marikiz7
profili

  • yılmaz özdil'in kaan savaş uçağı değil iddiası

    bos bir iddia...

    bundan 14 sene once, o zamanlar kendisinin siki bir takipcisiyken, yazdigi bir kose yazisinda referans gosterdigi kaynaktaki bilgiyle kendi yazdigi bilginin ortusmedigini belirten bir mail atmistim. asiri kibar, saygili bir maildi. o ise bana tersleyici ve asagilayici bir cevap atmisti..

    o gun dedim ki, haaaa bu adam tirt.

    kalemi cok saglam, arsivi 10 numara, ama karakter konusunda net sikintilari olan bir insan.

  • müge anlı ile tatlı sert

    yani program olmasa ankara emniyeti mobese goruntulerine takilan bu iki kisiyi bulamayacak ve konu kapatilacak miymis? nasil kokusmus bir emniyet sistemi... ulkede guvenlik sifir!

  • 1 milyon tl birikmiş parası olan insan

    eğer bekarsa ve üniversite mezunuysa, ingiltere'de kıytırık bir üniversitede bir yüksek lisans programına katılabilir. ardından alacağı 2 yıllık graduate vizesi ile full time çalışma iznine sahip olup kendi alanında iş kovalayabilir.

    öğrencilik dönemindeki part time işler ve sonrasındaki 2 yılda kazanacağı paralarla yaptığı masrafı çıkartır. ardından zaten kurumsal bir iş yerinde tutunabildiyse skilled worker vizesi ile hayatına devam eder.. kendi işini kurup yürüttüyse şirketi üzerinden çalışma vizesini alıp devam eder..

    ikisini de yapamadıysa 3 yıllık ingiltere deneyimi, fazlasıyla ilerlemiş bir ingilizce ile ülkesine geri döner, bıraktığı yerden belki 2 adım ilerisinden tekrar hayatına başlar.

    ama dikkat edin, bekarsa, sorumlulukları yoksa.

  • ak sarayın ilerideki ismi

    (bkz: orta doğu teknik üniversitesi beştepe kampüsü)

  • ios'tan android'e geçmek

    orta ya da üst klas bir android cihaza geçiliyorsa zincirleri kırmak, özgürlüğe kavuşmak hissi verir.

  • küçük işletmeler bir çalışana 2300 lira veremez

    toplamdaki 1000 tl'lik bir maliyet artışını karşılayamıyorsan (ki bu artışın önemli bir kısmı enflasyon(!) karşılığı düzeltmeden ibaret), zaten 3 kişiyi de çalıştırabilecek bir iş yapmıyorsun demektir.

    şimdi artık ya patronculuk oynamayı bırakıp kolları sıvayarak işin başına geçme, ya da "ya bu işin getirisi zaten olsa olsa bu kadar olur, ben fazla gözümde büyütmüşüm" deme zamanı..

  • beyaz yakalıların en büyük sorunu

    bir arkadaş özentilik demiş, doğru.

    türkiye’deki beyaz yakalıların çoğunluğu işçi/memur/çiftçi çocuğu. aileden gelen bir zenginliği yok.

    okuyup da özel sektöre girdikten sonra kazandığı para da, kendi anne babasının yaşadığı standardın bir, bilemedin iki çıt üstünü sağlayabilecek seviyede.

    gelgelelim, bu arkadaşların eğitim ve iş hayatı boyunca zenginliğin getirdiği standardı izleme imkanı yakalaması, yani görmesi, tanıması; onları müthiş bir açlığa ve mutsuzluğa itiyor. özentilik bu noktada başlıyor. kuş kadar gelirle zengin hayatı sürmeye çalışıyorlar.

    10 kuruş maaşla, normalde 2 kuruşluk kiraya sahip bir evde oturmak ideali iken 5 kuruşluk bir evi tercih ediyorlar.

    2 kuruşluk tişört işlerini görürken 10 kuruşluğa göz dikiyorlar. vs vs..

    sonra gelsin borçlar gitsin depresyonlar.