alejandro848715
profili

  • levent tüzemen

    galatasaray’ın türkiye kupası maçlarında 2. lig takımlarına gavur muamelesi yapmaktan çekinmeyen biridir kendisi.

    twitter’da yalan dolan açıklamayı canlı yayında paylaşmaktan çekinmeyip söylediği şeyi yalanlayan muhabire karşı saygı ve edep sınırlarını aşmaktan çekinmeyen biridir kendisi.

  • devletin memura 2024 için % 14 zam teklif etmesi

    ortada memurun hakkını savunacak sendika olmayınca aylık enflasyonun %10 olduğu ülkede ki 2024 yılında enflasyon tavan yapacak, bu zam oranlarını teklif etmeye utanır.

    ağustos ayında en düşük kamu işçisi maaşı 27 bin olmuşken en düşük memur maaşı 20500 tl.

    okumuş insanı okumamış insanlara ezdiren başka ülke yoktur.

    (bkz: ağam bizimle eğleniy)

    çalışma ve sosyal

  • memur sen toplu sözleşme teklifi

    memur sen’in teklifi ile hükümetin teklifi arasında hep uçurum vardır ancak memur sen hükümetin teklifinin çok çok az fazlasına imza atar kazanım diye yutturur. tam dostlar alışverişte görsün durumu.

    kamu işçileri memurları solladı. özlük hakları memurlardan çok daha iyi. hem torpille kamuya geçeceksin hem de sınavla giren memurdan daha iyi şartlarda yaşayacaksın. klasik türkiye adaletsizliği.

  • kılıçdaroğlu'nun dört partiye 54 mv vaat etmesi

    oy oranı %1-2 bandında olan partileri vekil karşılığı satın alıp aday olmak ve insanların kendisini desteklemesini istemek. dağdaki çoban dedikleri insanlar bu okumuş koyunlardan daha mantıklı adım atardı.

  • 2022 eurovision şarkı yarışması rezaleti

    rezalet gibi rezalettir.

    ukrayna mikrofona osursa bunlar yine birinci seçeceklerdi. o zaman neden organizasyon için para harcıyorsunuz?neden insanların vaktini çalıyorsunuz? halk oylamasında alınacak 468 puandan 439 puanı bir ülkenin alması tek kelimeyle rezalettir.

    edit: uyarı üzerine toplam puan değiştirilmiştir. ülkelerin kendi adına oy kullanmadığını hesaba katmamıştım.

  • hükümete salladığını farkedip tweet silen yandaş

    çok acınası bir durum. hele birileri tarafından ekran görüntüsü alınırsa o leke çıkmaz. projektör görmüş tavşan gibi kalırsın.

    tanım: halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden birinin yaptığı eylem.

    örnek kişi: abdurrahman uzun
    ilgili konu (bkz: süleymaniye camii önüne inşaat yapmak)

    https://twitter.com/…tatus/1489308068341063690?s=21

    @tor baglantisi isimli yazarın isteği üzerine twitter arşiv linki

    yazık konuyu anlamadan dinlemeden imamoğlu’na salladığını düşünürsün hemen telefonla uyarı gelir tükürdüğünü seve seve yalarsın. çünkü allah’tan korkmaz birisindir.

    ayrıca (bkz: açın kombileri sonuna kadar artık gaz patronuyuz) diyen kişidir.

    edit: imla
    edit2: yeni linkler eklendi

  • cübbeli ahmet hoca'nın asgari ücret yorumu

    cübbeli ahmet hoca “ "müslüman iş adamları, senede 4 defa umreye gidiyor, her yere cami hayrat yaptırıyor ama işçisine asgari ücret veriyor.

    her taraf cami dolu zaten, sen hayrını işçine yap. asgari ücretle nasıl geçinecek ailesi?" demiş.

    noktasına virgülüne katılmamak mümkün değil. patronlar son model arabalara binerken villalarda otururken çalışanın ssk’sını bile yaptırmaktan acizler. denetleme yapması gereken devlet zaten patronları kayırıyor.

    https://twitter.com/…tatus/1471118077429522439?s=21

  • thodex ve çiftlik bank mağduru a. ç.

    hem ayranı dökülmüş hem de götü sikilmiş bir şahıs

  • fenerbahçe'nin tisserand transferinde dönen dolap

    evrak sahteciliği olursa merak etmeyin uefa ceza verir. muhasebecilik yapmanıza gerek yok.

    kendi kulüplerinizi sorgulayın biraz.

  • koronavirüslü ailenin tatile giderken yakalanması

    sorumsuzluk bencilliktir. plajlarda bu tip kaç kişi vardır. bu kafayla sittin sene virüs bitmez.

    --- spoiler ---

    il jandarma komutanlığı ekipleri, demirköy ilçesine bağlı balaban köyü velika köprüsü mevkisinde trafik ve asayiş kontrolü sırasında bir otomobili durdurdu.

    kontrollerde aynı aileden d.a, s.a, s.a. ve s.a'nın, kovid-19 tanısı sebebiyle karantinada olmaları gerektiği tespit edildi. 112 acil servis ekipleri, 4 kişiyi karantinaya alınmak üzere demirköy devlet hastanesine götürdü. hastanede tedavilerine başlanılan ailenin istanbul'da yaşadığı ve tatil için demirköy ilçesine bağlı iğneada beldesine gittiği öğrenildi. aile bireyleri hakkında adli işlem başlatıldı.
    --- spoiler ---

    kaynak

  • mardin'de kadınların elektrik panosunu sökme anı

    kış geliyor elektrik ve doğalgaza bir yıl içinde birden fazla zam yapıldı. biz nasıl ısınacağız diye düşünüp duralım doğudaki bu yavşaklar kaçak elektriği önlemek için kurulan elektrik panosunu kadın çocuk hep beraber söksün. bu millet enayi mi amk. biz doğalgazı açmaya korkarken bu haysiyetsiz yaratıklar elektrikle ısınıyor. sonra maliyeti karşılamak için tekrar tekrar zam yapıyorlar.

    link

    edit: bunu kim yapıyorsa haindir. bunun ırkla alakası yok ancak bu bölgede kaçak elektrik yüzde 80’den yüzde 54’e düşürüldü diye haber yapılıyor. durum hala kötü. bunun parasını yıllardır bizden alıyorlar. ben hakkımı helal etmiyorum.

    edit2: ırka genelleme yapılamaz ama oranlar ortada. vergi kaçakçılığı apayrı irdelenmesi gereken bir konu.

    edit3: her bölge kendisinden sorumludur diye zırvalayan yazar şunu okusun

  • 3 afgan erkeğin 12 yaşında çocuğa tecavüz etmesi

    suriye’de savaş var diyelim geldiler bu afganların bizim ülkemizde ne işi var amk. bu insanlık değil. bu hayır değil. mülteci sorununu görmezden gelenler utanıyor mu?

  • bursa'daki magandaların serbest bırakılması

    bursada beş maganda bir kişiyi öldüresiye dövüyor bu kişilerin ismi dahi açıklanmadan serbest bırakılıyor.

    1) öncelikle bu kişilerin isimleri neden gizli tutuluyor?
    2) bu magandaların bir kişiyi öldüresiye dövmesine bir ceza verilmeyecek mi?
    3) kadına laf atmak taciz değil midir? bu kadar suçun bir arada olduğu bir olayda neden bu kişiler serbest bırakılıyor?
    4) bu ülkede insanlar can güvenliği olmadan nasıl dolaşacak?
    5) bu kararı verenler, vicdanı nasıl rahat dolaşıyor?

    ben bu ülkenin vatandaşı olarak cevap bekliyorum. yarın bizim başımıza da böyle bir olay gelmeyeceğini kim söyleyebilir!

    kaynak

    edit: ekleme/düzeltme

  • ösym sınavlarında toplu taşıma kartı yasağı

    bugün girdiğim aleste görevlilerle kavga etmeme ve sonunda polisin bana ters kelepçe takması ile biten olayları yaşatan mantığını çözemediğim yasak. iki üç dakika derin nefes alıp polisten özür dileyip kartımı ona teslim etmemle sınava girdim.

    biri bana bunun mantığını söylesin. sınav salonuna istanbul gibi bir şehirde en az iki vasıta ile gidiyorsun. sınav günü ulaşım ücretsiz demeyin alesi sınav olarak görmedikleri için metro tramvay ücretlidir. peki bu siktiğimin sınavına sayın ösym yetkilileri nasıl gitmemizi istiyorlar. kartı sınava girerken götümüze mi sokalım. arabayla gitsen araba anahtarını da almıyorlar. sınava gireceğimiz binanın önünde kara kara ne yapacağımızı düşünmek zorunda mıyız.

    bu sınavlarda kopya bozuk parayla ulaşım kartıyla çekilmez. bunu en iyi bu konunun uzmanları biliyor!

    en kısa zamanda buna bir çözüm bulunmalı diye düşünüyorum.

    edit: çoraba sokmak kolay ama polisin gıcığına denk gelme olasılığı da mevcut. ayrıca okumuş insanlara torbacı muamelesi yaptırmak hiç hoş değil.
    edit2: kurallara uymak zorundayız ama bunlar allah’ın ayetleri değil. ortada yıllardan beri gelen bir yanlış var ve düzeltilmesi gerekiyor. tanımadığım birine güvenmek zorunda değilim. ailemi arkadaşımı çocuk gibi sınava getirmek zorunda da değilim.

    edit3: "allah'ın ayetleri değil" dememle rengimi belli ettiğimi söyleyen @aparkat hamdi isimli yazarı bence alkışlayalım.bu cümleyle rengimi belli ettiğimi düşünecek zekayla yine yazmayı öğrenmiş. bunu başarmak da zor.

  • 28 ağustos 2016 diyarbakır saldırısı

    sivil bir havalimanına yapılan roketatarlı saldırı. yaralananlar mevcut. bunlar hak aramanın ötesine geçti. bunların derdinin kürt sorunu filan olmadığı apaçık. bunlara hakkettiği ceza hazır ohal dönemi varken fazlasıyla verilmeli.

    ben bunların leşlerinin ülkemiz topraklarına gömülmesini istemiyorum. denize atın, kargalara yem edin sözde kürdistan dedikleri kuzey ırağa uçaklarla atın. ama benim ülkemde toprağı bunların leşleriyle doldurmayın.

    söylemeden duramayacağım. bunlara da bunlara destek veren halka da siyasilere de yazarlara da aydınlara da akademisyenlere de devletlere de tek lafım: sana kuvvet uygulayan yerin çekimini sikeyim.