor. zaten bu macta sorun pasor caprazi poziyonuydu. bu pozisyonun gorevi her topa hatta sistem disi toplara dahi hucum etmektir. sirbistan bloklari bunu durdurdu, ebrar/meryem cozum bulamadi.
2) bu sirbistan'nin yedek kadrosu degil. sadece boskovic eksik. maja ve mikhailovic milli takimdan emekli oldu, popovic bu yil kotuydu dolayisiyla kadroda yok. dunya sampiyonasinda bu kadro+bosko olucak.
3) sirbistan akillara zarar bir alan savunmasi yapiyor bu yil. adeta bir japonya olmuslar. kore ile oynadiklari macin ilk seti 40-38 bitti! hucumda kolay top olmemesinin sebebi biraz da bu.
4) meliha neden oynuyor sorusunu fenerbahce opet taraftarina sorun :) terzic cok guzel ogretti meliha'ya ilk yari komple soven taraftara mansetin onemini. malum bir musibet bin nasihattan iyidir :) hatta istatistikler geldi editi: begenilmeyen meliha 4 sette 14 sayi yine hep elestirilen hande 5 sette 18 sayi elestirilmesi tabu olan ebrar 4.5 sette 15 sayi. sizin pc pozisyonunuz 5 setlik macta 20 sayinin altinda kalmamali. eski voleybolcu yabancı spiker meliha'yi ovmelere doyamadi buraya geldim macı kıza kitlemisler. ey voleybol tanrıları size geliyorum!
5) gizem guidetti istemedigi icin degil takim gizem'i istemedigi icin kadroda degil. cunku gizemin ciddi bir uyum sorunu var. cok fevri ve bireysel. bu takim oyununu bozuyor. kafanizi biraz cikartin su sosyal medyadan ve gercek voleybol yorum programlarini izleyin. gizem'in twitlerine kanip teknik ekip istifa diye yardiriyorsunuz.
6) voleybolda savunma 3 ya da 2.5 oyuncuyla yapilir. 3-metre cizgisi denilen cizgi sahayi hucum alani (on tur) ve savunma alani (arka tur) olmak uzere ikiye boler. 3 oyuncu hucum alaninda (2,3 ve 4 numarali pozisyonlar) 3 oyuncu da savunma alanida (1,6 ve 5 numarali pozisyonlar) durur. 1 ve 5 numarali pozisyondan hucum edilmez, 6'dan nadiren hucum edilir. savunma alaninda oynayan oyuncunun hucum alaninda ziplamasi yasaktir. ıhlal olur rakibe sayi yazar. rotasyonla oyuncular bu 6 pozisyon arasinda yer degistirir. defansif smacor rotasyon geregi macin cogunlugunda savunma alaninda kalir ve bunun sonucunda daha az hucum eder. libero sadece orta oyuncu arka alana geldiginde ve servis karsiliyorken oyuna girebilir yani macin yarisinda libero sahada degildir fakat defansif smacor hep sahadir. iki libero ile oynamak ne bizim icin ne de dunya icin yeni bir sey. 2018 ve 2019 vnl'inde simge-aylin beraber sıkca oynadi. gecen yaz sonu 2-3 mac izlediniz basimiza uzman kesildiniz.
7) simge 32 yasinda! elbette ayca oynatilarak, gelistirilicek.
yorumları okudukca ben utanıyorım editi: tugba sonradan girince katkı veren bir oyuncu. gecen yaz blok yapamayan ortalama avrupa takımlarına karsı iyi oynayınca ilahlastirdiniz, 2 mactir kotu oynadi diye yerin dibine sokmussunuz. bir sonraki mac iyi oynar vatan kahramani yaparsiniz. su ayarsızlıga ne dense bos.
19.06.2022 · 16. sıra
benantikaseviyorum
18.06.2022 04:21 ~ 21:13