banagazozalnuri13
profili

  • protonvpn'in türkiye'ye ücretsiz vpn sunması

    edit: başka ücretsiz vpn'leri de ekliyorum bana ulaştıkça, lütfen siz de bildiklerinizi mesaj atın ki ekleyeyim ve bu başlık bir veri tabanı işlevi görsün.

    ikinci edit: entry sonunda ücretli vpn hizmetlerinin twitter adreslerini ve mention atılacak bir metin ekledim. lütfen 30 saniye ayırıp o hesaplara da mention atalım. bu çok önemli çünkü herkes opera ve protonvpn'e yüklenirse sunucuları doğal olarak bu talebi kaldıramayabilir. lütfen mention atalım ki onlar da benzer bir hizmet uygulasınlar.

    üçüncü edit: daha fazla sunucularını ücretsiz erişime açmaları için şunu mention atalım lütfen:

    https://twitter.com/…vpn/status/1623345978550939648

    "please open more servers for free use in turkey. currently only usa, holland and japan servers available to free use in turkey"

    lütfen mention atmaktan erinmeyelim. 10 saniyenizi alır.

    -----------------------------

    başka ücretsiz hizmetler

    - bir tweette bir sürü vpn hizmeti sıralanmış, bana ulaşanları da entrynin bu kısmında toplayacağım:

    https://twitter.com/…nto/status/1623313121799507968

    - bir başka ücretsiz vpn securevpn

    https://play.google.com/…e.unblock.secure.vpn&pli=1`:sozlugetekrargelincealinannick nickli yazara teşekkürler`

    - iki ücretsiz vpn daha:

    (bkz: #148863062)

    - türkyieden arkadaşlar şöyle bir hizmet geliştirmiş, kurdum denedim oldukça iyi çalışıyor :

    https://twitter.com/…?s=46&t=p3u1mjyubcbzhdeejbqlhg

    kurulumu çok basit, tweetteki görselde anlatılanları yapmanız yeterli. ss: ile başlayan kısmı ss: kısmı dahil olmak üzere kopyalayın, sonra uygulamayı kurun, uygulamayı açınca anahtarı otomatik algılıyor. bağlan deyip gelen vpn kullanım iznine evet deyince bağlanıyor. denedim, 30 saniyemi bile almadı. oldukça da stabil çalışıyor

    - başka bir ücretsiz hizmet ultrasurf

    https://play.google.com/…ultrasurf.mobile.ultrasurf *

    - turbovpn ücretsiz hizmet sunuyor:

    https://play.google.com/…turbovpn&hl=en&gl=us&pli=1*

    - bir başka hizmet tunnelbear

    "tunnelbear. google playdan kuruluyor.. türkiye için 10gb ücretsiz kullanım tanimlamislar."*

    -----

    resmi hesaplarından duyurdular:

    --- spoiler ---

    internete erişim sağlamak bir insan hakkıdır. #türkiye ve hükümetin, halkına özgür bilgi akışına erişim kısıtlaması uygulamaya çalıştığı her ülkedeki topluluğumuzu desteklemeye devam edeceğiz.

    #vpn hizmetimiz sonsuza dek ücretsizdir: https://protonvpn.com/tr/free-vpn/

    #acildeprem
    --- spoiler ---

    her ne kadar kurulumu çok kolay olsa da ingilizce bilmeyen ve teknoloji okuryazarlığı düşük olan yaşlılar kullanamayabilir. üyelik gerektirmeden kullanımın sağlanması için bu tweet'in altına bununla ilgili bir arkadaş şunu yazmış:

    https://twitter.com/…dmn/status/1623349421101527043

    şunu rt'leyerek destek olabilirsiniz.

    opera web tarayıcısı da hem mobilde hem pc'lerde ücretsiz vpn sağlıyor. onun kullanımı çok daha kolay, sadece kurulduktan sonra vpn'i aktifleştir butonuna tıklamak yeterli fakat opera'nın vpn sunucuları da free sunucular olduğu için kapasite yetersiz kalabilir, onun için de opera'nın resmi twitter hesabına şöyle bir mention atalım:

    "we need a free vpn service due to the bandwidth throttling of twitter in turkey. can you please increase the bandwidth of your free vpn service so that earthquake victims can use it?"

    opera twitter hesabı:

    https://twitter.com/opera

    --------------

    pullrequest adlı yazar mesaj attı:

    "https://www.paygvpn.com/
    turkey kodu ile 10 gb sınırsız hız erişimi var."

    twitter için oldukça yeterli bir miktar, bunu da kullanabilirsiniz.
    ----------------------

    başka vpn servislerinin de aynı hizmeti verebilmesi için aşağıdaki listede bulunan vpn hizmetlerine de seri şekilde mention atalım lütfen:

    expressvpn

    surfshark

    nordvpn

    ipvanish

    adguard vpn

    kaspersky tr

    kaspersky

    windscribe vpn

    başka vpn hizmetlerini belirtirseniz onları da eklerim listeye. lütfen 30 saniye ayırıp şu mention'u atın:

    "we need free vpn service in turkey due to twitter bandwidth throttling. can you please make your vpn service free in turkey for earthquake victims to use?"

    bu çok önemli, lütfen buradaki hesaplara mention atmaktan erinmeyelim

    -----

    eğer yavaşlık sorunu yaşıyorsanız şuradakileri uygulayabilirsiniz:

    https://twitter.com/…vpn/status/1623369087882563590

    ----------

    dark dna adlı yazar mesaj attı:

    "zenmate vpn ücretsiz sürümü var, ayrıca eposta ile kayıt olarak 1 haftalık ücretli sürümü deneme imkanı sunuyor. 1 hafta sonunda farklı bir mail adresiyle tekrar kayıt olarak pro sürümü kullanmaya devam edilebiliyor."

    link:

    https://zenmate.com/free-vpn

    google play linki:

    https://chrome.google.com/…djaadafnichfpabhfomcebme

    ---------------

    ocgeneral adlı yazar mesaj attı:

    "hocam merhaba, kaspersky vpn önerebilirim. ücretli ve ücretsiz versiyonları var. ücretli versiyonu 33 tl. sunucu sayısı fazla ve hızlı. dilerseniz listeye ekleyebilirsiniz. indirme linkini aşağıya ekliyorum. iyi günler dilerim.

    https://play.google.com/…aspersky.secure.connection"

    ----------------

    bir başka ücretsiz alternatif:

    https://www.vpnhood.com/

    ------------

  • diyarbakır'da hdplilerin lgbtlileri linç etmesi

    bakın bu olayı bir şekilde izah etmeye çalışan, ama diyen her insandan kaçın. hdpli de olsa içinde vatan partili, akp'li, mhp'li yatıyordur. hatta durun siz ondan kaçmayın, dışlayıcı olun. kalbini kırın, ortama girdiğinde yüzünüzü ekşitin, hatta bunu grup halinde yapın ki allah benim belamı versin ben hayvan bir insanmisim diye düşünsün.

    beni okuyanlar duruşumu biliyorlar. ben hdp çizgisinden geliyorum, ama kalkıp bu durumda ehehe mehehe yaaa aslında şöyle de olabilir bir de bu açıdan bakmak lazım falan demiyorum. bu düpedüz rezalettir. lakin burada mesele bunu bireysel olarak benim demem değil; mesele çok sayıda hdp seçmeninin bunun aynısını demesidir. twitter'da ve sözlükte hdp seçmeninin bu durum karşısında tepkisi belli. ve hatta özellikle sözlükteki gibi lümpenlerin bullying'ine maruz kalmamak için yazmayan, tepkisini göstermeyen çok insan var.

    beni umutlandıran şey bu. ben bizde gelişim için potansiyel görüyorum. ve biz derken sadece kürtleri değil, belli bir insan profilinden bahsediyorum. bunun aynısını ülkü ocaklarının yaptığını düşünün. mhp seçmeni bunu kınar mıydı, yoksa destek mi verirdi?

    ben ütopya çizmiyorum. kürt hareketinin ağırlıklı olduğu bölgelerde her şey toz pembedir, şırnak'ın yerel insanı yazın mini etek giyer, dünyanın en modern yeridir demiyorum. ben şunu diyorum: kürtler bundan 20 sene öncekine göre dışarıdan bakılınca yıkılmaz dediğimiz çok geleneğini yıktı. yahu benim annem 90'lara kadar amcamın yanında yemek yemezmis. lakin bugün annem tek başına diyarbakır'dan arabaya binip ankara'daki parti kongresine gidebiliyor. bu, bu denli kısa bir sürede ve en önemlisi tek nesil içinde değişti. beni mutlu eden şey değişime açık olmamız. o yüzden özelikle bu tür konularda bazı şeyleri gereğinden fazla abartmak, hakkari'nin gece kulüpleri meşhurdur demek bu sözlükteki atanamamis hitlerjugendlere malzeme veriyor. buna gerek yok. bu tavır zaten özeleştiriyi de engeller bir yerden sonra.

    ben bu rezil olayın amedspor tarafından en kısa zamanda kinanacagina ve mesullerinin tribünlerden uzaklastirilacagina eminim. kendi adıma utanç duyuyorum.

  • 2021 öğretmen atama takvimi

    alanım bilişim. 87 puanla alanimda 84. oldum. normalde her sene en az 300 kişi alındığı için, hatta bu sene pandemiden ve ziya selcuk'un bilişim öğretmenleri hakkında yaptığı açıklamalardan dolayı daha yüksek kontenjan beklediğinden bu atamada giderim diye düşünüyordum. 5 yıldır süren ve sürüyle doktorun çözemediği kronik ağrılarım ve 7-8 yıldır ilaç tedavisiyle çözülemeyen kronik depresyonuma rağmen geçen sene it gibi çalıştım. eğitim bilimleri ile beraber 13 tane ders. oturunca kalçamdan belime kadar yayılan ağrılarım olmasına rağmen günde en az 4 saat, çoğu zaman 6 saat, hatta bazı günler 9 saat çalıştığım oldu. her ağrı cektigimde, her moralim bozulduğunda kendi kendime ataninca kredi çeker hem bu kronik ağrıları, hem depresyonu bir şekilde halleder hayatımı bir düzene sokarım diyordum. kredi deyince de öyle uçuk rakamlar gelmesin aklınıza, ortalama 10.000 lira, hadi bilemedin 15.000 lira civarı bir şey. ama ayda 300 lirayla geciniyorsaniz büyük para. yaşım 2 ay sonra 28 oluyor. biraz birikmiş param vardı, evden para almamaya çalışıyordum. param bitti, bir ay falandır kredi kartıyla bir şekilde idare ediyordum çünkü ataninca odeyebilecektim. kendimi zihnen o kadar hazırlamıştım ki dünden beridir hala kötü bir şaka gibi geliyor yaşananlar. çünkü 2000 din kültürü, 500 arapça öğretmeni alınan yerde bize verilen kontenjan sadece 50. evet 50. dışarıda kaldım yani. geçen senelerde kontenjanlar şöyle olmuş:

    2015 867
    2016 1204
    2017 1105
    2018 1181
    2019 801
    2020 384

    eş dost aile sınava tekrar girersin dünyanın sonu değil diyor. yahu benim kolumu kaldıracak halim kalmamış, ben bu ruh halinde sınava bu kadar süre kalmışken nasıl günde 6 saat masada oturayım. geçen sene nasıl bir motivasyonla çalıştım çevremi geçtim ben dahi şaşırıyorum zaten. hayatımda hiçbir şeye bu kadar motive olmamıştım. hadi diyelim tekrar o motivasyonu buldum, sınav günü basiretimin bağlanmayacagi ne malum? hadi basiretim bağlanmadı, stres yaptım, şıkları kaydırdım. sınava giderken yolda ayağıma taş çarptı. sınav esnasında hafızamı kaybettim. yani bir aksilik olmayacağının garantisi var mı? hadi sınavı kazandım, atama en iyi ihtimalle 2022 eylülünde olacak. ben 2022 eylülüne kadar ne yapacağım? pandemi olmasa girer garsonluk yaparsın, ama milletin mevcut işini kaybettiği yerde kim nasıl iş bulsun? 28 yaşındayım, ayda 300 lirayla geçinmeye çalışıyorum. hastaneye gidebilmek için atanmam gerekiyor. kyk borcum duruyor. yaşadığım kişisel ve ailevi sorunlara hiç deginmiyorum bile. şu saat oldu gözüme uyku girmedi. battı balık yan gider deyip bir rakı aldım, doğrulup doğrulup ondan biraz içip sakinleşip tavana bakıyorum. arkadan millet yazıyor kontenjanlar açıklanmış diye, hepsine ölü taklidi yapıyorum. üzgün bile değilim, hala mana veremiyorum olanlara. altı üstü ortalama 5000 lira olan, bazılarının akşam yemeği parası olan maaşı alamadığım için hayatımın en azından iki sene daha böyle devam edecek olmasına ne zaman üzülecegim, o üzüntü ne zaman kine dönüşecek, o kini ne kadar yaşayacağım, o kin soğuyacak mı soğumayacak mı. bilmiyorum.

    ben artık hiçbir şey diyemiyorum. umarım öyle bir hale gelirsiniz ki yaşamaktan korkunç bir ızdırap duyup intihar edebilecek cesareti de gösteremezsiniz. yaşadığınız her an bağırmak istersiniz. her zerrenizle acı çekersiniz ve 100 yil yaşarsınız. normalde bunu söylemezdim ama eğer sizden çıkmazsa çocuklarınızdan çıkar umarım. ben bunun diyetini istiyorum. yaptığınız her şeyle hayatımızı ufak ufak rezil ettiniz, ama hiçbir yaptığınız bu kadar koymadı. kendime üzülmüyorum. ağıt da yakmıyorum. sadece nefretle doluyum.

    edit: arkadaşlar ben "ben alınmıyorsam kimse alınmasın" kafasında değilim. ben bunu dersem bütün inanclarimla celismis olurum. din kültürü ve arapça okuyanlar da atansin elbette, benim başkasının işinde gözüm yok. benim ve benim gibilerin zoruna giden şey şu: bu din kültürü ve arapça kadroları gerekliliğe göre değil, ideolojik saiklerle belirleniyor. her yeri imam hatip yaparsanız bu kadar çok alım olur zaten. hatta muhtemelen onlarda dahi mevcut açığın çok altında alım yapılıyordur, bunun da farkındayım. bilişim alanından bağımsız olarak söylüyorum; bir ülkenin muasır medeniyet dediğimiz seviyeye gelebilmesi için din öğretmenine mi ihtiyacı vardır yoksa fizik, biyoloji, matematik, coğrafya, ingilizce öğretmenine mi? eğer amacınız eğitim sistemi ile donanımlı bir jenerasyon yaratmaksa cevap belli, bunu tartışmaya dahi açmıyorum. ama derdiniz kendi yasadiklarinizin kat kat beterini başkalarına yasatmaksa, eğitim sistemini tamamen ideolojik saiklerle düzenlemekse buna itiraz edilmesi normal. yoksa çekememezlik durumu yok. bunu siz de biliyorsunuz, bu kadar alçalıp çirkeflesmeyin bari.

  • annesiyle beraber ölümle tehdit edilen liseli kız

    hayret, türkiye'de hiç olmaz böyle şeyler ama...17 yaşında bir lise öğrencisiyle annesinin, babası ve dayıları tarafından sistematik olarak şiddete uğraması ve sonunda ölüm tehdidi alması hadisesi. türkiye'de sıradan bir gün daha. sosyal medya mahkemesi bütün kurumlardan daha düzgün işlediği için başlığı buraya açmak istedim, entry girin de üstte kalsın arkadaşlar. bütün sülale bir olmuş ana kızın üstüne cokmusler, pes. kimsesizlik ne zor şey. çocuk sara hastası bir de.

    ilgili zincir:

    https://mobile.twitter.com/…tus/1272273785622867970

  • 16 nisan 2020 abd'de 4931 kişinin vefat etmesi

    ahahah abd halkı çöp demiş, başında trump gibi biri var ses çıkarmıyor demiş, bir türk demiş hahahahahahaha ses çıkarmıyor mallar demiş, istifa eden bakanı hababam sınıfındaki semra hoca'yı istifadan vazgeçirir gibi vazgeçiren bir halkın evladı demiş ahdndn diyaframım patladı. tabi abi ya herkes türk halkı kadar cesur olsa keşke ahjfjd

  • alaattin çakıcı

    hahahaha ulan sinema, felsefe konuşulan yerde artık alaattin çakıcı'ya baba deyip övgü düzenler var, resmen sebze hali olmuş burası :))

    he he son baba, gerçek baba. tıpkı diğer idolleriniz çatlı, ağca, kırcı, yazıcıoğlu gibi devletin tüm imkanlarını eline alıp adam öldürmüş, devletin işi bitince içeri girmiş, devletin işi düşünce tekrar çıkmış. valla büyük cesaret, büyük babalık. insan istiyor ki düşmanı onunla ilgili hakaretleri naziler gibi iskandinav mitolojisine atif yapıp bach dinlerken falan etsin ama bizim ülkücüler ali kınık dinleyip mafya övüyor, yazık lan bize hahaha.

    edit: düşmanım dahi olsa dik duran adama saygı duyarım. iki sene önce erdoğan'a efsane bir mektup yazmış:

    https://www.evrensel.net/…letin-sahibi-sen-degilsin

    ülkücüler bu abinize benzeyin lan, yani devletin desteğini alarak silahsız insanları öldürmeyi kastetmiyorum, dik durun biraz. 5 sene önce erdoğan'a dünyanın hakaretini ettiğiniz halde şimdilerde en büyük reisçi oldunuz.

    ayrıca süleyman soylu'ya "trabzonlu, kel ve çirkin" demiş ahshahshsd kahkaha attim. demek mizahi yönü de gelişkin. etkileniyorum........

    bir edit daha: arkadaşlar sizlerden yoğun şekilde "sen abdülhamit'i savundun!!!!" tarzında mesajlar alıyorum ilk editten sonra. hayır arkadaşlar taviz vermez duruşum devam ediyor. sadece alaattin bey'in mizah yeteneğinden etkilendim. bir de aldığım ölüm tehditleri de etkili olmuş olab

  • bir kadını kırmadan ona şişman olduğunu söylemek

    niye söylüyorsunuz oğlum, tartı mısınız siz? ışlevsel olarak çoğunuz yağ ve kas oranı hesaplayan tartılardan daha az işlevsel olsanız bile biyolojik olarak insan olduğunuz için kimsenin kilosu hakkında tespit yapmak zorunda değilsiniz. ne gerek var? sen söylemeden farkına varmıyor mu kilolu olduğunun?

    not: coook kilo verenspor. ama erkekspor. mesaj atıp "ya evet çok aptal hemcinslerim var ben onlar adına özür diliyorum ama tüm erkekler öyle değil, bilmeni isterim :))))))))))" demeyin.

  • wuhan virüsü

    sene 2020 olmuş, hala dua edin diyenler var. tamam inanç önemli bir şey ama epidemiden kurtulmanın yolu nasıl dua olabilir, nasıl bir kafa bu? bütün dinlerdeki bütün dualar bir penisilin etmez. açın dünya tarihine bakın da doğan her 5 çocuktan 3'ünün 2 yaşını göremeden öldüğü dönemleri görün de ibret alın biraz. o zamankilerin duası dua değil miydi? çok değil 40 sene önce ülkenin doğusunda bile saçma sapan çocuk hastalıklarından her aileden 1-2 çocuk ölüyordu -bu sayı benim ailemde 3, din kültürü hocası olan amcamın ailesinde 2. dua etmeyi pek bilmiyordu herhalde.

    aklınızı başınıza devşirin, dinin yarışabileceği tek ilaç narkozdur.

  • ikinci dünya savaşı

    evet adolf hitler büyük dehaydı.

    o kadar büyük dehaydı ki alman orduları ukrayna içlerinde sovyetler'den nefret eden ukraynalılar tarafından çiçeklerle karşılanırken ukraynalıların untermensch oldukları için katline izin verdi, einsatzgruppen ukrayna'da terör estirdi ve ukrayna halkı partizan örgütlenmeler kurup almanların başına bela oldu.

    o kadar büyük dehaydı ki stalingrad'da alman 6. ordusu kuşatmadan kurtulabilecekken olduğunuz yerde kalın diyerek koskoca 300.000 kişilik alman ordusunu telef ettirdi.

    o kadar büyük dehaydı ki almanların savunma için harcayabilecekleri son kaynakları ardenler taarruzu'nda harcadı.

    o kadar büyük dehaydı ki kuzey afrika'yı tamamen göz ardı edip sadece sembolik bir kuvvet gönderdi ve ingilizlerin sömürgeleri ile bağlantısını kesemedi. o sembolik kuvvetle bile ingilizleri duman eden erwin rommel'e rommel'in bütün ısrarlarına rağmen ne tank ne de yeterli mühimmat göndermedi. rommel'i yenen montgomery değil, ikmalsizlikti, ikmalsizligin sebebi de deha hitler'di. halbuki kuzey afrika üzerinden ortadoğu'ya girecek alman ve italyan kuvvetleri savaşın seyrini ciddi manada değiştirebilecekti, ki böyle bir durumda muhtemelen türkiye de almanların yanında savaşa girecekti.

    o kadar büyük dehaydı ki ne heinz guderian'ı ne erich von manstein'ı ne de başka bir generali dinlemeyip görevden aldı, üstüne himmler gibi vasıfsızları ordu komutanı olarak atadı.

    o kadar büyük dehaydı ki abd'ye savaş ilan etti, oysa ki abd sadece japonya ile savaş durumundaydı.

    o kadar büyük dehaydı ki 400.000 ingiliz'i dunkerque'te sıkıştırmışken ve imha edebilecekken güçlerine ağırdan almalarını emretti.

    o kadar büyük dehaydı ki moskova'ya 20 kilometre uzaklıktaki guderian'ı geri çekip ukrayna'ya gönderdi. ha hakkını verelim, bu hamleyle neredeyse 1.5 milyon rus askerini esir aldı ama moskova düşse herşey çok başka olabilirdi, belki de teslim olacaklardı. aradaki sürede ruslar moskova savunmasını güçlendirdi ve sonradan gerçekleşen moskova saldırısı başarısız oldu.

    kendisine atfedilen en büyük askeri başarı fransa harekatıdır. almanlar'ın fransa'yı ardenler üzerinden geçerek 6 haftada ele geçirmesi hitler'in planı değil, zaten birinci dünya savaşı'nda da benzer bir plan uygulanmıştı, hatta adı schlieffen planı'ydı. o planda da almanya belçika üzerinden girmişti fransa'ya. ikinci dünya savaşında erich von manstein bu planı revize ederek zırhlıları ardenler üzerinden geçirebileceğini düşündü ve bu planını hitler'e açtığında hitler tarafından büyük destek gördü, zırhlıların önemini ve manevra kabiliyetini pek anlayamamış bazı yüksek rütbeli generaller itiraz etse de hitler manstein'e güvendi. evet hitler manstein'in yanında durdu ama bu hitler'in deha olduğu anlamına gelmez, o başarıdaki asıl deha von manstein'ındır.

    anschluss, südet bölgesinin ve çekoslavakya'nın ilhakı*, rheineland'a asker çıkarılması, almanya'nın yeniden silahlanmaya başlaması gibi şeyler hitler'in askeri başarısı değil diplomatik başarısıdır, kaldı ki bu başarılarda ingiltere'nin aman ağzımızın tadı kaçmasın ali rıza bey tavrının payı büyüktür. fransa aynı dönem sürekli olarak ingiltere'yi almanya'ya savaş açmak için ikna etmeye çalışmış ama ingilizler savaşı göze alamamıştır. en son hitler'in danzig'i istemesiyle birlikte fransa ve ingiltere almanya'ya ültimatom vermiş ve polonya'ya olası bir saldırıda kendilerinin de savaşa gireceğini söylemiştir ama önceki tehdit politikalarının sonuç almasından cesaret bulan hitler "kimse danzig için dünya savaşı çıkarmaz" deyip ülkesini dünya savaşına sürüklemiştir.

    savaşın başında almanlar'ın gücü iki cephede birden savaşmak için yeterli değildi. ingiltere ve fransa çabuk davransa ve alman orduları polonyada savaşırken almanya'yı işgal etse bu savaş çok çok kısa bir sürede bitebilirdi. o dönem için sizi şöyle alalım:

    (bkz: phony war)
    (bkz: sitzkrieg)

    ben tarihçi değilim, daha ayrıntılı bilenler daha iyi analiz edeceklerdir. ama bir şeyi 6. kattan aşağı bırakınca yere düşeceği ne kadar kesinse tek adam rejimlerinin uzun vadede bu tip şeylere yol açacağı da o kadar kesindir. stalingrad faciasından sonra alman ordusunun kontrolünü tamamen ele alan bir onbaşıdan bahsediyoruz. kimse korkudan sesini çıkaramıyor, aksi bir şey söyleyemiyordu. hatalı emirlere muhalefet eden iyi generaller de geri plana atılıyor ve pasifize ediliyordu. bu da başarısızlık getirdi. iki kere iki kadar açık. istersen iq'su 300 olsun, güç yozlaştırır, kör eder, en basit şeyleri göremez hale getirir. öyle olduğunu ülkece görüyoruz.

    hitler olsa olsa politik dehadır, manipülasyon dehasıdır, halkı kontrol etmeyi iyi becermistir. geri kalan her konuda muadilleri gibi boktur, ittir, bir an önce ölmesi istenendir.

    edit: bir mesaj gelmiş ve entryde genelde eğer öyle olsaydı şöyle olurdu gibi what if bir yaklaşım olduğunu söylemiş. ona özelden cevap vermek yerine buradan yazmak istedim aynı şekilde düşünen başkaları da olabilir diye. bahsi geçen tarzda bir değerlendirmeyi iki yerde yaptım, ilkini türkiye'nin axis safında savaşa girmesi üzerine yaptım ama bu pek hayal ürünü ya da what if değil, o zamanlar türkiye'nin almanya'nın yanında savaşa girmek için fırsat kolladığı bilinen bir şey. stalingrad'da alman zaferi gelse türkiye savaşa girecekti. ortadoğu'daki bir alman başarısı da aynı mekanizmayı tetikleyebilirdi gayet.

    ikincisi ise ingilizler ve fransızlar almanlar polonya'da savaşırken almanları batıdan vursa savaş daha kısa sürede bitebilirdi dediğim yer. bu da pek what if kapsamına girmiyor çünkü rakamlar belli. 1939'da almanlar iki cephede 3 farklı devlete karşı savasabilecek güçte değildi.

    https://www.quora.com/…-powerful-militaries-in-1939

    şurada rakamlar var.

    bir edit daha: yahu sabahtan beridir hitler diyoruz, sözlüğün gelmiş geçmiş en iyi entrylerinden birini vermemisiz:

    (bkz: #56576191)

  • 24 haziran 2018 kürt oyları ne olacak sorunsalı

    iyi ki siyaseti buradaki birkaç ırkçı gerzek yönlendirmiyor.

    açık konuşuyorum, sike sike muhtaçsınız kürt oylarına. ha değilseniz siktirin gidin, %10 oy devşirin bir yerlerden. beyinsizler. bunlar çözüm sürecinde hdp ile akp iş birliği yapacak deyip daha sonra kendi oy verdikleri mhp akp ile iş birliği yapınca ehe mehe çeken tipler. bunların neyini ciddiye alacaksın? bunlar sadece oy kullanır. siktirin gidip oy verin, daha da uzatmayın.

    şahsi görüşüm ise muhalefetin en fazla 2. turda yek vücut olacağı ve kürt oylarının oraya gideceğidir. şu an erdoğan'ın gitmesi kürtlükten de türklükten de önemli, bunu söyleyeceğim aklıma bile gelmezdi ama öyle. bu adamı bir yollayalım da, gerisini biz kendi aramızda hallederiz. yoksa bu seçimler son seçimler olacak.

  • çocukluğumuzun çizgi filmlerini istiyoruz hareketi

    bir isyan, bir haykırış. benim gibi bugüne kadar anarşik faaliyetler ile alakası olmamış bir adamı bile eline silah alıp dağa çıkaracak kadar sinirlendiren hadisedir bu çizgi filmlerin bulunamaması.

    sabah vakti şirinler'i izlemekle başladığım nostalji seansının devamında temel reis, çakmaktaşlar, red kit, heidi, casper, scoby doo, jetgiller gibi çizgi filmlerin bölümlerini aramaya başladım. ama bulmak ne mümkün. sadece red kit'in 130 bölümüne denk geldim; diğer çizgi filmlerin doğru düzgün 20 bölümünü bile bulmak mümkün değildi.

    nerde arkadaş bu çizgi filmler? kanallar nereye kaldırdı bu çizgi filmleri? neden hiçbir ortamda bulunamıyor? kanal binası mı yandı, arşivler mi kayboldu? arşivlerini neden açmıyorlar? hukuki bir sorun varsa amenna. ancaaaaak... aksi keyfe girer ve ben buna çok sinirlenirim.

    bütün '90 neslinden arkadaşları bu kutlu mücadelede safları sıklaştırmaya davet ediyorum.

    (bkz: dağlara çıkacağız hesabını soracağız)

    -caps lock-

    bu bir kalkışmadır!

    -caps lock-

    ey taş kesmiş yürekler, bunu izleyip de yüreği zangır zangır titremeyen bir 90'lar çocuğu var mıdır!? yazık değil mi bu gençlere!!

  • 2 nisan 2016 istanbul'da kaybolan öğrenci

    not: işbu entry bir arkadaşa yardım amaçlı yazılmış olup, arkadaş bulunduktan hemen sonra silinecektir. lütfen sürekli entry girerek güncel tutalım.

    arkadaşlar istanbul'da uzaktan akrabam olan mahmut öztürk'ten 3 gündür haber alamıyoruz gören birileri varsa aşağıda paylaştığım bilgilerden ulaşırsa minnettar oluruz.

    irtibat numarası: 05313791367

    http://i.imgur.com/2clxcfg.jpg

    http://i.hizliresim.com/wkpzep.jpg

    kayıp aranıyor:----adı: mahmut öztürk....istanbul üniversitesi öğrencisi 1993 defne harbiye doğumlu...en son görüldüğü yer; perşembe sabahı istanbul kağıthane...perşembeden bu yana telefonu kapalı ve ona ulaşılamıyor..hayatından endişe ediliyor..görenlerin veya yerini bilenlerin bizleri veya polisi aramasını çok rica ediyoruz..( hatay toplum gönüllüleri--0532/467 65 50)

  • ramazan 2015 illere göre linç oranları

    evet sevgili bahisseverler, futbol ve basketbol liglerinin bitmesi ve ramazan ayının kapıya dayanmasıyla bahis şirketleri de ramazan'a dair özel oyunların oranlarını açıkladılar. bunlardan en dikkat çekeni linç oranları.

    erzurum: her zamanki gibi akla gelen ilk favori erzurum. gerek halkın muhafazakarlığı, gerek ülkücü hareketin il içerisindeki etkinliği erzurum'u bütün rakiplerinden bir adım öne taşıyor. banko kuponlarda denenmeli.

    oran: 1.25

    konya: çünkü konya. fazla söze gerek yok. bir çok bahisçiyi sevindiren, istikrarlı performansıyla güven veren bir şehrimiz. mevlana'ların şehri.

    oran: 1.25

    yozgat: iç anadolu'nun bu şirin kentinde muhafazakar ve milliyetçi odakların çokluğu, yozgat'ı güçlü ihtimallerden biri yapıyor. ancak bu şehirde önemli eksiklikler olduğunu da belirtmeliyiz. hasat zamanının gelmesiyle köylerine dönen ülkücüler yüzünden boş kalacak olan şehirde linç yollarında etkili olabilecek tek güruh şu an için akp'li türk-islamcılar. ama ben yine de oynamak için ramazan'ın ilk gününün beklenmesi kanısındayım. kadroda değişiklikler olabilir.

    oran: 1.40

    kayseri: özellikle yurt dışından bahis oynayan yabancılar kayseri seçeneğine neredeyse hiç oynamamış. bu yüzden oran çok yüksek. bunun sebebi yörenin demografik özelliğini bilmeyen yabancıların kayserinin nüfusuna aldanarak kayseri'yi kozmopolit bir şehir sanması. sürpriz kuponlarda denenebilir.

    oran: 1.70

    diğer oranlar;

    tokat: 1.70

    çankırı: 1.71

    sivas: 1.76

    burdur: 1.90

    bitlis: 2.00

    bayburt: 2.02 (oran 3.40'tan açıldı, bu seviyeye kadar geldi. sürekli düşüş halinde. value sevenler dikkat!)

    bazı event'lar:

    türkiye toplam linç; 2.5 üstü : 1.02

    türkiye toplam linç; 2.5 altı : 12.00

    türkiye toplam linç; 3.5 linç üstü: 1.20

    türkiye toplam linç; 3.5 linç altı: 2.80 (not: sadece yukarıda yazılan iller için geçerlidir. hesaplamada illerdeki toplam linç vakaları dikkate alınacaktır.)

    türkiye toplam linç; 4.5 linç üstü: 1.52

    türkiye toplam linç; 4.5 linç altı: 1.93

    ilk linci ülkücüler yapar: 1.56

    ilk linci muhafazakarlar yapar: 1.62

    ilk linci aleviler yapar: 12.00

    ilk linci ermeniler yapar: 15.00

    ilk linci ateistler yapar: 30.00

    ilk linci katolik gay taş fırın ustaları yapar: 42.00

    linç olmaz: 125.000