duvardan seken nota3
profili

  • netflix ve youtube için gelen rtük denetimi

    bünyede şiddetli bir boğulma hissi uyandıran haberdir. boğuluyorum, nefes alamıyorum, avurdum damağıma yapıştı, ciğerim kaburgalarıma sarıldı havasızlıktan. bana az hava verin; bana az temiz bir hava verin.

    vergiler, zamlar, enflasyon, işsizlik... yeter. stresimi atamıyorum.

    -futbol yok, bitti, türkiye’de futbol yok.
    -düzgün habercilik yok, bitti, türkiye’de düzgün habercilik yok.
    -tiyatro yok, bitti, türkiye’de tiyatro yok.

    en nihayetinde düşünce özgürlüğü yok, bitti, türkiye’de düşünce özgürlüğü yok.

    elimde hiçbir şey kalmadı, yok, bitti.

    tasarı meclise sunulmuş.

    insan öldürene dokunmuyorlar,
    çocuğa tecavüz edene dokunmuyorlar,
    hırsıza dokunmuyorlar,
    trafik canavarına dokunmuyorlar.

    ama geliyorlar sana bana dokunuyorlar. ben bu ülkede namusumla çalışıyorum; burnumdan soluyarak, haftalarımı aylarıma, aylarımı yıllarıma katarak çalışıyorum hem de. arada akşam kalan 1-2 saatlik zamanda nefes almak için evde güzel ve kaliteli bir şeyler izlemek istiyorum. aklım başım yerinde biri olarak benim yaptığım bir seçim sonucu istediğimi izliyorum.

    buna da el koyarlarsa ne kaldı geriye arkadaş. benim için sınır bu sanırım. bu özgürlüğümü de elimden alırlarsa benden bu kadar.

  • oynanan oyunu isim yazmadan üç kelime ile anlatmak

    (bkz: new construction options)

  • protein tozu

    sporcular için besin takviyesi olarak piyasaya sürülen ürünlerin genel adıdır. adından da anlaşılacağı gibi protein yönüyle zengin olup bazı aminoasitlerle de desteklenerek satılan kompozit karışımlardır. sütle tüketilmesi tavsiye olunurken suyla da tüketenler olabiliyor.

    bildiğim üzere protein tozunun yan etkisi avm raflarındaki herhangi bir ürün kadardır. bunun nedeni piyasadaki her çeşit üründe kullanılmakta olan ve amacı raf ömrünü uzatmak olan koruyucu maddelerdir. onun dışında protein tozundan alacağınız proteinin evde et, tavuk veya balık yiyerek alacağınız proteinden farkı yoktur. protein tozunun farkı ise o kadar çok et, tavuk veya balık tüketip ekonomik açıdan da fazladan harcama yapmak yerine daha az eforla gene aynı miktarda proteini izole olarak alabilmeyi sağlayabilmesidir. bu bağlamda bir başka avantajı da antrenman sonrası vücudun çok ihtiyaç duyduğu proteini hızlı bir şekilde temin edebilmesi ve izole olduğu için kana daha hızlı karışıp kaslara daha seri protein takviyesine imkan sağlayabilmesidir.

    karaciğere etkisi hakkında söylenenler düşünülecek olursa şöyle açıklanabilir; protein tozunun karaciğerinizi olumsuz etkileyen miktarına eşit miktarda proteini vücudunuza verebilecek kadar et, tavuk veya balık yemeniz durumunda karaciğeriniz aynı tepkiyi verecektir. burada karaciğerin olumsuz tepkisinin sebebi bildiğim kadarıyla protein tozu değil, vücuda alınan protein miktarıdır. ister bu proteini tozdan alın isterseniz et, tavuk beya balıktan alın, kaynağı ne olursa olsun vücuda dengesiz protein almak karaciğerleri olumsuz etkileyebilir, karaciğer çevresinde yağlanmayı tetikleyebilir.

    bu bilgiler, yılların verdiği spor geçmişimden arta kalan tecrübelerimin ve okuduğum bir çok makalenin süzgeçten geçmesiyle ortaya çıkan özettir esasında. tartışılabilir, fikir alış verişi yapılabilir. neticede sağlık önemli bir mevzu olduğu için doğru sonuca ulaşmak adına her açıdan değerlendirmekte ve olaya objektif yaklaşmakta fayda var.

    iyi sporlar.