konus sen dinliyorum20
profili

  • türkiye'deki kokuşma ve çürümenin asıl nedeni

    az evvel bir reklam mı desem, bir tanıtım mı desem bilemedim bir şey gördüm televizyonda. kanal da trt spor bu arada, millet birbirini yiyor ya, bilgisayarda uğraşırken bir taraftan da onu izliyordum.

    malum günlerden 18 mart 1915 çanakkale zaferi'nin yıldonümü.

    "siperler arası 8 metre, ikinci siperdekiler yerlerini alacak, 3 dakika içinde öleceklerini biliyorlar....." diye giden, her sene 18 mart dışında bir gün olsun aklımıza gelmeyen o detaylar. memleketin herhangi bir karış toprağında kendisine verilen görevi en iyi şekilde yapmaya çalışarak teşekkür etmek yerine belirli günlerde bu hamaseti yapmak.

    hamasetin sonunda tüm bu olayı özetleyen biri çıktı, "işte biz bu zorluklarla kazandık" gibi beylik laflar ediyor. gözümü bilgisayar ekranından televizyona çevirmemle o tipi görmem bir oldu.

    turgut altınok.

    reklam filminin sonuna yazmışlar bir de "büyükşehir belediye başkan adayı" diye.

    umarım kaybedersin turgut altınok. bu denli kutsal bir şeyi bile kendine malzeme etmeye çalışan bir insanın yüzünün gülmesini istemem.

    umarım rezil kepaze olursunuz sen ve sana bu aklı verip bu reklam filmini çektirenler.

    umarım bazı değerlerin, kutsalların bireysel çıkarlar için kullanılamayacak kadar hassas olduğunu bu halk kafanıza vura vura öğretir.

  • mehmet akif ersoy (gazeteci)

    ulan mehmet, ulan akif.

    taşıdığın isimden utanır insan.

    "korkma" dedi ulan o mehmet akif istiklal marşında.

    sen ne yaptın? altına ettin neredeyse.

    hele o sondaki "iyi oldu yea hep beraber bütün gazeteciler toplandık böyle" deyişin.

    üniversite arkadaşlarınla yıllar sonra düğünde, piknikte karşılaştın da ona mı sevindin memo?

    edit : üzüldüm kendisine. iyi bir kariyer sahibi olabilecekken, diğerlerine göre farklı bir imajı varken kendini etkisiz eleman kalıbına soktu. hayatın bazı aşamalarında anlayışlı, saygılı olmayı bırakıp o an doğru hamleleri yapmak gerekir. dün etrafındaki meslektaşlarının ve özellikle muhatabının sözünü kesip sorularını sormalıydın. bir daha eline böyle bir fırsat geçmez. kaddafi ile son röportaj yapan, iç işleri bakanına cesurca sorularını sorabilen görece muhafazakar ‘gazeteci’ olarak anılmak varken ziyan oldun.

  • 1 mayıs 2019 et ve süt ürünleri zammı

    bu sözlükte bi tayfa var, her zam başlığına elinde tuzla koşup 50 lira, zamcık esprisini yapıyor. gülmüyoruz artık, bilin. gülmediğimiz gibi, normalleştiriyor olmaya çanak tutuşunuza kızıyoruz. şu satırlarda isyan edilmesi gerekirken, üç beş sığır siki çıkıp mevzudan sözde mizah çıkarıp prim yapma derdiyle milletin algısıyla oynuyor. ki bunların bilinçli yönlendirildiğini düşünmeye başlıyorum artık. bi bitin lan artık. insanların zamları kanıksama sürecini bu ibneler hızlandırdı.

  • fırat aydınus

    emenike’nin kadıköy’de formasını çıkartıp sahayı terk ettiği derbide olayı görmediğini söyleyen karaktersiz, haysiyetsiz hakemdir.

    bunu savunan, beşiktaşlılara ağlıyorsunuz diyen zihniyetin adalet, hak, onur, gurur gibi kavramlarla alakası olduğunu düşünmüyorum.

  • 13 ağustos 2018 merkez bankası açıklaması

    hah şöyle ya.

    bize anlamadığımız dilden konuşun ki bi sik yaptığınızı düşünelim. sizin dediğinizi ben anlıyorsam sorun var üstad, bi bok yapmıyorsun demektir. çıkıp “bizim allah’ımız var” dersen yapacak bi sikinizin olmadığını anlarım ama dersen ki likidite cart curt, oralara kafam basmaz benim. derim ki “aga bunlar bişey yapıyor”.

  • cristiano ronaldo

    yaklaşın hele.

    "anca penaltı atıyor" diyenler için üşenmedim, bilgilerin doğruluğuna inanarak sizin için bir derleme hazırladım.
    şimdi transfermarkt.com.tr üzerinden oyuncuların profillerine giriyoruz ve "ulan hangisi kariyeri boyunca kaç kez penaltı golü atmış" diye bakıyoruz.

    sitenin verdiği bilgilere güvenecek olursak ronaldo kariyeri boyunca 108 penaltı golü atmış. 19 denemede de kaleciyi geçememiş. yani penaltı için 127 kez topun başına gelmiş bu arkadaş. üşenmedim saydım, gole çevirdiği 108 penaltının 19'unu premier lig kariyerinde atmış. kaçırdığı 19 penaltıdan 3'ü yine manchester united'da oynadığı döneme ait. aslında bu eleman ingiltere kariyerini saymazsak, bir başka deyişle messi ile kapıştıkları dönemi ele alırsak (108-19) + (19-3) = 105 kez penaltıda topun başına geçmiş. bunlardan 89 tanesini gole çevirmiş, 16 tanesinde de messi fanboylarını sevindirmiş.

    şimdi gelelim safkan yetenek messi'ye. yine sitenin yalancısı olmakla birlikte bu arkadaş tüm kariyeri boyunca 78 penaltı golü kaydetmiş. 23 kez de kaleciyi geçememiş, ronaldo fanboylarına "bu mu lan yetenek" dedirtmiştir. messi'nin attığı 78 penaltı golünden 2 tanesi 20 yaş altı dünya kupası maçlarına ait. onları saymazsak messi toplam 76 kez penaltıdan fileleri havalandırmış. kariyeri malumunuz, barcelona. ha derseniz ki "ronaldo ile kapıştıkları dönem olan penaltıları konuşalım" diye, messi'nin 2009 öncesi sadece 6 penaltı golü var. yani ronaldo vs messi yapacak olursak, aynı tarihlerde messi'nin penaltı golü sayısına 70 diyebiliriz. messi'nin ilgili tarihten* önce kaçırdığı penaltı sayısı 1. yani 22 kez kaleyi geçememiş.

    oturup dünya kupasında ne yapmış, avrupa kupasında kaç atmış falan diye detaylı incelemedim. "messi mi ronaldo mu?" sorusunun sorulmaya başlandığı, ronaldo'nun real madrid'e transfer olduğu 2009 yılı referans alınarak oyuncuların attığı penaltı golleri sayısına bakıldığında;

    cristiano ronaldo toplam 105 penaltının 89'unu atmış, 16 kez kaçırmış.
    lionel messi ise toplamda 92 kez topun başına geçmiş, 70 tanesini gole çevirirken 22 tanesinde boynunu bükmüş.

    defalarca belirttim, tekrar söylüyorum. kıyaslamalar yapılırken ronaldo'nun real madrid'e transfer tarihi baz alınarak bir üst paragraftaki sonuca ulaşılmıştır. kariyerleri boyunca attıkları/kaçırdıkları penaltılar da daha yukarı satırlarda belirtilmiştir.

    şimdi giriş-gelişmeyi yazdık, sonuca bağlayalım. matematik yalan söylemez dostlar, bu arkadaşlardan sürekli penaltı atmakla eleştirilen ronaldo penaltı vuruşunun başına lionel messi'den sade ve sadece 13 kez fazla geçmiş. messi'den daha az kaçırmış ve 19 tane daha fazla atmış toplamda.

    çok uzatmayacağım, tek bir sorum var.

    bu adama sadece penaltı atıyor diyerek sizce de biraz ayıp etmiyor musunuz ?

  • roboski katliamı

    kurusun çürümüş kalbiniz, belki o zaman adaletin ne demek olduğunu anlarsınız.

    elektriği kaçak kullan, her boku kaçak getir, uyuşturucuyu içeri sok memleketin gençlerini zehirle, hak ettiğini bulunca da “aman bizi öldürdüler”.

    önce devletine sahip çıkacaksın, benim gibi vergini ödeyecek, askerliğini yapacaksın, çalmayacaksın, çoluğun çocuğun cebine hap koymayacaksın. o zaman devlet seni öldürürse vallahi de billahi de arkanda olmazsam namussuzum.

    ben değil sınırın ötesine geçmek, kırmızı ışıkta geçemiyorum. sizdeki bu cesaret nereden geliyor?

  • vincent aboubakar

    maçtan sonra taraftara 3'lü çektiren kara boğa.

    resmen porto başkanına "kovir misin agam?" diyor.

  • cenk tosun

    o pası verdiğin için seviyoruz seni.

    ve emin ol adımız gibi biliyorduk o pası vereceğini, kendini değil, beşiktaş'ı düşüneceğini.

  • cenk tosun

    malum golu iker casillas'a atmıştır.

    dikkatinize.

  • fabricio agosto ramirez

    kendisinde şeytan tüyü olduğu için değil hayvan gibi karşı karşıya pozisyon çıkardığı için kızamıyoruz.

    öyle kritik maçlarda kurtardı ki götümüzü çok azımız farkında bunun. başakşehir hezimeti, fenerbahçe son dakika şokundan sonra bursa maçında defansın arkasına efsane bir top attı bursa, forveti ile fabri yarakla taşak gibi karşı karşıya kalmıştı hatırlarsanız. bursa'nın yarınlar yokmuş gibi oynadığı maç. hah işte, durum 0-0 iken o golü yeseydi fabri belki de o psikoloji ile takım bocalayacak, şampiyonluğa orada veda edecektik.

    içerdeki lyon maçından, dışardaki napoli maçından bahsetmiyorum bile. o maçlarda kaleyi sadece neuer ile buffon fabri'den iyi koruyabilirdi. belirli bir standarda alıştırdığı için yaptığı iyi kurtarışlar gözümüzden kaçıyor. insanüstü kurtarışlara bir-iki cümle kuruyoruz sadece.

    ha bir de takımı seviyor, sahipleniyor, bu en önemlisi. cordoba'dan sonra beşiktaş için çabalayan ilk kalecimiz. diğerleri sadece işlerini yapıyordu. başarılarının devamını diliyor, daha da iyi olacağına canı gönülden inanıyoruz.

  • beşiktaş'ın şampiyonluğunun siklenmemesi

    beşiktaş oynarsa fb ve gs yarışta olamaz. bu da onların laneti sanırım.

  • cristiano ronaldo

    şaka gibi lan.

    şöyle bir okuyorum da hakkında yazılanları, gözlerim kanayacak neredeyse. biri inzaghi'den sonra en büyük balon, öteki ofsayt dışında gol atamaz demeye getirmiş.

    ve muhtemelen bu iki tip de yaklaşık 3 saat önce 23 nisan 2017 galatasaray fenerbahçe maçı'nı izleyip futbola dair çıkarımlar yapıyorlardı.

    hayat harbi garip amına koyim. çok şey yazılır da, yazmaya değmez.

    (bkz: 19 kasım 2013 isveç portekiz maçı)

    şu maçı bir izleyin, bir maç nasıl domine edilir, bir takım nasıl tek başına sırtlanır görün

    edit : adam manchester'da parladığı yıllarda piyasada fenomen, zidane, ronaldinho ve yazmaya üşendiğim tonla adam vardı. çalım atıyor, estetik futbol oynuyor, ingiltere liginin tek başına kaba tabirle amına koyuyordu. bunu ronaldo kadar iyi yapabilen ikinci bir isim gören varsa beri gelsin. sonra herif en büyük olana, real'e geldi ve aynı şeyleri yapmaya devam etti. bu sefer de "bireysel oynuyor, pas vermiyor, anca şov yapıyor, daha çok gol istiyoruz, messi senede 40 gol atıyor" dediniz. adamda "he amına goyim öyle mi? yok la çalım falan atmak, direk gol atmaya gidiyoruz" diye yardırmaya başladı, onu da beğenmediniz. etrafındaki oyuncular hep değişti, messi gibi yıllarca aynı adamlarla oynamadı. halı sahada bile "abi biz ahmetle daha iyi anlaşıyoruz aynı takımda olalım" diyen tipler iş ronaldo olunca sikine dahi takmıyor bu mevzuyu.

    bu kadarını dahi zorla yazdım, beyin yetmezliğinden ölebilirsiniz.

  • arsene wenger

    (bkz: istifa et amınoğlu)

  • gökhan caner ve mehmet 1 haziran'da beşiktaş'ta

    ulan şu başlığın ilk entry'lerine bakıyorum da "olma ihtimali 0 olan şey, attan inip eşeğe binmek, fm'de kaçıncı sezondasın" gibi şakalar, komiklikler yer alıyor.

    alalım mı lan topal'ı da elinizden?
    ağlatalım mı sizi?
    naapcan ?
    aziz'i mi boykot etcen?

  • darbe olayları il ilçe durumları

    (bkz: yozgat)

    bildiğiniz yozgat işte.

  • fatih terim'in futbol sistemi

    tek kelimeyle yoktur.

    manchester city'nin dünyanın öbür ucundan keşfettiği enes ünal'ı takıma çağırmayı akıl edemeyecek bir insanın sisteminin olması beklenemez.

    hadi enes ünal genç, risk alacak vaziyette değiliz diyelim.

    ömer toprak'ın ayağında çıban mı çıkmış da bu sisteme dahil edemedik. bundesliga'nın en istikrarlı takımlarından birinin defansı bize yetmedi mi acaba?

    hadi ömer toprak'ın -kadroya bile çağırılmayan- kalitesi hakkında kimsenin laf etmeyeceği gökhan töre ile mevzusu olduğu için gelmediğini kabul edelim.

    bi atınç nukan vardı hoca, bizde oynadığı zamanlar vurmadığı hava topu olmayan, gayet de soğukkanlı olan atınç nukan'dan bahsediyorum, hani yine takıma çağırmadığın ersan adem gülüm'ün eski takım arkadaşından.

    belki de mehmet topal'dan stoper yaratma ısrarının sebebi olmayan sistemine uymasıdır. bilemem o kadarını tabi.

    her şeye tamam, hepsini sineye çekerim de nuri şahin'in ozan tufan'ın yedeği olmasını bu bünyeye kabul ettiremezsin hoca.

    öyle sistemi sikerler.

  • jose ernesto sosa

    bugün şannsız olabilir lakin bu sezon ayağının bağıyla beşiktaş'ımıza çok puan kazandırmış oyuncudur. 90'da ateşlediği frikikleri hatırlatır, komutana inancın kaybedilmemesini salık veririm.

  • necip uysal

    15 mart 2016 trabzonspor beşiktaş maçı'nda gözler mario gomez'de olabilir, gayet de normaldir.

    lakin bugün necip uysal öyle temiz oynadı, öyle güzel müdahalelerde bulundu ki neden çalıştığı her teknik direktörün adını ilk 18'e yazdığını anlattı.

    çok büyük hatalar yaptı, kendinden beklenen gelişimi-performansı bir türlü gösteremedi ama ne zaman ki takımda biri sakatlansa "necip'i şuraya koyar, onu buraya çeker hallederiz" dedik içimizden. verilen görevi elinden geldiğince yapmaya çalıştı, ne surat astığını, ne huzursuzluk çıkardığını gördük.

    ben "necip uysal iyi bir insan, bu yüzden takımda kalmalıdır" demiyorum, "necip uysal beşiktaş'ın mevcut şartlarda halen ihtiyaç duyduğu bir hamle oyuncusudur ve kendini mümkün olduğunca geliştirmelidir" diyorum.

    bugün için kendisine teşekkür ediyoruz.

  • merve boluğur

    (bkz: zilan sen misin)

    edit : sövüp sövüp kaçıyorsunuz, sonra böyle mal gibi kalıyorum. çok ayıp ediyorsunuz.