koyurtang4
profili

  • kürt sorununu 40 yıldır silah ile çözmeye çalışmak

    kürtlerin dil, kültür, demokratik temsil sorunları var. bugün pkk buhar olup uçsa, bu sorunlar varlığını sürdürmeye devam eder. bu sorunları çözmedikçe de pkk sorununu çözemezsiniz.

    bu işi çözmenin yolu yine demokrasiden geçer. mecliste, akademide, sivil toplum kuruluşlarında bu meselenin konuşulup tartışılması ve gerekli adımların atılması gerekir. bununla ilgili komisyonların kurulması, çalıştayların yapılması gerekir. eğer vatanımızı ve milletimizi seviyorsak, bu sıkıntıları kendi vatandaşlarımızla nasıl çözebileceğimizin yollarını düşünmeliyiz.

    sorunu barışçıl yolla çözmek demek, pkk şehirlere silah ve bomba yığsın, biz de susalım demek değildir. akp her konuda olduğu gibi bu konuda da işi eline yüzüne bulaştırmıştır.

  • kadınların kan bağışlamama nedeni

    bir kısmı 50 kg altı, çoğunun da kan değerleri denk gelmiyor.

    tanım: sokayım tanıma.

  • kadıköy'de oturan vegan hayvansever feminist kız

    yavşak şerefsizlere dert olur.

    1- hayvansal ürün kullanan kişiler vegan değildir. hayvansal ürün kullanıp veganım diyen başkalarında çelişki arayacağınıza, kendi zalimliğinizle yüzleşin. hayvanlara yaptığınız zulmün başlıktaki "kız" ile hiçbir ilgisi yok.

    2- insanlar fabrikada üretilmiyor. başlıktaki tanıma uyacak, birbiriyle alakasız tanıdıklarım mevcut. kimi öğretmen, kimi müzisyen, kimi büro çalışanı, kimi öğrenci, kimisi sağlık çalışanı...

    burada kime nefret kustuğunuzun farkında değilsiniz. 20 yıl önce aynı boku tesettürlü insanlar için yiyordunuz. şu anda iktidar çevresinde tesettürlü insanlar bulunduğu için korkudan ağzınızı açamıyorsunuz. ağzınıza sakız ettiğiniz bu iki grubun ortak noktası ise, kadın olmaları. müdüründen azar yiyen, arkadaşından şamar yiyen, başlıktaki kadından ret yiyen gelip burada içindeki pisliği döküyor.

  • gece sokakta öpüşen çifte söven çomar

    orada olsaydım dedirten anlardan. nüfus cüzdanı istiyor şerefsize bak.

    bu tipler bitmez de, esas bunlara cesaret veren bir baş şerefsiz var, malum kişi. hepsinden önce ona bir hal çare bulmak lazım.

    düz: arkadaşlar lütfen orospu çocuğu, amına koduğum vs cinsiyetçi küfürler ederek bu zihniyeti beslemeyelim.