kulturshock11
profili

  • ekrem imamoğlu

    yakında erdoğan istanbul'da imamoğlu'na karşı seçime giren adaylara "böyle çalışacaksanız hiç girmeseydiniz" serzenişinde bulunabilir.
    murat kurum'dan umut kesilmiş durumda. kimse oy arttırabileceğine inanmıyor. oyları koruyabileceği de şüpheli.
    akp'liler veya yakın isimler sürekli diğer muhalif adayları yeterince çalışmamakla suçluyor.
    özellikle buğra kavuncu hedefte. hilmi daşdemir de kavuncu'nun yeteri kadar sahaya inmediğini söylüyordu. şimdi de dem parti nasibini alıyor. dem'in de yeterli çalışmadığından yakınıyorlar.
    akp aslında "chp-dem parti ittifak halinde" sözünü kendi söylemek istemiyor. çünkü bunu söylediklerinde kürt seçmeni kaybettiklerini biliyorlar. onların beklentisi bu sözlerin buğra kavuncu ve azmi karamahmutoğlu tarafından söylenmesi. bu sırada meral beştaş'ın da imamoğlu'nu faşistlikle suçlayıp bu seçimi tüm kürtler için bir onur mücadelesi ilan etmesi gerekiyor.
    akp ise burada iki tarafa uzak pozisyon alıp halka birbiri ile kavga halinde muhalefeti gösterip iki taraftan da oy alacak.
    fakat bu plan işlemeyince olaya kendileri müdahil oluyor. hangi yönden yüklenseler diğer tarafı kendilerinden uzaklaştırıyorlar.
    bu yüzden diğer muhalif adaylara karşı ciddi kızgınlık var. ve bunu iyice belli etmeye başladılar.

  • istanbul'u akp kazanınca başınız göğe mi erecek

    geçen seçim tüm muhalefet için son seçimdi. kimse birbirini bu kadar uzun süre sırtında taşıyamaz. kimse bir diğerine tüm yolları açamaz.
    öncelikle bunu kabul etmemiz gerekiyor.
    kılıçdarıoğlu çok büyük kötülük yaptı burada. kılıçdaroğlu kötülük yaptı da diğerleri temiz miydi? hayır.
    ümit özdağ daha mansur yavaş ismini ortaya atmadan sinan oğan ile anlaşmıştı.
    meral akşener ekrem ve mansur'un aday gösterilmeyeceğini 1 yıldan uzun süredir biliyordu.
    babacan, karamollaoğlu, davutoğlu için zaten en baştan beri aday kılıçdaroğlu'ydu.
    istediklerini yaptırdıkları, gelecekte kendilerine tehdit olmayacak bir isim kılıçdaroğlu.
    oğan-özdağ arasında bu kararın aylar önce verildiğini iki isim de doğruladı zaten. özdağ, partiyi kurduktan sonra uzun süre bir tepki alamadı. mansur'u çıkış için bir basamak olarak kullandı. mansur'u -araları iyi olmamasına rağmen- sanki karşılıklı bir anlaşma varmış havası ile kullandı.
    sentezci olmasına rağmen bugün seküler ayakları ile gençleri kullanmayı da sürdürüyor.
    akşnere ise 2022 mayıs ayından beri biliyormuş bu durumu. haksız yere suçlamıyoruz. seçimden sonra fatih altaylı'nın youtube kanalına çıkmıştı, açın ve izleyin. akp'nin en dibi gördüğü, tüm anketlerde yavaş ve imamoğlu'nun önde gözüktüğü, bizim burada yavaş mı olsun yoksa imamoğlu mu kavgası verdiğimiz günlerde akşener chp'ye haber göndermiş. eğer bu iki ismi aday göstermeyecekseniz, anketlerde göstermeyin, demiş. bunu kendisi anlatıyor. gerekçe olarak da, chp'nin bu söz üzerine iki isimden birini aday göstereceğini düşünmüşler. en basit şekli ile düşünürsek siyasetin s'sinden bile anlamıyorlarmış. kılıçdaroğlu ve avanesi bu pası iyi değerlendirip bu iki ismi anketlerden çekmişler. anket dediğin zaten chp'den mamalanan tipler, diğerleri önemsiz onlar için.
    kısacası akşener chp'nin bu isimleri aday göstermeyeceğini çok iyi biliyordu. ve o anda masayı durdurup "o zaman adayın nasıl belirleneceğini karar bağlayalım" dememiş. aksine o uzun ve gereksiz metnin yazılması için masaya oturmuş. kusura bakmasın ama demekk ki sonraki süreçte sürekli bu iki ismi gündeme getirerek o da sadece kendine oy devşirmeye çalışmış. chp'nin kararını biliyormuş ve adım atmamış.

    bu durumu da anlayışla karşılamak lazım belki de gerek yavaş gerek imamoğlu aday olup kazansalar hem bu isimler hem de çevreleri taca çıkacaklardı.

    bugün yaşananlar da bunun devamıi yavaş'ın yaşı nedeni ile o kadar büyük risk değil. ama imamoğlu onlar için risk. tekrar kazanması demek onların oyun dışına itilmesi demek. ya bu isimlerin altında olmayı kabul edeceklerdi ya da bu isimler onlara kaybettirmek için ellerinden geleni yapacaklar.

    kısacası yavaş, akşener'e eleştirisinde haklı. ama yavaş'ın yaşı belli. eski hırslarından da uzak. ankara belediye başkanlığı onu ziyadesi ile mutlu eder. ama imamoğlu genç, olur da bu seçimi kazanırsa onların tozunu attırır. korkuları tam olarak bu.

    ısrarla yaydıkları "imamoğlu 2. erdoğan olur" tezviratının sebebi de bu. aslında erdoğan ile imamoğlu arasında derin bir fark var. erdoğan kurduğu bu sistemi daha islamcı bir yönetim modelini kalıcılaştırmak için kurdu. diğeri ise onun tam tersi. yönettiği şehirden de anlaşılacağı üzere onun aksine laik bir sistemde ısrar ediyor.

    ek: çok iddialı biek yapayım. özdağ için chp iktidar olacağına akp iktidarda kalsın daha iyi. cübbeli ile özdağ'ı karşı karşıya oturtsan 100 konunun 90'nında tartışmasız anlaşırlar. kalanında da birbirlerine alan açarlar. 12 eylülcülerin bu cemaate açtıkları lan gibi. cübbeli'nin bbp kökenli kayınçosunu partiye alması, şehsuvaroğlu ile bir türlü ayrılamamasının sebebi de tam olarak budur.

    şu kenan evren aşıklarına şu notu eklemekte fayda var;
    hani bugün kendine "tebliğci" diyen plajlarda, barlarda gezen tipler var ya, onlar o aşık olduğunuz evren döneminde bu kadar piyasaya çıktılar. istanbul'dan trakya'ya "komünistlere karşı" piyasaya salındılar. bugğne aniden gelmedik. ilk adımı atan o kenan evren'dir.

  • mansur yavaş'ın aday gösterilmeme sebebi

    yüzlerce kez yazıldı aslında. birincisi henüz erdoğan2ı %30'un altında gösteren veya muhalefetin her hangi bir adayını ilk turda %51 gösteren anket mevcut değil.
    mansur yavaş'ın da ilk turda alabildiği oy chp+iyi parti'nin olası oyu kadar.
    bunun üzerine diğer muhalefet partilerinden veya akp+mhp ittifakı'ndan oy alabilmesi gerekli.
    merakınız olmasın zaten böyle oy alan biri olsa, kimseyi dinlemez adaylığını ilan eder.
    kaldı ki yavaş mhp kökenli olmasına rağmen belediye başkanlığı için chp'den bile aday olabilmiş bir isim.
    o kadar da yol yordam bilmeyen bir siyaset acemisi değil.

    ikinci ve enbüyük problem ise esasen yavaş'ın gerçek anlamda henüz ölçülmemiş olması.
    yavaş'ı aylardır ilk sırada gösteren anket şirketleri bile temkinli bu konuda.
    çünkü yavaş belediye başkanlığı adaylığı sürecinde de başkanlığı sonrasında da siyasete uzak kaldı. ne türkiye ne de dünyadaki gelişmeler üzerine çok fazla konuşmadı.
    hatta melih gökçek dışında iktidar ile bile takışmamaya, kendi tanımı ile bir kamu görevlisi gibi çalışmaya devam etti.
    bırakın diğer gündemleri son sel olayında bile oldukça sessiz kaldı.
    hali ile bu konuşmayan kişinin herkesin kafasında farklı bir imajı var.
    herkes kendi kafasındaki mansur yavaş'ı destekliyor.
    biri için türkiye'yi tekrar avrupa birliği yolculuğuna çıkarabilecek kişi, diğeri için ab'ye de nato'ya da posta koyacak kahraman. kimi için liberal, girişimcilere destek verecek, diğeri için tekrar ülkeye sümerbank'ı, şeker fabrikalarını kuracak bir kahraman. bu kadar zıt kişiler mansur yavaş diyor. çünkü hepsi mansur yavaş'ı kendi gibi görüyor.

    ama bizim mansur yavaş'ı hediye paketine koyup seçim sabahına kadar saklama lüksümüz yok. adaylığı açıklandığı anda hem iktidar yüklenecek hem de yüzlerce soru ile karşılaşacak. vereceği cevaplar oylarını arttırabileceği gibi belki de muhalefete tarihi bir hezimet yaşatacak.

    mansur yavaş'ın kafasında cumhurbaşkanlığı varsa mutlaka güncel siyaset hakkında daha aktif olmalı ve toplumdaki karşılığı sağlıklı ölçülebilmeli.

    bu şekilde adaylığının mümkün olabileceğini, chp ve iyi parti istese bile diğer partilerin kabul edeceğini düşünmüyorum.
    hesap ortada akp'den alamıyorsan bunlardan almak zorundasın.

    evet, ortada bir sevdiğin bir mansur dede var ama sokağa çıkmak istediğinde çık yavrum mu diyecek yoksa otur yerine bacaklarını kırarım mı diyecek belirsiz.
    şimdi sevdiğin bu dede, ikincisini söylese, senin için ihtiyar bunağa dönüşebilir.

    teknokrat, bürokrat gibi davranarak milletvekili veya bakan olursun ama başbakan veya cumhurbaşkanı olacaksan siyasal kararlar alacağın için bu yönünü göstermelisin.

    ek: eee... diyenlere, artık baskıyı muhalefete değil yavaş'a yapacaksınız. aksi halde "operasyon" hesabı gibi gözüküp yavaş'ın adaylık şansını daha da zora sokarsınız. bir çok kişiye baygınlık geldi bu emrivakiden.
    kaldı ki tek bir konu da belirlemiyor seçimin kaderini.
    örneğin; en uç örnekleri vermek gerekirse,
    tarikat ve cemaatler laik cumhuriyet'e yakışmaz deyip, muhafazakarları kızdırabilir
    veya biz müslüman toplumuz, bunlar bizim gerçeğimiz diyerek laik kesimi kırabilir.
    kürtlerin kimi hakları tanınmalı, özel eğitim kürtçe verilebilir diyerek milliyetçilere cinnet geçirtebileceği gibi.
    hepimiz türküz, kürt'e ayrıcalık olmaz, biz nasıl yaşıyorsak öyle yaşayacaklar diyerek kürtleri uzaklaştırabilir.

    ama öyle bir ekonomi, hukuk, eğitim politikası sunar, öyle bir türkiye sözü verir ki belki de bir yukarıda "ben buna oy vermem" diyen bile, diğeri benimm için ikincil der, partisini dinlemez, gider oyunu verir.

    önemli olan sahada olup gerçek etkisinin anlaşılabilmesi.

  • trabzon ve rize cehaleti

    "bir ilçemizde 20’nin üzerine vaka çıktı. bir öğreniyoruz ki, nişan yapılmış"
    medyablok
    nişanı geç, iki tane de parti kongresi yapıldı.

  • cumhuriyet valsi üsküdar'a ihanettir

    abdülhamid profil fotolu bir çok gerzek "gavur müziği istemeyiz" diye bağırırken, andülhamid ise tercihini batı müziğinden yana kullanmış, opera ve operet seven bir adam, piyano çalan, klasik batı müziği eğitimi almış bir adam. 1909 yılında devrilmesinden sonra sarayda görevli italyan opera ve operet grubunun işine son verilir. abdülhamid karşıtı ittihatçı olsalar anlayacağım... ne yapacağız biz bu zeka yoksunu tayfayla...

  • barış pınarı harekatı mağlubiyet mi galibiyet mi

    2 gün önce "abd'yi suriye'den kovduk" diyenler şimdi abd bize bölgeyi bırakıyor havasında.
    abd, rusya, suriye dışında herkes için net bir hezimettir bu durum.
    abd bir tek sözünü tutar, ypg 30 km geriye çıkar. zaten onlar da durumdan memnun olduklarını açıkladılar. artık suriye ordusuna mı katılırlar, başka çözüm mü olur bilemeyiz. ama ortada bir gerçek var, türkiye'nin kesintisiz düzenli bölge oluşturabilmesi için gerekli olan menbiç ve kobani, rusya ile rejime bizzat abd tarafından teslim edildi. ve bugün kobani sınırına suriye bayrağı asıldı. kobani falan hikaye aslında esas önemli olan kamışlı suriye'nin kontrolünde.
    şimdi diyelim abd ypg'ye geri çekil dedi ve onlar da çekildi, biz bu sefer de suriye ve rusya ile mi savaşa başlayacağız ? veya güvenli bölge sözünü yutacak mıyız?
    çünkü türkiye bu işe başlarken hedefi netti, pyd'yi bölgeden çıkarıp, sınır boyu 30 km derinliğinde güvenli alan oluşturacaktı, bize para vermek için yanıp tutuşan "uluslararası toplum" dan alacağımız paralar ile evler yapıp toplam 3 milyon suriyeliyi oraya gönderecektik.
    bunların hepsi hikaye oldu. bu operasyonda ölenler çoktan unutuldu. isimlerini bilen zaten yoktu. geriye bir tek, daha şimdiden ders kitaplarına girecek, trump'ın erdoğan'a mektubu kaldı.
    onu da çerçeveletip büyük bir meydana asalım. operasyona harcadığımız parayı belki turizmden çıkarırız.

  • 6 ay verin istanbul'da suriyeli sorunu kalmayacak

    suriyelilere vatandaşlık vererek çözecek sanırım. artık "suriyeli" değil "türkiyeli" sorunu olacaklar.
    6 ayda başka türlü çözülemez o sorun.

  • ekrem imamoğlu

    ysk sandık sonuçlarını açıkladı. sandık sandık kontrol mümkün. 31 mart'ta akp'den gelen 5-6 puan oy olmadığı gibi 23 haziran'da ekrem'den gidecek bir oy da yok. sokak röportajlarına ve anketlerde gözüken 23 haziran'da ilk kez akp'den oy gelecek. bu doğal aslında. binali yıldırım yaşlı bir aday. yine akp'ye yakın araştırma şirketlerinin de belirttiği gibi imamoğlu'nun 18 günlük belediye başkanlığı akp'nin 17 yıllık iktidarından daha etkili oluyor istanbul seçimlerinde. akp'nin ne kadar zor durumda olduğunu binali yıldırım'ın eline simit tepsisi verip dolaştırmalarından da anlayabilirsiniz. az kaldı, bu gidişle sünnet elbisesi giydirip, at üstünde eyüp'te de gezdirecekler.
    ne deneseler tutmuyor, sürekli taktik değiştiriyorlar. elinde doğru düzgün bir aday bile olmayan her seçime aynı kişiyi farklı yerlerden aday gösteren parti için iyi oy aldı akp.
    ayrıca ekonomik krizin tavan yaptığı şu günlerde akp'nin belediyelerdeki yolsuzlukları da çok etkili oldu.
    ek: şu videoyu izleyip bunlara oy vermek mümkün mü ?

  • 20 mayıs 2019 cnn türk'ten imamoğlu'na sansür

    25 dakika erken bitirdiniz ama o kestiğiniz 25 dakika 25 gün konuşulacak şimdi. 25 gün boyunca o israf, o talan, o soygun düzeni konuşulacak.

  • ekrem imamoğlu

    seçime kadar, sosyal medya hesaplarından her gün 1 israf ve yolsuzluğu paylaşıp, o gün onu konuşturmalı.

  • ekrem imamoğlu

    seçime kadar, sosyal medya hesaplarından her gün 1 israf ve yolsuzluğu paylaşıp, o gün onu konuşturmalı.