debe'deki entry'i görünce fark ettim. bu çiftlerden biri de eşim ve benim.
eşimle 10 yıldır beraberiz, son 5 yılı evliyiz. ben hiç çocuk sevmem, ancak çok tatlı ve iyi bir çocuk olursa... onlarla da büyük insan gibi konuşuyorum. hiçbir zaman da baba olmak gibi bir motivasyonum olmadı. yine de kadınların fiziksel durumları bir noktada çocuk yapmak için erkeklerden daha dezavantajlı oluyor. eşimle uzun uzun konuştum eğer istiyorsa yapabileceğimizi, pişmanlık yaşamasını istemediğimi söyledim. istemedi çocuk yapmayı.
lakin çocuk yapmama kararının alt metninde sürekli bir "dünyayı gezmek" "tatil yapmak" ya da "gece dışarı çıkmak" gibi eylemler olduğunu görüyorum. bu arada biz de geziyoruz. ancak bunu, bu kararın arkasında durmak için bir bahane olarak kabul etmiyorum. çocuk yapmama kararını aldıran şey çocuk istememek olmalı. keza çocukla da gezilebilir, zor olur ama gezilebilir, elin avrupalısı yapabiliyor. ya da insan yarın gezemeyecek bir pozisyona düşerse bu sefer "keşke çocuk yapsaydık mı" denecek. bu yüzden herkesin dilindeki bu "gezmek" güzellemesi kaynaklı ürememe durumunu kabul etmiyorum.
16 yaşında real madrid'e transfer olmayacaksa bir çocuğun insana herhangi bir maddi kazanç sağlama ihtimali yok. çocuk yapmak insana sadece ve sadece manevi bir tatmin yaşatabilir. dolayısıyla tamamen maneviyatla ilgili olan bir şeyi maddi bir sebebe bağlamak hatalı olur. bir insan önce bu manevi duyguya ihtiyacı olup olmadığının kararını vermeli, eşinin de aynı kararlılıkta olduğunu bilmeli; maddi avantajlarının tadını ancak bundan sonra çıkarmalı.
26.06.2024 · 35. sıra
fena huylu stanzo
25.06.2024 08:28