Sık geçen başlıklar

11 ağustos 2017 bim'e gelecek iphone usb kablosu 2

ekşi'de gör
hepsiburada'da kargo bedava etiketiyle daha uygununu bulmama rağmen, sırf "bim'de sıradan bir cuma sabahı" aktivitesini deneyimlemek için aldığım bağlantı kablosudur.

allahım ilk defa bi aktüyel ürün sırasına girdim!!! hemide üçüncü sıradaydım, son kaployu kaptığımda arkadaki çomarların kasiyerlere "ayırtıyosunuz şerrefsizler" dalaşlarını izlemek için tereyağ reyonunda on dakka bekledim, çok keyifliydi.
vaktinde bim'in star wars oyuncak figürleri verdiği zamanları anımsatan olay.

yaz aylarına denk gelen o dönemde memleketimin uzak ama kalabalık bi ilçesinde bulunuyordum. istanbul, ankara ve izmir gibi şehirlerdeki bim marketlerdeki tüm star wars oyuncakları bitmiş, bazılarında tek tük stormtroopermodeller kalmıştı. oysa benim gittiğim bim'deki aktüel reyonu ağzına kadar star wars dolmuş, darth vader lar raflardan düşüyordu. anadolu halkı bu siyahlı beyazlıgarip tiplere para vermek yerine 4 kiloluk baton salamlara, hasanoğlu payedar peynirlere saldırmıştı. reyondaki boynu bükük darth vader'lardan birisini alıp çıktım bim'den. hayatında hiçbir star wars filmini izlememiş birisi olarak tişörtlerinden oyuncaklarına star wars serisine sahip olmam da ayrı bi konudur.

işte bugün aynı memleketin aynı ilçesindeki o bim'de satışacak olan iphone kablosudur bu kablo. bu defa darth vader gibi boynu bükük kalmayacağı gibi kapış kapış gidecektir. çünkü darth vader orta sınıfın kendisini üst sınıfa ait hissetmesini sağlamıyor ve hiçbir zaman da sağlamayacak. oysa iphone bunu en kolay yoldan sağlıyor. fakat bu yanılsama -ya da öyleymiş gibi hissetme durumu- gerçekliği değiştirmiyor. haliyle iphone'u olan insanlar zengin değil ve şarj kablosuna 150 tl verecek güçleri yok. bim'in bu durumu fırsata çevirmesi de harika bir pazarlama örneğidir. aynen şe coşa'nın karşısında dart vader figürlerini satarak alakasız bir kitleyi o dükkandan içeri soktukları gibi.

neyse, ben o kuyruğa girmeyeceğim.