cagliari31
profili

  • rus komutanın askerlerini odunla dövmesi

    böyle videoları izledikten sonra yazılara göz atmamızın sebebi mesela rusça bilen birinin çıkıp konuyu anlatması olabilir. ama karşımıza çıka şu:

    "bu herifler muhtemelen ya nöbette uyudu ya cepheden kaçtı"

    işte ekşisözlük budur.

    bir de başlığı açan tip beni engellemiş. logout olmam gerekiyor görmek için.

    ekşisözlük. ne yazarların yazar, ne uygulaman uygulama. battıkça batıyorsun.

  • rusya ukrayna savaşı

    tecavüz kaçınılmazsa zevk almaya bak temalı yazılar yazanlar galiba bambaşka bir gerçeklikte yaşıyor.

    rusya istediğini alamadı. rusya ukraynaya askeri operasyon ile kendine bağlı bir yönetim getirecekti getiremedi. tüm ukrayna halkını kendine düşman yaptı. ülkeyi komple avrupayla bütünleştirdi.

    avrupa geri adım atmadı. abd istihbarat ve silah desteğiyle rus ordusunu dokunmadan çökertti. putin şov yapayım derken seferberlik ilanı vermek zorunda kalacak kadar acizleşti.

    bunlar gerçekler. debelenen bir süper güç kaybederken insanların canını acıtabilir. evet. ama bu kazanmak istediğini almakla uzaktan yakından alakası yok. bu sıçıp sıvamaktır.

    edit: üstteki yazar "keşke bu savaşa hiç girmeselerdi" bile demiş ukrayna için. kafamı duvarlara vuracağım artık. ukrayna savaşa falan girmedi. rusya ülkeyi işgal etti. yahu gerçekleri eğip bükmüyorsunuz artık. bambaşka bir evrenden yazıyorsunuz.

  • rusya ukrayna savaşı

    amerika neden 2015' ten beri ukrayna askerlerini eğitiyor diye sormuş bir yazar.

    cevap vereyim: 2014' te rusya ukrayna' nın topraklarını işgal ettiği için. orada durmayacağı belliydi.

    rusya' yı haklı çıkarmaya çalışırken bu kadar bariz sorular sormayın. biraz daha çalışın gelin.

  • airfryer furyası

    air fryer almayarak kapitalizmin oyununa gelmeyen o kül yutmaz yazar arkadaşlarımı kutlamaya geldim. hepiniz sistemin çarkına çomak sokan birer neosunuz. şimdi bahçenize ektiğiniz domatesleri biberleri toplayın, kümesten iki yumurta getirin de menemen yapın güzelce.

  • rusya ukrayna savaşı

    düşünsenize dünyanın bir ucunda ruslarla tek ortak yanı eskiden sscb' in bir parçası olmak olan fakir bir türki topluluğun parçasısınız.

    isyan etmeye ne gücünüz var ne de destek bulabilecek coğrafi konumunuz. boyun eğmek zorundasınız.

    otoriter devlet başkanı hiç bir şekilde umrunuzda olmayan dünyanın öbür tarafındaki bir ülkeyi işgal etmeye çalışıyor.

    sizin insanınız bu istemediğiniz savaşta en çok kaybı veren topluluk oluyor. istemediğiniz savaşta vatanını savunan motive savaşçılar karşısında en çok kayıp vermeniz yetmiyor seferberlikle daha çok insanınızı zorla almaya geliyorlar.

    bu bir hayal değil. gerçek. rus propaganda zırvalarını okurken bu aklınızda olsun.

  • şaka maka togg'un gümbür gümbür gelmesi

    inşallah alman arabaları kadar tutar ve bir dünya markası olur.

    ve tüm dünya nasıl ki volkswagen'i yapma talimatını vereni rahmet ve sevgiyle anıyorsa erdoğan' ı da unutmaz.

  • 2022 bahreyn gp

    memur özel sektörde çok başarılı.

  • 8 mart 2022 putin'in dünyaya rest çekmesi

    yanılıyorsam düzeltin:

    dünyadaki ekonomik düzen sürekli ve yavaş yavaş değişir ama her malın en ekonomik şekilde ulaştırılmasına dayalı bir sistemdir.

    ani bir değişiklik her şeyi mahveder fakat alternatif kanallar açılır ve sistem yeni duruma hızlı bir şekilde adapte olur.

    rusya' nın bir anda ortadan kaybolması ile yavaş yavaş silinmesi arasında sonuç bakımından bir fark yok. birincisinde durum çok daha zarar verici sadece ani fiyat artışları, tedarik sıkıntıları vs. ama bu demek değil ki alternatif yok. abd venezuela ile masaya oturdu bile.

    avrupa tekrar nükleere döner. iran ile ilişkiler yumuşar. batı bir kriz yaşar sonra atlatır.

    ama işler rusya için öyle değil. putin' in bu hareketiyle rusya' ya verdiği zararı hesap etmek bile imkansız. üç beş troll ve dünyadan soyutlanmış bir kaç diktatör dışında rusya' yı haklı gören yok. şu anda gelecekle karşılaştırıldığında ekonomisinin en iyi olduğu gün. her gün daha kötüye gidecek.

    şu an hangi ülke vatandaşı olmak istemezseniz deseniz ukrayna veya rusya arasında kalmam. rusya derim. haksız bir saldırının hem sorumlusu hem de kurbanı olmak, haklı bir mağduriyetten binlerce kat kötüdür.

    karşı çıkamadığın bir diktatör yüzünden boynun bükük ve aç olmak çok koyar insana.

    olayların farkında olan tüm ruslara sabırlar dilerim.

  • vladimir putin

    güç gösterisi yapayım derken karşı tarafta mağdur ve kahraman bir millet yaratmıştır. savaşı kazansa bile sike sike çekilecek ukraynanın gelecekteki yönetimi çok daha anti rusçu olacaktır.

    epic fail. hem karizmayı çizdi hem de rusya' yı cok feci zayıflattı.

  • pfizer biontech covid-19 aşısı

    nazi almanyasının yahudi soykırımı sırasında yaptığı deneyler ile israil' in vatandaşlarını aşılaması arasında nasıl bir bağ var amk? ikisinde de yahudiler'in olması mı?

    biri de aşı değil aşı adayı diyor. he aşı adayı. aynen. seçimleri kazansın önce.

    aşı karşıtları kafayı gerçekten yemiş.

  • kanada'da müslüman ailenin öldürülmesi

    (bkz: #124320268)

    biraz tarih bilgisi olan biraz dünyayı bilen biri konunun din ile alakası olmadığını öteki düşmanlığı olduğunu bilir.

    victim blamingdir bu. yolda yürüyen ailenin katline motivasyon bulmaya çalışırken yahudilerin saldırıya uğramadığını iddia etmek için delirmiş olmak lazım.

    şu an müslümanlar yine iyi durumda. uzakdoğulular "nefret edilesi öteki" liderliğini almış durumdalar.

    edit: biri de terörist eylem olarak yargılanmasının nesini tartışıyorlar diye sormuş. akp sağolsun teröristi bir küfür olarak kullanmaya başladığımızdan konuya uzağız. insanları paniğe sürükleyerek ideolojik kazanım sağlamaya çalışan örgütsel yapının planlı terör eylemleri ile topluma empoze edilen nefret sonucu ortaya çıkan bu tip random olayları kolayca aynı kefeye koyamadıklarından tartışıyorlar.

  • 23 şubat 2021 bim rezaleti

    özel sektöre hoş geldin diyenler. sizin yüzünüzden sistem böyle.

    pırlanta gibi bir çalışan. 100% haklı.

    sesini nasıl duyururuz nasıl katkı veririz demek yerine "bunlar bişey mi" diye olayı basitleştirmeye calışanlar en iyi ihtimalle -evet en iyi ihtimalle- gerizekalıdır.

  • donald trump

    "öyle kafasını öne eğip gideceğini sanmıyorum. arkasında amerikan halkının milyonlarca oyu var."

    götüne tekmeyi yedi en az 4 milyon insan tarafından. kafasını ister eğsin ister kaldırsın. gidecek. siz de boş komplo teorilerinizi kendinize saklayın yeterince ortamı boka çevirdiniz. temizlik vakti.

  • emrah safa gürkan

    son zamanlarda gördüğüm en anlamsız tartışmanın kapısını açmış. trollük denemeleri mi yapıyor nedir. hoşuna gitti galiba blackface tepkisi. dark side' a henüz geçmediğini düşündüğümden bir lokma da benden gelsin doyursun kendisini:

    ortada bir anket var. "fırsatınız olsa yurtdışında yaşar mısınız?" insanların ezici çoğunluğu da evet demiş.

    öncelikle bir akademisyenden ankette katılanlara ayar vermek yerine sonucun neden öyle çıktığına dair yorum bekleriz ki bu durumda yorum yapacak bir şey bile yok. soru aptalca. hiç bir şeyi ölçmez. insanların kafasında ne canlandığı bile belli değil. bir amerikana da sorsan aklına bir paris gelir, bir yunan adası gelir evet diyebilir.

    neyi ölçüyor anket? hiç birşey. değişimden korkan bir %15 var onu görüyoruz sadece. işte burada trollük sınırını zorluyor:

    "siz bu yurtdışında yaşamayı, göçmen olmayı ne sanıyorsunuz ya? "

    bilmiyorlar işte ondan evet diyorlar. farklı bir hayat mümkün mü? nasıl olur? bu insanı heyecanlandıran bir fikir. evete basar geçer normal biri. bu gereksiz çıkışın anlamı var mı?

    "kimsesiz, önemsiz, çevreyle bağlantı kuramadan üç kuruşa yaşayıp gitmek... "

    girişi çok sert yaptığından gelişmede uçuşa geçmek zorunda kalmış. neden üç kuruşa yaşıyoruz fırsatımız varsa, nasıl bir fırsat lan o? neden önemsiz? önemimizi mi kaybediyoruz bir yerden bir yere giderken? ankara' da önemliyim istanbul' da önemsiz diye bir şey oluyor mu tüm arkadaşların çevren geride kaldı diye?

    "batı kültürüne hakim sayılırım, dil engelim hiç olmadı, türkü, şiş kebap, baklava sevdam yok, yani çok lokal sayılmam, ben bile yapamadım"

    makul bir insan bilir ki senin mutlu olup olmaman tamamen senin kişisel tecrübelerine bağlı. nereden gittiğin nereye vardığın. bunu bir afgana söyleyebilir misin? hayır. peki tüm türkler aynı hayatı mı yaşıyor? hayır. türkiye' nin ortalaması olduğunu inandıran şey nedir? neden seni referans alalım?

    gerçekten hiç anlamı yok. bomboş bir tartışma.

  • emrah safa gürkan

    gereksiz yere linç edilmiyor. konunun ekşisözlük ile de alakası yok. her şeyi çorba yapıyorsunuz.

    linç yememesi için

    1. ya sosyal medya' da popüler bir figür olmayacak. ne yaptığını bilmeyeceğiz sadece kitaplarını okuyacağız ve konferanslarına katılacağız.

    2. ya da popüler bir sosyal medya figürü olarak kimin ile çalıştığına ne yaptığına çok dikkat edecek her hangi bir hareketinin sonuçları ne olur diye çok özen gösterecek.

    bilgisine kültürüne bir şey diyen yok zaten. bu blackface olayı da "gerizekalı sjw ler ağlamasın" bahnesi ile değil de özür dileyerek hemen değiştirilseydi kimse bu kadar abartmazdı.

    ama türkiye' de tepki gösterene yayıncısı küfrederken yurtdışındaki akademik çevresine bizzat özür dilemesi ile hala konu kapanmış değil.

    insanların neye tepki gösterdiğini bile anlamadan savunmak da tam bir ekşisözlük kültürü diyeyim ben de o zaman.

  • canan karatay'dan ezber bozan corona istatistiği

    bunu italya' da hasta seçen, ailesine bulaştırmamak için eve gitmeyip otelde garajda yatan doktorlara ve hemşirelere anlatsın. onlar panik yapıyor.

    boşu boşuna ülkesini kilitleyen bir haftada dev hastaneler kuran çin komünist partisine anlatsın. onlar panik yaptı.

    morglarında yer kalmayan iranlılara anlatsın. onlar panik yapıyor.

    ankatacağı bir şey var ise dünya liderleriyle konuşsun bizimle değil. bu soytarıyı ikide bir çıkarmayın önümüze. insanlar inanacak. yapmayın şunu artık.

  • rise of empires ottoman

    iyi güzel sürükleyici olmuş ama ana fikrine cevap vermeyen bir senaryo yazmayı nasıl başardılar çok garip. biraz göz attım başlığa herkes bundan rahatsız ama kimse sebebini tam anlatamamış. taraflı diyen var, akşemseddin diyen var, böyle iş mi olur diyen var.

    roma imparatorluğu çökerken yerine osmanlı yükseliyor. bunun artık sonuca bağlandığı kuşatmayı izliyoruz. dizi osmanlının neden romanın yerine geçtiğini anlatacağını vadediyor. ama olmuyor.

    romalıların karar alma aşamasına bakıyoruz. herkes bir masa etrafında fikirlerini paylaşıyor. imparator bunun neticesinde bir karar veriyor.

    osmanlıya bakıyoruz. kafasına eseni yapan sultan sonuç kötü olunca vezirleri toplayıp azarlıyor. manyak bir diktatörlük mü eski yönetimi devraldı?
    bakın burada savaşıp bir yeri almaktan bahsetmiyoruz. daha gelişmiş bir yönetimin diğer yönetimin yerine geçmesinden bahsediyoruz. osmanlı moğol istilası gibi bir şey değil. daha akıllı bir yönetim anlayışı ve düzgün bir askeri yapısı ile büyük bir alan hükmeden bir imparatorluk.

    askerlere bakıyoruz. dünyanın en düzenli ordusu mu barbar çetesi mi belli değil. böğüren düzensiz gruplardan başka bir şey görmüyoruz.

    sultanın istanbul içinden aldığı destek ise tehdit ve göt korkusu ile açıklanmış. lan olm bu osmanlının hiç mi cazibesi yoktu, yönetim sistemi gelişmemiş miydi? bala göte mi üç kıtaya yayıldı?
    bunlar hakkında hiç bir ipucu yok dizide.

    ee bunlar nasıl aldı lan istanbulu diye bakakalıyoruz. bu dizi soruya cevap vermek yerine herşeyi daha da anlamsızlaştırıp ortaya bırakıp kaçmış.

  • izmir barosu'nun kadınlara regl izni vermesi

    (bkz: #94900061)

    bu yazara tamamen hak vermekle beraber türkiye' de herşeyi neden yeniden keşfetmeye çalıştığımızı anlamıyorum. bu konuları çözmüş olan ülkeler neler yapıyor diye bakacağız sadece.

    kadınlara da erkeklere de ayda bir regl izni verilmeli. bu kadar basit.

  • ssg'nin beyin yakan eşcinsellik yorumu

    "eşcinsel olabilirsin, ama sevişmek zorunda değilsin"

    ahahaha.. ortodoğulu netflix izleyicilerin eşcinselliğe çizmeye çalıştığı sınırlar yeni eğlencem olmaya başladı.

    bir sevişme sahnesi gereksiz ise gereksizdir. heteroseksüel sevişme olunca gereklilik değişmiyor.

  • 23 haziran 2019 akplilerin birbirine düşmesi

    doğru soruları soran, hesap yapan ve tartışmayı başlatan ama susturulan o dayı bir sonraki seçimde akp'ye oy vermeyecek. etrafındakilerin ne kadar beyninin yıkandığını farkedip aydınlanma yaşadı önümüzde.